تاکتیکهای خشن پلیس آمریکا در میانه سرکوب اعتراضات دانشجویی
خبرگزاری میزان - موج کنونی اعتراضات دانشجویی در دانشگاههای آمریکا آخرین مورد از اعتراضات مدنی دانشگاهی است که در دهه ۱۹۶۰ آغاز شد.
اعتراضات فعلی همچنین یکی از بخشهای نادر در بیش از ۵۰ سال گذشته است که در آن دانشگاهها پلیس را برای متفرق کردن و بازداشت معترضان مستقر میکنند.
خشونت پلیس آمریکا در برابر دانشجویان و اساتید معترض به جنگ رژیم صهیونیستی در نوار غزه مورد توجه بسیاری از رسانهها و کارشناسان قرار گرفته است.
صدها نفر در سراسر آمریکا طی بیش از یک هفته سرکوب شدید از سوی پلیس بازداشت شدهاند.
گاردین نوشت در حالی که جو بایدن مدعی حقوق آزادی بیان دانشجویان شده، دانشگاههای سراسر این کشور افسران پلیس را برای بازداشت صدها معترض و پاکسازی اردوگاههای آنها در محوطه دانشگاهها مستقر کردهاند.
اما میزان خشونتی که افسران پلیس در اعتراضات بهکار بردهاند برخی ناظران و حتی برخی از افراد بارداشت شده را شوکه کرده است. این در حالی است که تقریبا همه این اعتراضات مسالمتآمیز بوده است.
آنلیس اورلک، مورخ ۶۵ ساله کالج دارتموث که بهتازگی در تلاش برای محافظت از دانشجویانش در برابر پلیس ضد شورش به شدت مسلح بازداشت شد، میگوید: این سطحی از سرکوب دانشگاهها در آمریکا است که من در طول عمر خود ندیدهام.
گاردین ضمن انتشار فیلمی از این بازداشت، نوشت: برای اورلک، که ساعاتی قبل از تبدیل شدن به یکی از ۹۰ نفر بازداشت شده در دارتموث در کلاس سیاست آمریکا در مورد جنبش حقوق تدریس میکرد، میزان خشونت همراه با بازداشتها تکاندهنده بوده است.
اورلک گفت: آنها (پلیس) پیامی را برای دانشجویان آمریکایی ارسال میکنند.
در کالج امرسون در شهر بوستون، جایی که ۱۱۸ نفر در ۲۵ آوریل (۶ اردیبهشت) بازداشت شدند، روزنامهنگاران دانشجوی نشریه برکلی بیکن، میگویند که چند افسر پلیس را دیدند که یک معترض را بر روی زمین انداخته بودند و همچنین خون روی زمین جمع شده بود.
در کالپلیهومبولت، پلیس در حال تاب دادن باتون به سمت گروههایی از تظاهرکنندگان دیده شد.
در دانشگاه کالیفرنیا در شهر لسآنجلس هم دانشجویان معترض میگویند که چندین نفر در طول عملیات پلیس آمریکا مورد اصابت گلولههای پلاستیکی قرار گرفتند.
اورلک، مورخ کالج دارتموث تنها استادی نیست که به دلیل بازداشت خشونتآمیز در کنار دانشجویانش در فضای مجازی معروف شده است، بلکه چندین استاد دانشگاه اموری نیز بازداشت شدهاند.
براساس آخرین آمار موجود از پروژه دادههای مکان و رویداد درگیریهای مسلحانه (Acled)، بین ۷ اکتبر تا ۲۶ آوریل (۱۵ مهر ۱۴۰۲ تا ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳)، ۹۷۰ اعتراض دانشجویی در آمریکا در رابطه با جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه برگزار شده است که بیشتر آنها صلحآمیز بوده است.
آسوشیتدپرس از ۱۷ آوریل (۲۹ فروردین) تاکنون بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ بازداشت را در ۴۶ دانشگاه ثبت کرده است.
انتهای پیام/