حمله به بقایای بخش بهداشت غزه؛ رژیم صهیونیستی چگونه فرصت نجات را از فلسطینیان میگیرد؟
خبرگزاری میزان – رژیم صهیونیستی در حالی که وارد پنجمین ماه از نسلکشی علیه نوار غزه شده، از هدف قرار دادن آنچه از سیستم بهداشتی باقی مانده، دستبردار نیست و با بمباران بیمارستانها، آمبولانسها و مراکز پزشکی، هر فرصتی را که برای نجات جان فلسطینیها وجود دارد، از بین میبرد.
حملات ویرانگر رژیم صهیونیستی به بخش بهداشت غزه
نهادهای حقوق بشری چندین حمله نظامی رژیم صهیونیستی را در چند روز گذشته مستند کردهاند که بازگشت نسبی خدمات بیمارستانی بهویژه در شهر غزه و مناطق شمالی آن را مختل کرده است.
این حملات بخشی از حمله بزرگتر رژیم صهیونیستی به بخش بهداشت غزه است که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر) ادامه دارد.
ناظر حقوق بشر اروپا-مدیترانه شهادت محمد العمری، امدادگر جمعیت هلال احمر فلسطین (PRCS) و زخمی شدن ۲ امدادگر دیگر -یکی با ترکش در چشم و دیگری در قفسه سینه- را مستند کرده است.
یک تک تیرانداز صهیونیست بهتازگی به سمت خودروی آنها در شهر غزه تیراندازی کرد؛ امدادگران در هنگام انتقال مجروحان از بیمارستانهای شهر غزه به منطقه جنوبی نوار غزه، با وجود هماهنگی قبلی با ارتش رژیم صهیونیستی، هدف حمله قرار گرفتند.
وضعیت بحرانی بیمارستان خانیونس
بیمارستان الناصر در خانیونس طی روزهای اخیر هدف حملات گسترده و محاصره شدید از سوی نظامیان صهیونیست قرار گرفته و نهادهای مختلف حقوق بشری درباره وضعیت آن هشدار دادهاند.
سخنگوی وزارت بهداشت غزه هشدار داد: درباره جان ۳۰۰ پرسنل بهداشتی، ۴۵۰ مجروح و بیمار و ۱۰ هزار آواره در داخل مجتمع پزشکی الناصر بیم داریم.
پیش از این نیز وزارت بهداشت فلسطین هشدار داده بود: مجتمع پزشکی الناصر در اثر محاصره و حملات اسرائیل در معرض یک فاجعه بهداشتی و انسانی قرار گرفته است و ۳۰۰ کادر پزشکی، ۴۵۰ مجروح و ۱۰ هزار آواره در مجتمع پزشکی الناصر گرسنه و در حال مرگ هستند.
همچنین مدیر بیمارستان ناصر به شبکه الجزیره، گفت: نیروهای اشغالگر ۲۰ روز است که ما را محاصره کردهاند و از کمبود غذا و آب رنج میبریم.
قتل عام صدها کادر پزشکی و انهدام دهها آمبولانس
در همین حال وزارت بهداشت فلسطین با انتشار آماری گزارش داد: رژیم اشغالگر صهیونیستی به عمد ۳۴۰ پرسنل بهداشتی را کشت، ۹۹ تن دیگر را دستگیر کرد و ۱۲۳ آمبولانس را در جریان تجاوزات خود به غزه منهدم کرد.
ارتش رژیم صهیونیستی همچنین بنیاد توسعه پزشکی در مجتمع الشفا را هدف قرار داد که منجر به شهید شدن ۵ آواره شد.
ادامه حملات هوایی رژیم صهیونیستی و بمباران بیمارستان الشفا، که معمولا شامل انداختن اعلامیههایی است که از ساکنان خواسته میشود با وجود اینکه جایی امن برای رفتن وجود ندارد، این بیمارستان را ترک کنند، الشفا را از خدمت خارج کرده و هرگونه تلاش پرسنل پزشکی را مختل میکند.
خودداری از تحویل سوخت به بیمارستانها
رژیم صهیونیستی همچنان از تحویل سوخت و تجهیزات پزشکی که برای بازگشایی بیمارستانهای غزه ضروری است جلوگیری میکند؛ در ۱۰ روز اخیر رژیم صهیونیستی ۲ بار بیمارستان العوده را در شمال نوار غزه هدف حملات توپخانهای و جنگندهها قرار داده است.
وضعیت بیمارستانها در جنوب غزه
وضعیت در بیمارستانهای جنوب غزه بهتر نیست؛ نظامیان صهیونیست از اواخر ژانویه (بهمن) تاکنون بیمارستانهای الامل و الناصر خانیونس را با آتش و موشک محاصره کرده و به آنها حمله میکنند و هر دو بیمارستان را تقریبا به طور کامل از خدمت خارج کردهاند.
آنها همچنین به بیمارستان الخیر در غرب خانیونس یورش بردند و چندین بیمار را به قتل رساندند، مردم را آواره و دستگیر کردند و بیماران را که بسیاری از آنها در وضعیت بدی قرار داشتند، مجبور به تخلیه بیمارستان زیر شلیک گلوله کردند.
ناظر حقوق بشر اروپا-مدیترانه هشدار داد که بیمارستان الناصر با ۴۵۰ بیمار و مجروح، چندین هزار آواره و ۳۰۰ پرسنل پزشکی، به شدت از نظر داروی بیهوشی، داروهای مراقبتهای ویژه و تجهیزات جراحی کمبود دارد.
علاوه بر این، ارتش رژیم صهیونیستی دسترسی آمبولانسها را مسدود میکند و دسترسی بیماران و مجروحان را به این مرکز دشوار میکند.
اگرچه اغلب آوارگان ابتدا تخلیه شدند، بیمارستان الامل در خانیونس نیز هدف بمباران و تیراندازی شدید قرار گرفت و بخش جراحی آن پس از تمام شدن سوخت و اکسیژن مجبور به تعطیلی شد.
ارتش رژیم صهیونیستی پس از ۱۵ روز حملات نظامی و محاصره کامل، دستور تخلیه این بیمارستان را صادر کرده است؛ این دستور به تخلیه فوری حدود ۸ هزار نفر منجر شد که جایی برای رفتن نداشتند. ۴۰ سالمند، ۸۰ بیمار و مجروح و ۱۰۰ پرسنل اداری و پزشکی در این مرکز ماندند.
نقض قوانین پزشکی و بیمارستانها
نهادهای حقوق بشری بار دیگر به شدت نقض آشکار رژیم صهیونیستی علیه پرسنل پزشکی، بیمارستانها و آمبولانسها را که قرار است تحت قوانین بینالمللی بشردوستانه از حمایت ویژه برخوردار باشند، محکوم کردند.
این سازمانهای حقوق بشری بهطور ویژه به کنوانسیون ژنو استناد کردند که حمله به بیمارستانها، کارکنان و وسایل نقلیه آنها را به هر شکلی ممنوع میکند و همه طرفها را موظف میکند که همیشه این گروهها را مورد احترام و محافظت قرار دهند.
براساس قوانین بینالمللی بشردوستانه، توقف ارائه حفاظت کافی برای بیمارستانهای غیرنظامی نیز غیرقابل قبول است، مگر اینکه از این بیمارستانها -بر خلاف تعهدات بشردوستانهشان - برای انجام عملیاتی که به دشمن آسیب میزند، استفاده شود.
رژیم صهیونیستی اگرچه چنین ادعایی را درباره مراکز درمانی و بیمارستانهای غزه مطرح میکند، اما تاکنون هیچ مدرکی برای حمایت از ادعاهای مکرر خود در این زمینه ارائه نکرده است.
قوانین بینالمللی بشردوستانه همچنین حمله به وسایل حمل و نقل پزشکی، غیرنظامیان مجروح و بیماران را ممنوع میکنند و به افراد مسن، ناتوان و معلول و زنان پس از زایمان، حمایت ویژهای اعطا میکند و میخواهد که آنها همیشه مورد حمایت قرار گیرند.
هدف قرار دادن، محاصره و ممانعت از عملیات سیستم بهداشتی بخشی از عملیات عمدی رژیم صهیونیستی برای کاهش شانس بقای فلسطینیها و انکار حقوق بشر، بهداشت و دارو به عنوان بخشی از اقدامات این رژیم در عملیات نسلکشی مداوم علیه فلسطینیان در نوار غزه است.
هدایت عمدی حملات علیه ساختمانها، تجهیزات، واحدهای پزشکی، وسایل نقلیه حملونقل و پرسنلی که دارای نشانهای متمایز کنوانسیونهای ژنو مطابق با قوانین بینالمللی هستند، طبق اساسنامه رم و دادگاه جنایی بینالمللی. جنایت جنگی در درگیریهای مسلحانه بینالمللی و غیربینالمللی محسوب میشود.
انتهای پیام/