مثلث برمودای حقوق بشر در آلمان

14:05 - 14 بهمن 1402
کد خبر: ۴۷۵۸۰۱۲
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
مثلث برمودای حقوق بشر در آلمان
حقوق بشر در آلمان به محاصره رویکردهای ضد انسانی دولت این کشور درآمده است.

خبرگزاری میزان – بررسی‌ها نشان می‌دهند که دولت آلمان بیش از هر زمان دیگری با چالش‌های درهم تنیده مداخلات در جنگ‌ها، سیاست‌های ضدمهاجرتی و رشد گروه‌های افراطی مواجه است؛ بحران‌هایی که هر یک می‌توانند نقض‌های حقوق بشری مرگ‌باری را در این کشور در پی داشته باشند.

به‌طور خلاصه، جنگ، مهاجرت و گروه‌های افراطی به‌عنوان سه ضلع اصلی مثلث برمودای حقوق بشر در آلمان سبب شده‌اند که این کشور با مشکل ناامنی شدید در سطوح مختلف مواجه شود؛ این نامنی نه تنها اقلیت‌های نژادی، مهاجران و مسلمانان را تهدید می‌کند، بلکه براساس گزارش‌ها، زنگ‌های خطر را برای مردم این کشور نیز به صدا درآورده است.

نتیجه یک گزارش امنیتی منتشر شده در سال ۲۰۲۴ موید این ادعا است؛ گزارش امنیتی مذکور نشان می‌دهد که مردم آلمان از گرفتار شدن کشورشان در درگیری‌های بیشتر به شدت هراسیده‌اند و احساس خطر می‌کنند.

از منظر گزارش مذکور، مردم آلمان به موضوع فروش تسلیحات بیشتر به طرفین درگیری در جنگ‌های مختلف انتقاد دارند و آن را سبب ناامنی بیشتر می‌دانند؛ صلح ژرمنی که دولت آلمان دنبال می‌کند، مجموعه‌ای از تناقض‌ها را شامل می‌شود.

آلمان نه‌تنها از مسیر جنگ‌ها سود اقتصادی را دنبال می‌کند، بلکه با اتخاذ استانداردهای دوگانه حقوق بشری رویکردهای سیاسی تامین‌کننده انواع منافع خود را به بهای نقض گسترده حقوق بشر را مورد تاکید قرار می‌دهد.

جدیدترین نمونه این امر، همراهی آلمان با رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه است؛ برلین بی‌توجه به جنایت‌های مرگ‌بار رژیم صهیونیستی در غزه با هدف تامین منافع خود حتی چشم بر نسل‌کشی در این سرزمین فلسطینی بسته است.

در عین حال، بیش از نیمی از آلمانی‌ها با سیاست‌های مهاجرتی کشور خود مخالف بوده و به دولت فعلی در این زمینه اعتماد چندانی ندارند؛ این در حالی است که همزمان احساسات ضد مهاجرتی در جامعه آلمانی در حال رشد مخاطره‌آمیزی است.

سیاست‌های ضد مهاجرتی آلمان که در سال‌های اخیر و در پی تشدید بحران مهاجرت سختگیرانه‌تر شده، مهاجران و پناهجویان زیادی را در معرض خطر مرگ و آسیب‌های جدی قرار داده است؛ آمارهای مختلف از حوادث و رویدادهای خشونت‌بار و در برخی موارد مرگ‌بار درباره مهاجران سندی بر این ادعا است.

در عین حال، تبلیغات دولت و گروه‌های راست افراطی آلمان علیه مهاجرت و مهاجران، این افراد آسیب‌پذیر را به اهدافی در دسترس برای مهاجرستیزان و گروه‌های راست‌گرای افراطی تبدیل کرده است.

رشد احساسات ضد مهاجرتی در پی سیاست‌های دولت و موضع‌گیری های گروه‌های راست افراطی آلمان در این زمینه بر افکار عمومی در این کشور تاثیر گذاشته و سویه بیگانه‌هراسی در این کشور را تیزتر کرده است.

این بیگانه‌هراسی به نوبه خود به رشد اسلام‌ستیزی و جنایت‌های‌نفرت محور در آلمان دامن زده و چالش‌های بسیاری را برای جوامع اقلیت از مهاجر گرفته تا مسلمان، ایجاد کرده است.

راست‌گرایی افراطی در حال رشد در آلمان در حالی به دلیل اصلی برای واقعیت ناامنی بیشتر در این کشور تبدیل شده که سایه این بحران بر سراسر اروپا افتاده است؛ سوار شدن احزاب و گروه‌های ناسیونالیست، پوپولیست و راست افراطی بر امواج عمومی ناشی از ترس از جنگ اوکراین، بحران هزینه‌های زندگی و شیوع کرونا، سبب شد تا لفاظی‌های آن‌ها توجهات عمومی را به خود جلب و اقبال آن‌ها را در عرصه سیاسی کشور‌های اروپایی بیشتر کند.

راست‌گرایی افراطی به دلیل مشخصه‌های ضدمهاجرتی و اسلام‌ستیزی خود می‌توانند مخاطرات بیشتری در مسیر حفظ و تامین حقوق بشر در این کشور ایجاد کنند.

اشباح جنگ‌های بیشتر و درگیر شدن بیشتر آلمان در آن‌ها و قدرت‌گیری فزاینده گروه‌های راست افراطی بر نگرانی‌های امنیتی مردم آلمان هم دامن می‌زنند.

حقوق بشر در آلمان اکنون در چرخه تکرارشونده‌ای گرفتار شده که آن را بیش از پیش در مثلث برمودای بدون راه فرار به سمت فاجعه بیشتر پیش می‌راند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *