محدودیتهای شدید آلمان علیه حامیان فلسطین
خبرگزاری میزان - تظاهرات همبستگی فلسطین در آلمان از زمان شروع بمباران غزه از سوی رژیم صهیونیستی همه روزه برگزار شده است.
معترضان در برلین به طور معمول در خیابانها راهپیمایی میکنند و شعارهایی در حمایت از فلسطین و محکومیت جنایتهای رژیم صهیونیستی سر میدهند.
حمایت غیرمنصفانه آلمان از رژیم صهیونیستی نیز با انتقاداتی در این تظاهرات همراه شده است.
به گزارش «پراگرسیو»، پس از عملیات طوفان الاقصی، پلیس آلمان به محله «نوکلن» در برلین یورش برد؛ «نوکلن»، خانه بسیاری از جمعیت عرب برلین از جمله بسیاری از فلسطینیهاست.
آلمان، بهطور کلی، خانه یکی از بزرگترین جوامع فلسطینی در اروپاست که برآورد میشود ۲۵ هزار فلسطینی در برلین ساکن باشند.
مردم آلمان بهویژه در شهر برلین به طور خودجوش جمع میشوند تا حمایت خود را از غزه و فلسطین نشان دهند؛ آنها با دهها گروه پلیس زرهی مقابله میکنند.
حمایت گسترده آلمان از رژیم صهیونیستی
آلمان در هفتههای اخیر یکی از پر سر و صداترین کشورهای اروپایی در حمایت از رژیم صهیونیستی بوده و واکنش آن به تظاهرات طرفدار فلسطین در سراسر این کشور تند بوده است.
در حالی که تظاهرات خودجوش و برنامهریزی شده در سراسر آلمان برپا میشود، پلیس به سرعت این تظاهرات را ممنوع و معترضان را متفرق میکند و گاهی اوقات با استفاده از تاکتیکهای خشونتآمیز این اقدام را انجام میدهد.
اعتراضات متنوع است، اما تقریبا همگی در درخواست برای پایان دادن به بمباران غزه و آوارگی جمعی که از زمان تاسیس رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ ادامه داشته است، مشترک هستند.
تشدید تدابیر ضد فلسطینی در آلمان
با این حال، آلمان تاکنون دهها تظاهرات حمایت از فلسطین را ممنوع کرده است و همچنان این ممنوعیت ادامه دارد.
علاوه بر ممنوعیت تظاهرات، دولتهای فدرال و محلی در آلمان تعدادی تدابیر ضد فلسطینی را پیشنهاد یا تصویب کردهاند.
در برلین، نامهای در اواسط اکتبر از سوی اداره آموزش دولتی برلین ارسال شد و به مدارس دستور داد که کودکان را به خاطر پوشیدن چفیه فلسطینی یا گفتن «فلسطین را آزاد کن» زیر نظر بگیرند و توبیخ کنند.
«اولاف شولتز»، صدراعظم آلمان، از ممنوعیت ملی یک گروه حامی فلسطینی خبر داد؛ برخی از سیاستمداران حتی ایده اخراج اتباع خارجی «حامی حماس» و محدود کردن مهاجرت را مطرح کردهاند - بدون اینکه مشخص کنند چه چیزی طرفداری از حماس است.
شولتز در مصاحبه اخیر خود با نشریه آلمانی اشپیگل از این فرصت استفاده کرد تا موضع خود را درباره مهاجرت توضیح دهد؛ او بدون این که صریحا اشاره کند، در چارچوب گفتوگو درباره مواضع ضدصهیونیستی در آلمان، گفت: بالاخره باید افرادی را در مقیاس وسیع اخراج کنیم.
صدراعظم آلمان نخستین مقام ارشد خارجی بود که به اراضی اشغالی سفر کرد و با رئیس رژیم صهیونیستی و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم دیدار کرد.
او دیدارهای خود را با مقامهای ارشد صهیونیست، «دیدار دوستان» خواند و حمایت قوی از رژیم صهیونیستی و توانایی آن در «مقابله با تروریسم» را نشان داد.
صدراعظم آلمان هیچ اظهار نظری در مورد خویشتنداری یا انتقاد از تهاجم شدید رژیم صهیونیستی نکرد.
لفاظیها و اقدامات اخیر دولت آلمان تنها بر پایه سالها سرکوب ضد فلسطینی در آلمان استوار است؛ بهعنوان مثال، در ماه می ۲۰۲۲، چندین تظاهرات به مناسبت هفتادوچهارمین سالگرد نکبت، از سوی پلیس محلی آلمان سرکوب شد.
دیدهبان حقوق بشر واکنش خشونتآمیز پلیس آلمان را به عنوان «دخالت در حق آزادی بیان و تجمع» محکوم کرد؛ با این وجود تظاهرات یادبود روز نکبت در سال ۲۰۲۳ بار دیگر در آلمان ممنوع شد.
در چند هفته اخیر، ممنوعیت تظاهرات همبستگی فلسطین به امری عادی تبدیل شده است و هنگامی که آنها رخ میدهند، پلیس با گاز اشکآور، ماشینهای آبپاش و صدها دستگیری پاسخ داده است.
سخنگوی یکی از نهادهای حامی فلسطین در آلمان میگوید: ما از میزان خشونتی که دولت آلمان مایل به استفاده از آن است، شوکه شدیم.
در چند هفته اخیر، ممنوعیت تظاهرات همبستگی فلسطین به امری عادی تبدیل شده است؛ هنگامی که این اعتراضات رخ میدهند، پلیس با گاز اشکآور، ماشینهای آبپاش و صدها دستگیری پاسخ داده است.
انتهای پیام/