شکست قوانین بینالمللی در حمایت از کودکان غزه
خبرگزاری میزان – کودکان غزه در هر ساعت از ۱۸ روز گذشته، با نرخ بالاتری در قیاس با همه سالهای ۲ دهه گذشته جان باخته، معلول یا مجروح شدند؛ زیر آوار مفقود شدند؛ قطع عضو شدند؛ کودکانی هم که جان سالم به در بردند، با پرسش مهمی مواجه هستند: چه کسانی و چرا اجازه وقوع این جنایتها را دادند؟
در پی آغاز دور جدید جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه تاکنون بیش از ۲ هزار کودک جان خود را از دست دادند؛ کودکان غزه بهعنوان آسیبپذیرترین افراد در برابر جنایتهای رژیم صهیونیستی، ضعیفترین صدا را برای عدالتخواهی و احقاق حق دارند.
آمارها درباره کشتار کودکان در غزه از سوی رژیم صهیونیستی متعدد هستند؛ با وجود این همگی در یک نکته یعنی جنایت هدفمند رژیم صهیونیستی علیه کودکان و ناکامی قوانین بینالمللی در حمایت از آنها مشترک هستند.
به گزارش «Save the Children» هر ۱۵ دقیقه یک کودک در غزه کشته میشود؛ ناظر حقوق بشر اروپا تعداد مرگومیر روزانه کودکان در غزه را بیش از ۲۰۰ نفر تخمین زد؛ وزارت بهداشت فلسطین نیز میگوید که ۴۰ درصد از شهدای فلسطینی کودک هستند.
این ارقام بسیار هولناک هستند و پشت آنها حجم عظیمی از درد و رنج نهفته است؛ تقریبا ۲ برابر شمار کودکان شهید، در غزه کودکان مجروح شدند و در نبود تجهیزات پزشکی در غزه درد میکشند.
برخی از آنها دچار سوختگی شدهاند؛ برخی دست یا پای خود را از دست دادهاند.
ناظر حقوق بشر اروپا میگوید که کودکان غزه از سطوح بیسابقهای از تروما و آسیب روانی رنج میبرند؛ بسیاری از آنها آواره شدهاند؛ دسترسی به غذا و آب آشامیدنی سالم ندارند؛ شمار زیادی از آنها مجبور به فرار از خانههای خود شدهاند؛ از دست دادن خانواده، تجربه بسیار بد مشترک شمار زیادی از کودکان غزه است؛ آنها شاهد جنایتهای بزرگی بودهاند.
سلامت روان کودکان زیر ۱۸ سال که ۴۷ درصد از جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه را تشکیل میدهند، سالها در بحران بوده است؛ براساس گزارشی که در سال گذشته منتشر شد، از هر پنج کودک در غزه چهار نفر میگویند که از افسردگی، غم و اندوه یا ترس رنج میبرند؛ این میزان در مقایسه با بررسی سال ۲۰۱۸ نشاندهنده وخامت بیشتر اوضاع است.
در این گزارش آمده است که بیش از نیمی از کودکان غزه به خودکشی فکر کردهاند و از هر پنج کودک سه نفر به خود آسیب میزنند؛ این یافتهها با نتیجه تحقیقات اخیر درباره تاثیرات روانی منفی جنگ مزمن رژیم صهیونیستی علیه غزه تایید میشود.
اگرچه صدای گریه کودکان غزه در جریان جنایتهای رژیم صهیونیستی یک دم هم قطع نمیشود، اما گویا جامعه جهانی اصلا این صدا را نمیشود و حتی نمیخواهد این صدا به گوش کسی برسد.
جنایت رژیم صهیونیستی در غزه نمایانگر شکست اخلاقی عمیقا ریشهداری است که مقصران متعددی دارد، اما شکست جهان در نجات جان کودکان غزه، شکست سیاست، امنیت جمعی و قوانین بینالمللی است و هیچ برنده و بازنده دیگری ندارد.
اگرچه این شکست از آن جامعه جهانی است، اما بهای این شکست را کودکان و نوزادان غزه میپردازند.
جامعه جهانی که تاکنون بارها به همدستی در جنایت جنگی و جنایت جمعی علیه بشریت متهم شده است، اکنون نیز از دور به غزه زیر آتش و کودکان جان باخته، ترسیده و مجروح نگاه میکند و شعارهای بشردوستانه و انساندوستانه میدهد، اما گامی برای متوقف کردن این جنایتها بر نمیدارد، همانطور که در قتل عام سربرنیتسا در ۱۹۹۵ و کشتار روآندا در ۱۹۹۴ کاری نکرد.
گذشته از کشورهای غربی مدعی حقوق بشر که با انتشار بیانیههای دهن پرکن خواستار پایبندی به قوانین بینالمللی بشردوستانه از جمله حمایت از غیرنظامیان در جریان جنایتهای رژیم صهیونیستی به نوار غزه شدند، دیگر کشورها نیز برای جلوگیری از تشدید جنایت علیه کودکان در غزه کاری انجام ندادند.
همه اینها در حالی رخ میدهند که کشتن و هدف قرار دادن غیرنظامیان، بهویژه کودکان، بر اساس قوانین بینالمللی بشردوستانه غیرقانونی است؛ کنوانسیون ۱۹۴۹ ژنو در مورد منازعات مسلحانه بیان میکند که کودکان باید مورد حمایت قرار گیرند و با آنها باید رفتاری انسانی صورت بگیرد.
طنز ماجرا اینجا است که رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۵۱ این کنوانسیون را تصویب کرد.
سازمان عفو بینالملل با اشاره به بیتوجهی تکاندهنده رژیم صهیونیستی به جان غیرنظامیان، درباره حمله این رژیم به محله زیتون در نوار غزه، نوشت: در پی بمباران یک ساختمان مسکونی ۱۵ عضو یک خانواده شامل ۷ کودک جان باختند.
در عین حال، کودکان غزه اگر با موشک کشته نشوند، بیماری آنها را به کام مرگ خواهد برد؛ این معضل نتیجه حملات بیامان رژیم صهیونیستی به زیرساختهای غزه است.
آکسفام و سازمان ملل هشدار میدهند که فروپاشی سیستمهای آب و فاضلاب ناشی از محاصره احتمالا منجر به شیوع وبا و دیگر بیماریهای عفونی میشود؛ در چنین شرایطی کودکان و نوزادان در معرض خطر بالایی قرار دارند.
پیامدهای درازمدت ترور بیرحمانه و مداوم رژیم صهیونیستی، آسیبدیدگی و قربانی کردن کودکان غزه نگرانکننده است.
در حالی که کودکان بازمانده از جنایتهای رژیم صهیونیستی پرسشهای زیادی دارند، پاسخی برای آنها وجود ندارد؛ جز اینکه آنچه در غزه رخ میدهد کاملا غیراخلاقی و در تضاد با قوانین بینالمللی است.
انتهای پیام/