شناسایی و ارزیابی مجریان برتر برنامههای عملیاتی مبتنی بر سند تحول قضایی معاونت منابع انسانی قوه قضاییه
خبرگزاری میزان - هشتمین نشست شورای مدیران معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در سال ۱۴۰۲ با حضور معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه و جمعی از مدیران کل ادارات تابعه و مشاوران این معاونت در محل سالن جلسات ساختمان شهید صدیقیان (ساختمان شماره ۳ قوه قضاییه) برگزار شد.
در ابتدای این نشست، دو دستور کار شناسایی مجریان فعال در اجرای برنامههای سال ۱۴۰۱ و گزارش اقدامات انجام شده تیم پژوهشی معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه بهعنوان محورهای مهم جلسه و در راستای پیگیری برنامههای سند تحول قضایی از سوی مریم خزائی؛ رئیس حوزه معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه قرائت شد.
در ادامه حسن رجبی راد؛ مشاور معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه و دفتر برنامه ریزی و کادرسازی این معاونت به ارائه گزارشی آماری از فرایند نحوه ارزیابی برنامههای عملیاتی مبتنی بر سند تحول قضایی معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در سال ۱۴۰۱ و انتخاب مجریان برتر پرداخت.
رجبی راد گفت: مجریان برنامه بر اساس خروجی برنامه عملیاتی و معیارهایی اعم از مدیریت زمان (انجام به هنگام اقدامات)، مستندسازی (گزارش دهی در سامانه)، هدف گذاری (تحقق اهداف عینی)، مشارکت و تعامل (عملکرد مجری و هدایتگر) و نوآوری و خلاقیت (کاهش هزینه، زمان، افزایش کیفیت محصول و خدمت) ارزیابی شده و بر اساس امتیازات حاصله منتخب و شایسته تقدیر شدهاند.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در ادامه با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و دستوراتی که از سوی ریاست قوه قضاییه مبنی بر اجرای سند تحول صادر شده است، بر ایجاد تحول مثبت، برون داد مطلوب و افزایش کارآمدی و حرکت رو به جلو صحه گذاشت.
محمدباقر الفت با بیان اینکه اصل تحرک، شاکله مهم قدرت نیروی انسانی است، عنوان کرد: از آنجا که وظایف عملیاتی مدیریت منابع انسانی قوه قضاییه جذب، پرورش و نگهداشت نیروی انسانی است بنابراین هرگونه اعمال تحرک مثبت در این زمینه بر بدنه دستگاه قضا نیز تاثیرگذار خواهد بود.
وی تاکید کرد: با احراز توانمندیها و پیگیری برنامههای مبتنی بر سند تحول، انتخاب افراد جدی، با صلابت و دقیق مبنای ارزیابی باشد.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه گفت: مجموعه نیروی انسانی بایستی صرفا توان خود را به انجام کار با کیفیت مکلف کند.
الفت همچنین نسبت به ارتقاء فرایند نحوه ارزیابی برنامههای عملیاتی مبتنی بر سند تحول قضایی معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در سال ۱۴۰۱ و انتخاب مجریان برتر و تعمیم آن به برنامههای آتی به نکاتی اشاره و عنوان کردند: رتبه بندی ادارات کل معاونت، نقش هدایتگران و مجریان، سنجش کیفیت کار نیروها به نحوی انجام شود که در مسیر صحیحی از شکوفایی و ارتقاء نیروی انسانی مجموعه دستگاه قضا بیانجامد و حس ارزشمندی در نیروها را به طور متناوب احیاء کند.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با ذکر اهمیت احیای فرهنگ همدلی و مشارکت، اذعان کرد: برگزاری جلسات مشترک ماهانه مدیران کل معاونت با زیر مجموعه ادارات کل تابعه در ایجاد بصیرت، نوآوری، خلاقیت و تبادل تجربیات وآگاهی تخصصی نسبت به سند تحول و وضعیت اجرای آن مهم و ضروری است و بر قدرت بیان نقطه نظرات سازنده تاثیر گذار است.
وی با اشاره به اینکه هر اقدامی پشتوانه علمی میخواهد و علم هدف را مشخص میکند، گفت: بایستی به تشکیلات اهمیت دهیم و ایجاد حلقههای استخدامی کشور باید پشتوانه علمی داشته باشد.
الفت خاطر نشان کرد: اجرای سند تحول تکلیف ما است و بایستی انجام شود.
در ادامه جلسه، سجاد قارلقی؛ سرپرست تیم پژوهش معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی به تشریح اقدامات انجام شده در تیم پژوهش پرداخت و عنوان کرد: تیم پژوهش معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی بنا به تشخیص الفت؛ معاون منابع انسانی و امور فرهنگی به منظور شناسایی و اولویت بندی نیازهای پژوهشی واحدهای معاونت و اجرای طرحهای تحقیقاتی در قالب توان نیروهای داخلی و نیز ایجاد یکپارچگی و هماهنگی با متخصصان بیرونی و پژوهشگاه قوه قضاییه در جهت پاسخ به نیازهای پژوهشی معاونت تشکیل شد.
قارلقی گفت: یکی از برنامههای انجام شده توسط تیم پژوهش «تدوین و استاندارد سازی شاخصهای شایستگی منابع انسانی دستگاه قضایی» بود که در این راستا تیم پژوهش معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در گام اول با هدف استقرار نظام جامع شایستگی به تدوین و اعتبار سنجی شایستگیهای مورد نیاز منابع انسانی دستگاه قضا به تفکیک مدیران ستادی، روسای کل دادگستریها، دادستانها، قضات و کارکنان اداری پرداخت.
گفتنی است، در ادامه جمعی از مدعوین این نشست به بحث و تبادل نظر درخصوص گزارش ارائه شده از سوی دفتر برنامه ریزی و کادرسازی و همچنین تیم پژوهشی معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه پرداختند.
انتهای پیام/