مدیرعامل سازمان انتقال خون: تهیه و تامین یک میلیون لیتر پلاسما مستلزم ساخت پالایشگاه در داخل کشور است

12:10 - 18 شهريور 1402
کد خبر: ۴۷۳۳۴۳۳
مدیرعامل سازمان انتقال خون: تهیه و تامین یک میلیون لیتر پلاسما مستلزم ساخت پالایشگاه در داخل کشور است
جمالی با تاکید بر ضرورت ساخت پالایشگاه پلاسما در داخل کشور، گفت: در سالیان آتی میزان پلاسمای مورد نیاز کشور به بالای یک میلیون لیتر خواهد رسید، بنابراین باید هرچه سریعتر ظرفیت تهیه پلاسما و ساخت پالایشگاه را در داخل فراهم کنیم.

خبرگزاری میزان- به گزارش روابط عمومی سازمان انتقال خون ایران، مصطفی جمالی با اشاره به موضوع ساخت پالایشگاه پلاسما در کشور، اظهار کرد: پلاسما بخش مایع خون است و از نظر ارزش و اهمیت، پلاسما همچون طلا و یا الماس است به نحوی که خیلی از دارو‌ها را می‌شود از پلاسما تهیه کرد.

وی افزود: سال‌ها پیش شرکتی خارجی آمد و گفتند که پلاسمای ایرانی را ببریم در خارج از کشور و از آن دارو‌های مورد نیاز را تهیه کنیم یعنی دارو از پلاسمای مردم خودمان تهیه شود، همچنین وعده و قول بر این بود پالایشگاه پلاسما را در داخل کشور راه‌اندازی بکنند و این فناوری به ایران منتقل شود که وابستگی به خارج نداشته باشیم، اما بخش خصوصی ظلم کرد که پالایشگاه را نیاورد.

وی افزود: سود زیادی از انتقال پلاسما و تبدیل به دارو می‌برند و بخش خصوصی تکلیفی که داشت که بیاید پالایشگاه را بزند، متاسفانه انجام نداد!

مدیرعامل سازمان انتقال خون اضافه کرد: این فناوری سالیان قبل باید به کشور منتقل می‌شد و فناوری خیلی پیچیده‌ای نیست. ما کار خیلی بزرگتر از این در کشور انجام داده‌ایم بنابراین من همیشه این گله را دارم از بخش خصوصی که علی رغم حمایت‌هایی که شد این کار را نکرد.

مصطفی جمالی اظهار کرد: در کشور‌های مختلف، پالایشگاه‌ها بعضی وقت‌ها تعطیل شده‌اند و تنها علتش هم این بود که پلاسما نداشتند. مردمی که ما داریم و به یقین خدمتتان عرض می‌کنم، خیلی بیشتر از آن چیزی که برای یک پالایشگاه یک میلیون لیتری که نیاز کشور را رفع خواهد کرد، مردم ما پای کار هستند بنابراین وقتی اصل قضیه را ما داریم حیف است که این فرع تحقق پیدا نکرده و پالایشگاه داخل کشور نیست.

وی ادامه داد: الان کشور‌های حاشیه خلیج فارس و خیلی از کشور‌های دیگر، سریع دارند پالایشگاه را می‌زنند که ما هنوز از آن‌ها عقب هستیم.

مدیرعامل سازمان انتقال خون خاطرنشان کرد: ما یک مقدار پلاسما خودمان در انتقال خون از همین خون‌های اهدایی جدا می‌کنیم و آماده می‌شود که ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار لیتر در سال بوده و ما برآوردمان این است که با بهره‌وری که امسال داریم، این آمار را به ۲۵۰ هزار لیتر برسانیم که البته نیاز کشور الان ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار لیتر بر اساس اعلام سازمان غذا و دوستان می‌باشد، ولی در سالیان آتی قطعاً این آمار به بالای یک میلیون لیتر خواهد رسید بنابراین ما باید هرچه سریعتر ظرفیت تهیه پلاسما و ساخت پالایشگاه را در کشور فراهم کنیم.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *