ادامه اعتراضات در اراضی اشغالی/ بحران رژیم صهیونیستی به کدام سو می‎رود؟

10:17 - 22 مرداد 1402
کد خبر: ۴۷۲۸۶۸۷
ادامه اعتراضات در اراضی اشغالی/ بحران رژیم صهیونیستی به کدام سو می‎رود؟
در حالی که اعتراضات به سیاست‌های کابینه رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد، اما هیچ چشم اندازی برای پایان بحران این رژیم وجود ندارد.

خبرگزاری میزان - در حالی که کنست رژیم صهیونیستی چندی قبل اولین قرائت از سه قرائت طرح‌های به شدت مورد مناقشه خود را برای اصلاح با هدف کاهش قدرت سیستم قضایی تصویب کرد، هزاران شهرک‌نشین شنبه شب به تظاهرات در سراسر اراضی اشغالی ادامه دادند.

اعلام این طرح در ژانویه به مدیریت «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و کابینه ائتلافی او یکی از بزرگترین اعتراضات در تاریخ این رژیم را برانگیخت که هر هفته ده‌ها هزار تظاهرکننده را به خیابان‌های اراضی اشغالی می‌کشاند.

طرح اصلاح پیشنهادی استدلال می‌کند که دادگاه‌ها بیش از حد در امور سیاسی این رژیم مداخله می‌کنند و اراده کابینه رژیم صهیونیستی را نادیده می‌گیرند.

منتقدان این طرح می‌گویند که برنامه‌های کابینه بسیار گسترده بوده و تهدیدی جدی برای این رژیم به حساب می‌آید.

معترضان نتانیاهو را متهم می‌کنند که برای تضعیف استقلال دادگاه‌ها تلاش می‌کند، و این در حالی است که او خود تحت محاکمه بر سر مواردی از جمله فساد مالی قرار دارد.

در رژیم صهیونیستی چه می‌گذرد؟

از آغاز سال جاری میلادی، تظاهرات گسترده هفتگی از سوی مخالفان طرح‌های اصلاحی کابینه رژیم صهیونیستی برگزار شده است.

دامنه اعتراضات افزایش یافته و صد‌ها هزار نفر در شهر‌ها و مناطق سراسر اراضی اشغالی در خیابان‌ها تجمع می‌کنند.

معترضان خواستار لغو همه طرح اصلاح برنامه ریزی شده و استعفای بنیامین نتانیاهو هستند. 

معترضان از سوی رقبای سیاسی نتانیاهو و همچنین مقامات ارشد سابق ارتش، سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی، روسای سابق سیستم قضایی و شخصیت‌های برجسته حقوقی و روساب تجاری حمایت می‌شوند.

در اقدامی که باعث نگرانی عمیق هر دو طرف شده است، صد‌ها نفر از نیرو‌های ذخیره نظامی، از جمله خلبانان نیروی هوایی که برای عملیات‌های نظامی رژیم صهیونیستی حیاتی هستند، تهدید کرده‌اند که از حضور در یگان‌های خدمتی خود خودداری خواهند کرد.

این موضوع به هشدار‌هایی منجر شده که می‌تواند امنیت این رژیم را به طور جدی در معرض تهدید قرار دهد. 

شهرک‌نشینان از چه چیزی اینقدر عصبانی هستند؟ 

به گزارش «نشنال نیوز»، مخالفان نتانیاهو می‌گویند که طرح اصلاح قضایی با تضعیف سیستم قضایی این رژیم، تنها ابزاری برای کنترل استفاده کابینه از قدرتش، به شدت این رژیم را تضعیف خواهد کرد. 

زیربنای این مخالفت شدید، مخالفت با خود کابینه و خود نخست وزیر رژیم صهیونیستی است. 

منتقدان می‌گویند که طرح اصلاح قضایی از نتانیاهو که در حال حاضر به اتهام فساد در محاکمه است محافظت می‌کند و به کابینه کمک می‌کند قوانین را بدون هیچ مانعی تصویب کند. 

اصلاح قانونی در مرکز بحران چیست؟

این اصلاح به قدرت کابینه در مقابل قدرت دادگاه‌ها برای بررسی دقیق و حتی نادیده گرفتن کابینه مربوط می‌شوند.

علاوه بر قانون «معقولیت» که از سوی کنست تصویب شد، کابینه رژیم صهیونیستی می‌خواهد قدرت دیوان عالی برای بررسی یا کنار گذاشتن قوانین را تضعیف کند و اکثریت ساده کنست (پارلمان) را قادر سازد که چنین تصمیم‌هایی را رد کند.

بحران رژیم صهیونیستی تا کجا پیش خواهد رفت؟ 

با خشم شهرک‌نشینان و ادامه حضور در خیابان‌ها، به نظر می‌رسد بحران این رژیم تشدید شود. 

نتانیاهو گفته است که تلاش خواهد کرد تا در طول تعطیلات تابستانی کنست(آگوست تا اواسط اکتبر) بر سر بقیه اصلاح به توافق عمومی برسد. 

با این حال، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به وزرای افراطی در کابینه خود وابسته است که بدون حمایت آن‌ها کابینه او ممکن است سقوط کند.

این وزرا اصرار دارند که طرح اصلاحی باید تصویب شود و کم رنگ نشود.

مخالفان می‌گویند تا زمانی که این روند متوقف نشود، دوباره وارد مذاکرات نخواهند شد.

اتحادیه‌های کارگری اصلی رژیم صهیونیستی نیز به طور مداوم تهدید به اعتصاب عمومی کرده‌اند و معترضان متعهد شده‌اند که اقدامات خود را تشدید کنند، بدون اینکه پایانی برای آشفتگی رژیم صهیونیستی در چشم انداز باشد. 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *