بازتاب قدرت نظامی ایران در رسانههای بینالمللی؛ موشکهایی که به عمق اراضی اشغالی میرسند
خبرگزاری میزان – سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در روز ۱۰ مهر گذشته عملیات وعده صادق ۲ را به اجرا گذشت و با حدود ۲۰۰ فروند موشک عمق اراضی اشغالی را هدف قرار داد.
در این عملیات موشکی مواضع نظامی رژیم صهیونیستی از جمله پایگاه هوایی نواتیم هدف قرار گرفتند.
این عملیات موشکی بار دیگر توجه کارشناسان و متخصصان نظامی را به قابلیتهای موشکی ایران متمرکز کرد.
موشکهای بالستیک بخش مهمی از قدرت نظامی ایران
به گزارش اکونومیکتایمز، موشکهای بالستیک بخش مهمی از قدرت نظامی ایران را تشکیل میدهند، همانطور که در حمله اخیر به اراضی اشغالی مشاهده شد؛ ایران بزرگترین مراکز موشکی بالستیک را در منطقه در اختیار دارد.
اکونومیکتایمز نوشت که ۹ نوع از موشکهای بالستیک ایران قابلیت رسیدن به اراضی اشغالی را دارند؛ اینها شامل سجیل میشود که قادر به پرواز با سرعت بیش از ۱۷ هزار کیلومتر در ساعت و با برد ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر است.
موشک خیبر با برد ۲ هزار کیلومتر قابلیت هدف قرار دادن اراضی اشغالی را دارد و موشک بالستیک حاج قاسم نیز دارای بردی معادل هزار و ۴۰۰ کیلومتر است.
گزارش انجمن کنترل تسلیحات درباره قابلیتهای موشکی ایران
انجمن کنترل تسلیحات، یک سازمان غیردولتی مستقر در واشنگتن، میگوید موشکهای بالستیک ایران شامل شهاب-۱ با برد تخمینی ۳۰۰ کیلومتر، ذوالفقار با برد ۷۰۰ کیلومتر، شهاب-۳ با برد ۸۰۰-۱۰۰۰ کیلومتر، عماد-۱، موشک در دست توسعه و سجیل در دست توسعه با برد هزار و ۵۰۰ کیلومتر و بیشتر هستند.
- بیشتر بخوانید:
- عملیات وعده صادق۲؛ سامانه پدافند هوایی رژیم صهیونیستی چگونه در رهگیری موشکها ناکام ماند؟
- حمله ایران به رژیم صهیونیستی؛ بررسی توان موشکی ایران
اکونومیکتایمز با استناد به گزارشی مینویسد که ایران به توسعه انبارهای موشکی زیرزمینی با سیستمهای حمل و نقل و شلیک و مراکز تولید و ذخیره موشکهای زیرزمینی ادامه میدهد.
موشکهای مافوقصوت میتوانند دستکم ۵ برابر سریعتر از سرعت صوت و در مسیری پیچیده پرواز کنند که باعث میشود رهگیری آنها برای سامانههای پدافندی دشوار شود.
مراکز موشکی ایران شامل موشکهای مافوق صوت
به گزارش میدلایست آی، حمله موشکی اخیر ایران بیسابقه بود و حدود ۲۰۰ فروند موشک به سمت اراضی اشغالی شلیک شد که این موشکها توانستند به سامانه پدافند هوایی رژیم صهیونیستی نفوذ کنند.
از جمله تسلیحاتی که در عملیات اخیر استفاده شده موشک فاتح بود که گاردین حداکثر سرعت آن را حدود ۱۶ هزار و ۹۳ کیلومتر در ساعت گزارش کرده است.
این موشک بردی معادل هزار و ۴۰۰ کیلومتر دارد و دارای قابلیت رسیدن به تلآویو است در حالی که مدل دوم مجهز به یک کلاهک سرجنگی مافوقصوت (HGV) است که میتواند با سرعت مافوقصوت حرکت کند.
قابلیت مانور در هنگام حرکت آنها را غیرقابل پیشبینی میکند و به آنها اجازه میدهد تا بهطور مؤثر از پدافند هوایی فرار کنند.
مدیر خدمات تحقیقات تسلیحاتی (ARES) در گفتوگو با میدلایست آی، گفت: ایران تصریح کرده است که قادر به توسعه و تولید طیف گستردهای از مدلها و انواع موشکهای بالستیک کاربردی در مقیاس گسترده است.
انتهای پیام/