رئیس کل دادگستری خراسان شمالی: ۱۰۰ درصد پروندههای تشکیل شده در هیئتهای حل اختلاف استان در سال گذشته به مصالحه انجامید
خبرگزاری میزان-حجت الاسلام والمسلمین براتی زاده با اشاره به فعالیت ۱۴۰ هیأت صلح و سازش در استان گفت:هیأتهای حل اختلاف اصناف در خراسان شمالی، یک ظرفیت بسیار ارزشمند در جلب رضایتمندی عمومی، کاهش حجم ورودی پروندهها به دستگاه قضایی و همچنین کاهش هزینهها و مدت زمان رسیدگی به شمار میروند.
رئیس کل دادگستری استان خراسان شمالی اثرگذاری سازنده در مناسبات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در ابعاد حاکمیتی و اجتماعی، بهره مندی از رتبههای ممتاز و متعالی در سطوح ملی، نقش آفرینی ارزشمند در پیروزی، تثبیت و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی، سختکوشی و تلاش و نظم و انضباط کاری، ابتکار و خلاقیت، صبر، بردباری و سعه صدر و تحمل دیگران و به ویژه آراء و نظرات مخالفان را از جمله ویژگیهای بیان شده از سوی مقام معظم رهبری درباره شخصیت شهید بهشتی عنوان کرد.
وی اظهار کرد: نقش راهگشا و تأثیرگذاری تعیین کننده، منزلت اجتماعی بالا و جایگاه ارزشمند علمی و عملی شهید بهشتی، در جریان انقلاب اسلامی و در راستای خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی به نحوی بود که دشمنان این مرزوبوم و مزدوران داخلی آنها نتوانستند این حضور پررنگ و نقش بی بدیل را تحمل کنند لذا ابتدا ترور شخصیتی و سپس ترور فیزیکی ایشان را در دستور کار قرار دادند و سرانجام این نقشه شوم خود را به بدترین شکل ممکن عینیت بخشیدند. غافل از اینکه با این اقدامات غیرانسانی، نام و یاد شهید بهشتی هیچگاه از تاریخ محو نخواهد شد و همچنان جاودانه خواهد ماند.
رئیس کل دادگستری خراسان شمالی اطاله دادرسی را بعنوان ابرچالش دستگاه قضایی توصیف و با اشاره به افزایش میزان پروندههای وارده طی سال گذشته، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۹۳ هزار و ۴۰۹ فقره پرونده، وارد دستگاه قضایی استان شد که این آمار، با توجه به جمعیت حدود یک میلیونی خراسان شمالی، رقم بسیار بالا و در خور تأمل است.
حجت الاسلام والمسلمین براتی زاده با بیان اینکه افزایش میزان ورودی پروندهها به شعب و محاکم قضایی، سبب بیشتر شدن فشار کاری بر دوش همکاران ما در مجموعههای قضایی میشود، از تلاشهای قضات و کارکنان دستگاه قضایی استان قدردانی کرد.
رئیس کل دادگستری استان خاطرنشان کرد:با توجه به عدم وجود تناسب بین تعداد قضات رسیدگی کننده و متوسط پروندههای ارجاع شده به هر قاضی در طول یک سال، همکاران قضایی ما ناگزیر هستند در این دوره زمانی مشخص حدود ۲ هزار فقره پرونده را مورد رسیدگی قرار دهند.
رئیس کل دادگستری استان در تشریح دلایل عدم تحقق کامل بایستههای عدالت قضایی گفت: قدر مسلم حجم بالایی از ورودی پرونده به دستگاه قضایی خود مبین وجود اشکالات و نواقص عدیدهای است که عمدتاً از اراده دستگاه قضایی خارج است و از مجاری دیگری سرچشمه میگیرد و این امر هم باعث اطاله دادرسی میشود و هم در کیفیت رسیدگیهای قضایی نقش دارد و فشار غیرقابل باوری را به همکاران ما تحمیل نماید؛ بنابراین در چنین بستری تحقق عدالت قضایی دشوار به نظر میرسد.
وی با اشاره به مفهوم عدالت و شقوق مختلف آن در انقلاب اسلامی اظهار کرد: یقیناً عدالت در ابعاد مختلف از جمله در نوع اجتماعی آن، یکی از اهداف متعالی انقلاب اسلامی بوده و هست، ولی متأسفانه به دلایل متعدد هنوز نتوانستیم در این حوزه آنگونه که باید و شاید به آرمانها و اهداف پیش بینی شده دست یابیم و طبعاً با تأثر از چنین ساختاری، عدالت قضایی بعنوان هدف مهم قوه قضائیه نتوانسته به شکل مناسب متجلی شود.
وی با اشاره به نقش هیأتهای حل اختلاف اصناف در کاهش حجم ورودی پروندهها به دستگاه قضایی استان، خاطرنشان کرد:اینکه عزیزان ما در حوزه اصناف، توانستند پس از انجام مذاکرات اصلاحی، اختلافات فی مابین هر صنف را در همان مراحل اولیه شکل گیری و طرح در این هیأتها به طور مسالمت آمیز حل و فصل کنند؛ کاری بسیار ارزشمند به شمار میرود بطوریکه کاهش هزینهها و مدت زمان رسیدگیها و مهمتر از همه جلب رضایتمندی عمومی از جمله آثار و برکات ارزنده آن به شمار میرود.
حجت الاسلام والمسلمین براتی زاده در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر ۱۸ هیأت صلح و سازش در ادارات استان فعال هستند؛ از حصول سازش ۱۰۰ درصدی در تمامی پروندههای متشکله (مشتمل بر ۹۴۹ فقره) در این هیأتها در سال ۱۴۰۱ خبر داد.
وی افزود:شرکت مخابرات با انجام مصالحه (از جمله موافقت با استمهال و تقسیط بدهی مشترکین) طی ۵۶۲ فقره پرونده و دانشگاه علوم پزشکی با حصول سازش در ۲۶۰ فقره پرونده، برترینهای این حوزه به شمار میروند.
وی همچنین ضمن قدردانی از هیأتهای صلح اتاق اصناف در راستای حصول سازش در یک فقره پرونده مالی ۳ میلیارد تومانی، از مصالحه ۹۴.۵۸ درصد پروندههای تشکیل شده در اتاق اصناف طی سال گذشته خبر داد.
حجت الاسلام مسلمین براتی زاده گفت:از مجموع ۲ هزار و ۶۶۱ فقره پرونده تشکیل شده در این هیأتها ۲ هزار و ۵۱۷ فقره به سازش منجر شد.
پیش از سخنان رئیس کل دادگستری استان، امیدوار، رئیس اتاق اصناف ضمن تبریک هفته قوه قضائیه از همراهی و همکاری خوب و ارزنده دستگاه قضایی با اتاق اصناف در راستای رفع موانع و حل و فصل مشکلات مربوطه قدردانی کرد.
انتهای پیام/