محدودیتهای دولت فرانسه برای زنان مسلمان
خبرگزاری میزان - محرومیت زنان مسلمانی که در فرانسه پوشش دارند، نظم هژمونیک اعمال شده در این کشور و همچنین تبعیض جنسیتی و نژادپرستی را که مشخصه آن است، آشکار میکند.
به نظر میرسد فرانسه بیش از هر زمان دیگری با شکستگیهای هویت محور از هم پاشیده شده است، که از سوی راست افراطی و نژادپرستان حفظ میشود.
مواضع و رویههای دولت فرانسه به سرعت به سمت راست افراطی پیش میرود، اگرچه اولین مقام آن، «امانوئل ماکرون» نام خود را در جنبش چپ جای داد، اما در عوض در بسیاری از موارد از راست افراطی و سیاستهای آنها دفاع میکند.
در شرایطی سوال برانگیز، وزیر کشور فرانسه، در جریان سفرش به آمریکا به عنوان یک مقام ارشد در سطح یک وزیر، اظهاراتی را علیه اسلام مطرح کرد.
پیش از اینکه این مقام فرانسوی این اظهارات خطرناک را بیان کند، فرانسه در عید فطر شاهد رسوایی مهیبی بود که اسلام و مسلمانان این کشور را نیز هدف قرار داد؛ نخستین دستورالعمل مربوط به ۲۶ آوریل ۲۰۲۳ است و منبع آن از اداره پلیس تولوز در جنوب فرانسه است و هدف آن اطلاع از درصد غایبان به مناسبت عید فطر بود. منبع این درخواست سرویسهای اطلاعاتی فرانسه بودند.
فرانسه در دهههای اخیر تغییرات جمعیتی قابل توجهی را تجربه میکند، به ویژه در رابطه با مذهب؛ این تغییر با افزایش تعداد مسلمانان مهاجر در این کشور مشخص میشود.
اخیرا، دولت «مکرون» با راهاندازی «مجمع اسلام» تلاشهایی را برای تغییر شکل اسلام در فرانسه پیش برد؛ اگرچه فرانسه مذهب ملی ندارد، اما اکنون مذهب در عرصه سیاسی فرانسه پیشتاز شده است.
از زمانی که این کشور انتخابات ریاست جمهوری و قانونگذاری را در سال گذشته میلادی برگزار کرد، مسلمانان در فرانسه افزایش تبعیض را بیش از پیش تحمل کردهاند؛ از ممنوعیت استفاده از حجاب و روسری مسلمانان تا اتهامات توهین به رویکردهای سکولار.
بسیاری از مسلمانان احساس میکنند که انتخابات به ایمان و مذهب آنها برچسب زده و حملات پوپولیستی و جناح راست را به شیوه زندگی آنها افزایش داده است.
به گزارش «میدل ایست آی»، فرانسه یکی از بزرگترین جمعیتهای مسلمان اروپا را در خود جای داده است که حدود ۹ درصد از جمعیت این کشور را شامل میشود؛ روابط بین جمعیت مسلمان و غیرمسلمان فرانسه همیشه آسان نبوده است و ۴۲ درصد مسلمانان فرانسوی در مطالعهای در سال ۲۰۱۹ گزارش کردند که احساس تبعیض میکنند.
تبعیضی که مسلمانان فرانسوی احساس میکنند تا حد زیادی از رویکرد منحصربهفرد فرانسه به سکولاریسم ناشی میشود.
به دلیل این تبعیض، جمعیت مسلمان فرانسه با آسیبهای اقتصادی فزاینده و فقدان نمایندگی در سطوح مختلف جامعه فرانسه مواجه است؛ تلاشهای مختلفی در زمینه آگاهی عمومی در مناطق مختلف در سراسر جهان در تلاش برای کاهش تبعیض علیه مسلمانان آغاز شده است.
انتهای پیام/