نگرانی از تلاش دولت کانادا برای منحرف کردن تحقیقات درباره گورهای دسته جمعی کودکان بومی
خبرگزاری میزان – مرکز کلی حقیقت و آشتی کانادا از اقدام دولت این کشور مبنی بر امضای قرارداد با یک گروه غیربومی در پرونده گورهای دسته جمعی بی نشان کودکان بومی ساکن مدارس شبانه روزی عمیقا ابراز نگرانی کرد.
به گزارش «citynews»، براساس اعلام مرکز ملی حقیقت و آشتی قراردادی که اتاوا اخیرا با یک گروه بینالمللی برای دریافت مشاوره در مورد تحقیق در مورد گورهای دسته جمعی بی نشان امضا کرده است.
این مرکز تاکید کرد:عمیقا نگران تصمیم دولت برای استخدام یک سازمان مستقر در هلند برای اجرای یک فرآیند تعامل بسیار حساس در مورد مسائل پیرامون گورهای بی نشان در نزدیکی مدارس شبانه روزی سابق کودکان بومی است.
سازمان مذکور با نام کمیسیون بین المللی افراد گمشده تجربه بررسی مناطقی را که در آنها امکان وجود گورهای دسته جمعی است، دارد.
از جمله مسائلی که سبب نگرانیهای جدی در این زمینه شده، عدم هدایت پرونده توسط گروههای بومی و جدول زمانی کمتر از ۶ ماه برای انجام تحقیقات است.
منتقدان تاکید دارند که تحقیقات درباره گورهای دسته جمعی بی نشان در محوطه مدارس شبانه روزی کودکان بومی در کانادا باید توسط بازماندگان این مدارس انجام شود و استفاده از روشهای آگاهانه تروما و از نظر فرهنگی ایمن برای درک آن بسیار مهم است.
دولت کانادا مدعیست که کمیسیون بینالمللی افراد گمشده را پس از اجرای یک کمپین ارتباطی با جوامع که نشاندهنده علاقهمندی به شنیدن گزینههای مربوط به تجزیه و تحلیل DNA و سایر تکنیکهای پزشکی قانونی بود، برای ارائه مشاوره به آن استخدام کرده است.
کانادا از اواخر دهه ۱۸۸۰ تا اواخر دهه ۱۹۹۰ بیش از ۱۵۰ هزار کودک بومی را به اجبار از خانواده هایشان جدا کرده و به ۳۹ مدرسه شبانه روزی کودکان بومی منتقل کرد.
این مدارس که با بودجه دولت کانادا توسط کلیسای کاتولیک هدایت میشد، به دلایلی مانند شیوع بیماریهای همه گیر، سوءتغذیه، آزار و تجاوز جنسی و ... بسیار بدنام بودند.
بررسیها نشان میدهند که بیش از ۶ هزار کودک بومی هیچگاه از این مدارس به خانه بازنگشتند.
انتهای پیام/