2022؛مرگبارترین سال فلسطینیان کرانه باختری از زمان انتفاضه دوم

8:50 - 11 دی 1401
کد خبر: ۴۵۷۵۹۴۳
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
رشد خشونت شهرک نشینان به موازات افزایش عملیات‌های ارتش رژیم صهیونیستی 2022 را سالی مرگبار برای فلسطینیان کرد.

خبرگزاری میزان – بررسی‌ها نشان می‌دهند که فلسطینیان کرانه باختری در سال 2022 شاهد خشونت‎های روزافزون صهیونیست‌ها بودند.

به گزارش «میدل ایست آی»، بررسی و تحلیل آمار و ارقام خشونت کم سابقه رژیم صهیونیستی در سال 2022 نشان می‌دهد که این سال مرگبارترین سال برای فلسطینیان کرانه باختری از زمان انتقاضه دوم بوده است.

براساس بررسی مذکور، در سال 2022 دستکم 220 فلسطینی بر اثر حملات رژیم صهیونیستی در سراسر اراضی اشغالی جان خود را از دست دادند.

48 نفر از این شهدا کودک بودند؛ 167 نفر از ساکنان کرانه باختری و قدس شرقی و 53 نفر از ساکنان نوار غزه بودند؛ پنج فلسطینی ساکن اراضی اشغالی نیز در این بازه زمانی به شهادت رسیدند.

52 نفر از شهدای فلسطینی نوجوان بودند و 31 نفرشان زیر 18 سال سن داشتند.

خردسال ترین شهید فلسطینی کودک 7 ساله ای بود که در پی تعقیب و گریز توسط ارتش رژیم صهیونیستی بر اثر سکته قلبی جان خود را از دست داد؛ البته ارتش رژیم صهیونیستی مسئولیت قتل وی را نپذیرفت.

دستکم هفت نفر از شهدای فلسطینی زنان و دختران بودند.

سه نفر از شهدا نیز بالای 60 سال سن داشتند که یکی از آن‌ها در زندان رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.

در عین حال، حدود 9 هزار و 500 فلسطینی در کرانه باختری مجروح شده اند.

دور جدید خشونت رژیم صهیونیستی در حالی رخ می‌دهد که ارتش این رژیم عملیات‌های خود در کرانه باختری را افزایش داده و همین امر سبب تشدید جریان مقاومت در قالب فعالیت گردان جنین و لانه شیرها شده است.

ارتش رژیم صهیونیستی مسئولیت اکثریت قاطع کشتارهای سال 2022 را بر عهده دارد و در دستکم پنج مورد شهرک نشینان صهیونیست عامل شهادت فلسطینیان بودند.

در عین حال، دستکم 29 صهیونیست به هلاکت رسیدند که بالاترین آمار کشته شدگان صهیونیست از سال 2008 است؛ البته رسانه‌های صهیونیستی و شین بت، تعداد کشته شدگان را 31 نفر اعلام کردند؛ ضمن این که بر اساس داده‌های سازمان ملل، دست کم 280 صهیونیست رخمی شدند.

 آمارهای مذکور سبب می‌شوند تا سال 2022 خشونت بارترین سال در کرانه باختری از سال 2005 که از آن به عنوان سال پایانی انتفاضه دوم یاد می‌شود، اعلام شود.

افزایش خشونت‌های رژیم صهیونیستی سبب نگرانی بسیاری از کشورهای منطقه و فرامنطقه ای شده است؛ به تازگی کارشناسان سازمان ملل، رژیم صهیونیستی را به خاطر خشونت بی سابقه محکوم کرده و هشدار دادند که سال آینده ممکن است خشونت و در نتیجه تلفات بیشتری رخ دهد.

آن‌ها تاکید کردند: تا زمانی که صهیونیست ها طرز فکر غالب شهرک نشینان را کنار نگذارند و با فلسطینیان در سرزمین‌های اشغالی با عدالت و به عنوان افراد محافظت شده رفتار نکنند، کارنامه اسفناک رژیم صهیونیستی در کرانه باختری اشغالی احتمالا در سال 2023 هولناک تر خواهد شد.

 براساس بررسی‌های «میدل ایست آی»، در دستکم 95 مورد، فلسطینی‌ها در جریان حملات ارتش رژیم صهیونیستی یا هنگام شرکت در تظاهرات ضد اشغالگری توسط نظامیان صهیونیست هدف گلوله قرار گرفتند.

در بیشتر موارد، ارتش رژیم صهیونیستی بدون ارائه جزئیات بیشتر ادعاها و بهانه‌های تقریبا مشابهی مبنی بر استفاده از رویکرد دفاع از خود توسط نظامیانش را مطرح می‌کرد.

ارتش رژیم صهیونیستی به ندرت درباره کشتار فلسطینیان توسط سربازانش تحقیق می‌کند؛ این در حالی است که ارتش رژیم صهیونیستی به دلیل سیاست خود موسوم به تیراندازی برای کشتار از سوی گروه‌های حقوق بشر مورد انتقاد قرار گرفته است.

گزارش اخیر گروه حقوق بشری «یش دین» نشان می‌دهد که کمتر از یک درصد از نظامیان صهیونیستی که متهم به آسیب رساندن به فلسطینیان بین سال‌های 2017 تا 2021 هستند، تاکنون به جنایت متهم شده اند.

این گروه اعلام کرد: مقامات مجری قانون نظامی صهیونیست به طور سیستماتیک از تحقیق و تعقیب نظامیانی که به فلسطینی‌ها آسیب می‌رسانند، اجتناب می‌کنند.

البته تحقیقات در این باره گاهی در پرونده‌های پرمخاطب و اغلب تحت فشار بین المللی انجام می‌شود، مانند آن چه برای پرونده شیرین ابوعاقله، خبرنگار فلسطینی الجزیره رخ داد؛ ارتش رژیم صهیونیستی مدعیست که هیچ ظنی مبنی بر ارتکاب جرم جنایی در پرونده او پیدا نکرد.

ابوعاقله، خبرنگار باسابقه الجزیره یکی از دو خبرنگاری بود که توسط ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.

مهم ترین عامل تشدید خشونت‌ها در کرانه باختری عملیات جست‌وجو و کارزار بازداشت رژیم صهیونیستی در شهرها و شهرک‌های فلسطینی است که غالبا مرگبار می‌شود؛ براساس داده‌های سازمان ملل، 3 هزار و 437 حمله از این دست در سال جاری انجام شده است.

 انجمن اسرای فلسطینی در اوایل ماه جاری اعلام کرد بیش از 6 هزار و 500 فلسطینی در آن دوره دستگیر شدند که 811 نفر از آن‌ها کودک بودند.

در ماه مارس، رژیم صهیونیستی کارزار نظامی شکستن موج را با تمرکز بر سرکوب مقاومت فلسطین آغاز کرد؛ براساس ارقام ارائه شده توسط ارتش رژیم صهیونیستی، در سال 2022 دستکم 285 تیراندازی به اهداف صهیونیستی عمدتا پست‌ها و ایست‌های بازرسی ارتش این رژیم توسط فلسطینی‌ها صورت گرفته است، در حالی که این رقم در سال 2021، 61، در سال 2020، 31 و در سال 2019، 19 مورد بوده است.

بیشتر عملیات‌های رژیم صهیونیستی در کرانه باختری بر جنین و نابلس متمرکز شده است که تعداد فزاینده‌ای از اعضای مقاومت فلسطین در آن زندگی می‌کنند؛ 90 مورد از مجموع آمار شهدای فلسطینی، یعنی بیش از نیمی از آمار مذکور، تنها از این دو شهر بوده است.

اعدام میدانی یکی از تاکتیک‌های رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن فلسطینیان است؛ رژیم صهیونیستی در 2022 به شکل فزاینده ای از شیوه ترور استفاده کرد.

به گفته سازمان ملل، در کنار افزایش عملیات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی، فلسطینی‌ها در سال 2022 با خشونت‌های مرگبار شهرک‌نشین‌ها روبه‌رو بوده‌اند که از سال 2016 روند صعودی سال به سال داشته است.

داده‌های سازمان ملل نشان می‌دهد که در سال جاری دستکم 755 حمله توسط شهرک نشینان علیه فلسطینی‌ها صورت گرفته است که 161 مورد از آن‌ها منجر به تلفات شده است؛ این در حالی است که در سال 2021 حدود 496 حمله و در سال 2020، 358 حمله ثبت شده است.

خشونت‌هایی که توسط شهرک نشینان انجام می‌شود شامل استفاده از آتش، حملات فیزیکی، ایجاد آتش سوزی و ریشه کن کردن درختان زیتون است.

در حملات امسال، شهرک نشینان مظنون به دستکم پنج فلسطینی هستند.

کارشناسان سازمان ملل می‌گویند: شهرک نشینان مسلح و نقابدار صهیونیست به فلسطینی‌ها در خانه‌هایشان حمله می‌کنند، به کودکان در راه مدرسه حمله می‌کنند، اموال را تخریب می‌کنند و باغ‌های زیتون را به آتش می‌کشند و تمام جوامع را بدون مجازات کامل به وحشت می‌اندازند؛ از 755 حمله شهرک نشینان در سال جاری، 594 مورد منجر به آسیب به اموال شد.

کارشناسان سازمان ملل، مقامات رژیم صهیونیستی را به مشارکت در خشونت شهرک نشینان متهم می‌کنند و می‌گویند: شواهد ناراحت‌کننده از تسهیل، حمایت و مشارکت مکرر نیروهای صهیونیست در حملات شهرک‌نشینان، تشخیص بین خشونت شهرک‌نشینان صهیونیست و ارتش رژیم صهیونیستی را دشوار می‌کند.

نزدیک به 700 هزار شهرک نشین در بیش از 250 شهرک و پاسگاه در سراسر کرانه باختری و قدس شرقی با نقض قوانین بین المللی زندگی می‌کنند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *