تشدید بحران گرسنگی در پی تحریمهای غرب علیه افغانستان
خبرگزاری میزان - افغانستان در چنگال یکی از بدترین خشکسالیها و بحران کمبود مواد غذایی در دهههای اخیر قرار دارد و یک فاجعه انسانی بینظیر این کشور را تهدید میکند؛ این در حالی است که زمستان تلخی برای میلیونها افغانستانی در پیش است.
به گزارش «ifrc.org»، کمکهای غذایی اضطراری و کیتهای بقای زمستانی توسط هلال احمر افغانستان با حمایت فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر (IFRC) به مردم در مناطقی که بدترین آسیب را از کمبود شدید مواد غذایی متضرر شدهاند، تحویل میدهد.
حدود 22.8 میلیون نفر - 55 درصد از جمعیت افغانستان - با کمبود شدید مواد غذایی مواجه هستند؛ خشکسالی شدید بیش از 80 درصد از این کشور را تحت تأثیر قرار داده و تولید مواد غذایی را فلج کرده و مردم را مجبور به ترک سرزمین خود کرده است.
در سال گذشته میلادی نزدیک به 700 هزار نفر در داخل این کشور آواره شدهاند و به حدود 3.5 میلیون نفری که قبلا مجبور به ترک خانههای خود در سراسر این کشور شدهاند، پیوستهاند، که همگی با زمستان سختی روبرو هستند؛ زمانی که دمای هوا در برخی مناطق افغانستان تا 20 درجه سانتیگراد کاهش مییابد.
- بیشتر بخوانید:
- چشم انداز تاریک بحران انسانی افغانستان در سال ۲۰۲۳
- مواجهه کودکان افغانستانی با بزرگترین بحران بشردوستانه جهان
«مولوی مطیع الحق خالص»، سرپرست هلال احمر افغانستان میگوید: افغانستانیها در برابر خشکسالی اخیر، گرسنگی فزاینده و دههها درگیری، انعطافپذیری قابل توجهی از خود نشان دادهاند.
همچنین میلیونها نفر به دلیل از دست دادن محصولات در مقیاس بزرگ، کمبود شدید مواد غذایی و کمبود پول نقد برای خرید مایحتاج اولیه، برای زنده ماندن در تلاش هستند.
بیشتر خانوادهها بدون کمک میمانند، فاقد مواد غذایی کافی، پول برای نیازهای اولیه و بستههای بقا برای پشت سر گذاشتن ماههای سخت زمستانی پیش رو هستند.
تحریمهای غرب به این معنی است که اقتصاد افغانستان عملا سقوط کرده و تحریمها وضعیت انسانی را بدتر کرده است؛ بیش از 90 درصد از 38 میلیون نفر در خطر فقر قرار دارند و حدود 23 میلیون نفر با گرسنگی شدید روبرو هستند.
انتهای پیام/