اعمال تاکتیک‌های مرگبار در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا

10:02 - 03 دی 1401
کد خبر: ۴۵۶۶۰۰۵
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
کرواسی را باید از مهم ترین عرصه‌های نقض حقوق مهاجران و پناهجویان در جهان دانست.

خبرگزاری میزان – در حالی که گروه‌های حقوق بشری متعددی در سال‌های اخیر شواهد قاطعی از نقض سیستماتیک حقوق بشر در مرزهای اتحادیه اروپا به شکل کلی و در مرز کرواسی به صورت خاص ارائه کرده اند، اتحادیه اروپا در ادامه چشم‎پوشی از این واقعیت هولناک اخیرا تصمیم به الحاق این کشور به حوزه شینگن کرده است.

به گزارش «دیده بان حقوق بشر»، در طول سال‌های گذشته، نهادهای مختلف اتحادیه اروپا مکررا چشم خود را بر روی شواهد قاطع درباره تاکتیک‌های مرگبار نفوذناپذیری مرزها و نقض سیستماتیک حقوق بشر در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا، از جمله کرواسی، بسته‌اند؛ اتحادیه اروپا اخیرا با اخذ تصمیم الحاق کرواسی به حوزه شینگن عملا امکان تردد آزادانه افراد و کالاها را از بین برد.

این امر سابقه ای بد برای گسترش آتی حوزه‌های شینگن و قصد اتحادیه اروپا برای اجرای استانداردهای حقوق بشر در داخل منطقه شنگن ایجاد می‌کند؛ چراکه آن چه در مرزهای خارجی کرواسی آشکار می‌شود، بحران حاکمیت قانون است که در آن نقض حقوق اساسی، از جمله حق پناهندگی، با مصونیت گسترده مواجه می‌شود.

مقام‌های کرواسی از اجرای رویه اخراج اجباری، عقب راندن غیرقانونی و خشونت آمیز و آزار و اذیت مهاجران و پناهجویان ابایی ندارند و این اقدامات بارها توسط سازمان‌ها و گروه‌های حقوق بشری و بشردوستانه از جمله شورای حقوق بشر پارلمان اروپا، شبکه نظارت بر خشونت مرزی، مرکز مطالعات صلح، شورای پناهندگان دانمارک، دیده بان حقوق بشر، ...مستند شده اند.

گروه‌ها و سازمان‌های حقوق بشری مستندات فراوانی از خشونت پلیس کرواسی علیه افراد بی پناه ارائه کرده اند که معادل شکنجه و بدرفتاری و برخلاف ماده 3 کنوانسیون اروپایی حقوق بشر که کرواسی یکی از اعضای آن است، محسوب می‌شود.

 همزمان کمیته پیشگیری از شکنجه شورای اروپا اعلام کرد که وزارت کشور کرواسی نزدیک به 90 درصد از شکایات مربوط به تخلف پلیس را رد می‌کند.

در عین حال، « nottingham» در گزارشی نشان داد که شواهد مبنی بر نقض حقوق بشری پناهجویان در کرواسی غیرقابل انکار هستند.

تحقیقات مستقلی که در تابستان 2022 انجام شد، نشان می‌دهد که هر هفته، صدها پناهجو با اشکال شدید خشونت پلیس مواجه و همچنین به زور از کرواسی اخراج می‌شوند، بدون این که مقامات کرواسی به درخواست پناهندگی‌شان رسیدگی کنند.

تاکتیک‌های غیرقانونی اتحادیه اروپا، معروف به عقب راندن که به موجب آن پناهندگان و مهاجران مجبور به عقب نشینی از مرزها بدون ارائه درخواست پناهندگی  می‌شوند، به کرات قابل مشاهده هستند.

براساس بررسی دانشگاه‌های ناتینگهام و آستون بیش از نیمی (53 درصد) از افراد به عقب رانده شده، کودکان بودند؛ از هر 10 نفر (10.4 درصد) به عقب رانده شده یک نفر شاهد تیراندازی بوده و از هر 20 نفر (5.7 درصد) به عقب رانده شده درگیر گاز گرفتن سگ بوده است.

ضمن این که چهار مورد از هر پنج حادثه (80 درصد) شامل شکنجه یا رفتارهای ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز، از جمله ضرب و شتم مهاجران و پناهجویان توسط پلیس با استفاده از چماق، تیزر و گاز اشک آور، برهنه شدن و سوزاندن لباس‌هایشان در مقابل چشمانشان و سرقت و تخریب اموال بوده است.

محققان همچنین دریافتند که 17 درصد از عقب راندن‌های غیرقانونی در مرزهای کرواسی با همکاری چندین کشور اتحادیه اروپا انجام شده و در واقع نوعی عقب راندن زنجیره ای بوده است.

شبکه نظارت بر خشونت مرزی  از ثبت بیش از هزار و 500 گزارش خشونت در مرزهای کرواسی را با شهادت حاضران جمع‌آوری کرده است.

بررسی‌ها نشان می دهند که عقب راندن‌های غیرقانونی انجام شده توسط کرواسی چند ویژگی دارند:

  • با همکاری فرانتکس، آژانس مرزی اتحادیه اروپا انجام می‌شوند.
  • در طول شب و در امتداد بخش‌های دورافتاده مرز بوسنی و صربستان انجام می‌شود.
  • پناهجویان برای ساعت‌ها در خودروهای پلیس پر ازدحام کرواسی حبس می‌شوند.
  • خشونت مولفه اصلی عقب راندن غیرقانونی مهاجران و پناهجویان است.

یک بررسی دانشگاهی اعلام کرد که شواهد در حال افزایش، از جمله فیلم‌های دوربین‌های مداربسته، اظهارات افشاگرانه و شهادت دست اول صدها بازمانده عقب راندن غیرقانونی در مرزهای کرواسی، نشان می‌دهند که در طول این اخراج‌های دسته‌جمعی، پناهجویان به طور معمول در معرض نقض جدی حقوق بشر از جمله هزاران مورد خشونت شدید پلیس، ارعاب، و سرقت قرار می‌گیرند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *