داستان‌هایی از مثنوی معنوی برای بچه‌ها در کتاب قصه‌های شیرین ایرانی

11:22 - 08 مهر 1397
کد خبر: ۴۵۶۱۱۸
دسته بندی: فرهنگی ، عمومی
مثنوی معنوی در قالب مجموعه کتاب‌های «قصه‌های شیرین ایرانی» به قلم حسین فتاحی برای کودکان بازنویسی داستانی شده است. این اثر در آستانه روز بزرگداشت مولوی در هشتم مهرماه به علاقه‌مندان کتاب معرفی می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، مثنوی معنوی در قالب مجموعه کتاب‌های "قصه‌های شیرین ایرانی" به قلم حسین فتاحی برای کودکان بازنویسی داستانی شده است. این اثر در آستانه روز بزرگداشت مولوی در هشتم مهرماه به علاقه‌مندان کتاب معرفی شد.

کتاب حاضر بازنویسی 24 قصه و حکایت از مثنوی معنوی است. شخصیت‌های اصلی داستان‌های مثنوی عموماً پیامبران، پادشاهان، چوپانان، بردگان و حیوانات هستند.

داستان‌هایی از مثنوی معنوی برای بچه‌ها در کتاب قصه‌های شیرین ایرانی
  در این کتاب داستان‌هایی مانند طوطی و بقال، شیر و خرگوش باهوش، مرد مغرور و کشتی‌بان، دوستی خاله خرسه، موش و شتر، درخت جادویی، مارگیر و اژدها، گنجشک و پندهایش، شتر و روباه و خر، نقاش‌های چینی و رومی، انگور، زبان حیوان و .... به زبان ساده برای گروه سنی کودک و نوجوان روایت شده‌اند.
 
کتاب با داستان "طوطی و بقال" آغاز می‌شود که یکی از مشهورترین و محبوب‌ترین داستان‌های مثنوی نیز محسوب می‌شود که روایت‌های مختلفی از آن گفته و شنیده شده است. فتاحی این داستان‌ها را از شعر به نثر برگردانده و به اعتقاد خودش دلیل آن این بوده که بچه‌ها راحت‌تر آن را بخوانند و معنی آنها را بفهمند و در آینده هم به سراغ نسخه اصلی مثنوی معنوی بروند.

داستان‌هایی از مثنوی معنوی برای بچه‌ها در کتاب قصه‌های شیرین ایرانی
 
در قسمتی از کتاب اینگونه آمده است:.. حضرت سلیمان با تعجب گفت: کجا می‌روی پشه؟ مگر نیامده بودی از باد شکایت کنی؟ حالا باد آمده؛ حرفت را بزن تا او هم بشنود و من بتوانم قضاوت کنم.
 
پشه همانطور که پرواز می‌کرد، گفت: جایی که باد باشد، من نمی‌توانم آرام بنشینم و حرف بزنم یا حرف او را گوش کنم. باد که بیاید، مرا به این طرف و آن طرف پرت می‌کند و با خود می‌برد». از آن به بعد، دعوای باد و پشه ادامه دارد.
 
گفتنی است مجموعه کتاب های "قصه‌های شیرین ایرانی"، تلاشی است برای آشنایی کودکان و نوجوانان با ادبیات غنی کشورمان. در این مجموعه داستان هایی از متون کهنه پارسی انتخاب و برای نوجوان به تحریر درآمده است.
 
این آثار شامل بوستان سعدی٬ مثنوی معنوی٬ قابوس نامه٬ مرزبان‌نامه، کلیه و دمنه، هزار و یک شب٬ گلستان سعدی٬ هفت اورنگ و جوامع‌الحکایات هستند که به ترتیب توسط سپیده‌خلیلی٬ حسین فتاحی»٬ مجیدملامحمدی٬ محمدرضا شمس٬ مژگان شیخی٬ زهرا حیدری٬ فرهاد حسن زاده٬ جعفر ابراهیمی شاهد و مهری ماهوتی برای کودکان به صورت داستان بازنویسی شده‌اند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *