از وضعیت سرانه مطالعه کتاب تا مشکل کمبود بودجه سینماداران برای بهسازی سالنها
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، دهمین روز از مرداد ماه سال ۱۳۹۷ با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگی و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به نظر عضو کمسیون فرهنگی مجلس در مورد سرانه مطالعه در کشور اشاره کرد.
مشکل سینماداران کمبود بودجه برای بهسازی سالنها است/سانس چرخشی به کلی از چرخه اکران حذف شد
رئیس انجمن سینماداران گفت: طی مصوبه جلسه هفته پیش تعیین شد تا سانس چرخشی حذف شده و هر سالن مختص یک فیلم باشد. در این میان اگر صاحبان فیلم اصرار بر سانس چرخشی باشند باید این اتفاق ضمن توافقی کتبی بین صاحب فیلم و سینمادار روی دهد.
محمدقاصد اشرفی رئیس انجمن سینماداران در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، در خصوص حل مشکلات بوجود آمده میان "محمدحسین فرحبخش" و مدیران پردیس سینمایی ملت گفت: هنوز مشکلات مرتفع نشده است اما قرار است طی جلسهای با حضور طرفین این مشکل مطرح و حل شود. این جلسه هنوز صورت نگرفته اما تلاش داریم به سرعت عملی شود.
وی با اشاره به برخی حاشیههای مجازی و شایعات در قبال مشکلات بوجود آمده بین پردیس ملت و کارگردان فیلم "دشمن زن" افزود: واقعیت امر ما هم در ابتدا این مشکلات را در همان فضاهای مجازی متوجه شدیم که به سرعت در حال گسترش بود. توضیح روشن مشکل بوجود آمده از آنجا شروع شده بود که سینما پردیس ملت فیلم محمدحسین فرحبخش را پخش نکرده است.
رئیس انجمن سینماداران با تاکید بر پیچیده بودن این اتفاق ادامه داد: در این میان باید یک نفر میانه داری میکرد و نمیگذاشت مشکل شدت پیدا کند اما متاسفانه هر چه جلوتر رفتیم اتفاق پیچیدهتر شد. به همین دلیل انجمن سینماداران در این بین پادرمیانی کرد تا مشکل بین دو طرف مرتفع گردد.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
اوضاع سرانه مطالعه کتاب در کشور خوب نیست/در تولید کتب شاخص و فاخر دچار افت شدهایم
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: مردم کتاب خوب و با کیفیت را قطعاً خواهند خواند. ما کمی در بخش تالیف کتاب و تولید آثار شاخص، بارز، فاخر و برجسته دچار افت و مشکل شدهایم.
اصغر قاضی زاده هاشمی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درخصوص کاهش سرانه مطالعه کشور و دلایل آن گفت: بخشی از کاهش سرانه مطالعه کتاب در کشور به توسعه فضای مجازی بر میگردد. بحث فضای مجازی به صورت جدی در کشور جا باز کرده و نه تنها در بخش کتاب بلکه در سایر رشتههای فرهنگی نیز تاثیرگذار بوده است.
وی در همین راستا ادامه داد: تاثیر فضای مجازی بر کاهش سرانه مطالعه کتاب واقعیتی عینی است. البته مطالعه کتاب تنها به کتاب کاغذی ختم نمیشود و میتوان به کتابهای صوتی و دیجیتال هم اشاره کرد اما با نگاهی ساده به وضعیت مطالعه عمومی و افت تیراژ کتابها در خواهیم یافت که اوضاع سرانه مطالعه کتاب در کشور خوب نیست.
قاضی زاده هاشمی کاهش کیفی آثار ادبی را یکی دیگر از دلایل کاهش سرانه مطالعه در کشور خواند و اضافه کرد: مردم کتاب خوب و با کیفیت را قطعاً خواهند خواند. ما کمی در بخش تالیف کتاب و تولید آثار شاخص، بارز، فاخر و برجسته دچار افت و مشکل شدهایم.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
بازیگر برنده سیمرغ جشنواره فجر به سینما باز میگردد/گریم متفاوت ثریا قاسمی در فیلم دوچ
ثریا قاسمی" بازیگر کهنه کار سینما، تئاتر و تلویزیون این روزها در چهره و گریمی متفاوت مشغول بازی در فیلم سینمایی "دوچ" به کارگردانی "امیر مشهدی عباس" است.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، "ثریا قاسمی" بازیگر کهنه کار سینما، تئاتر و تلویزیون این روزها در چهره و گریمی متفاوت مشغول بازی در فیلم سینمایی "دوچ" به کارگردانی "امیر مشهدی عباس" است.این فیلم سیوچهارمین تجربه ثریا قاسمی در عرصه بازیگری محسوب میشود.
قاسمی طی سالهای گذشته کم کار اما گزیده کار بوده است. شاید حضور وی به اندازه بسیاری از بازیگران زن نبوده اما همان محدود آثاری که در آنها به ایفای نقش پرداخته توانسته از وی بازیگری پخته به نمایش بگذارد.
بازی قاسمی در فیلم سینمایی در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر تحسین تمامی منتقدین و اهالی سینما را به همراه داشت و داوران نیز به این فیلم رای مثبت دادند. قاسمی برای بازی در این اثر توانست دومین سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر را از آن خود نماید.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
تهیه کنندگان مطرح سینما خانه نشین شدهاند/همه چیز به دست بازیگران چهره و سرمایه گذار افتاده است
تهیه کننده دستهای آلوده گفت: در حال حاضر بهبود وضعیت فعلی سینما بسیار سخت است و نمیتوان به کسی که فیلمی را در ژانر اجتماعی یا سیاسی ساخته امتیاز داد چراکه شورای صنفی نمایش به او 5 سینما بیشتر نمیدهد. شورای صنفی نمایش نمیتواند چنین کاری کند چون سینما به سمتی رفته که همه چیز در این عرصه آشفته است.
حسن توکل نیا تهیه کننده سینما و تلویزیون در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره وضعیت فیلمسازی گفت: سینما در حال حاضر تنها در قالب خواسته های بازیگران چهره و سرمایهگذار تعریف میشود و تهیهکنندگان بزرگ خود را بازنشسته کردهاند. در فیلمهای من از جمله "کاغذ بی خط" نیز بازیگران چهره حضور داشتهاند اما در کنار آن به دنبال کشف اولینها هم بوده ام که از آن جمله شاهد احمدلو و حبیب الهیاری بودهاند.
وی در همین راستا افزود: بین فیلمها و هزینههایشان در گذشته تناسب وجود داشت اما مدتی است چیزی سرجای خود نیست. وقتی یک بازیگر سال گذشته مبلغ 100 میلیون تومان برای بازی در یک نقش میخواست و امسال 400 میلیون تومان میخواهد تهیه کننده به مشکل میخورد.
تهیه کننده "دست های آلوده" درباره مراحل پس از تولید و اکران یک فیلم اظهار کرد: باندبازی در چرخه اکران سینما یکی دیگر از مشکلات امروز سینمای کشور است چراکه داریم فیلم های خوبی که بازیگران و محتوای خوبی دارد ولی وقتی به مرحله اکران می رسند با مشکل مواجه شده و یا اصلا اکران نمی شوند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
روزگار خوش ارژنگ امیرفضلی در سینما و تلویزیون/بازیگر اخراجیها از خنداونه تا کاتیوشا
"ارژنگ امیرفضلی" بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون پس از مدتها کم کاری در عرصه بازیگری ماههای اخیر حضور پررنگی در تلویزیون و سینما داشته است.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، "ارژنگ امیرفضلی" بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون پس از مدتها کم کاری در عرصه بازیگری ماههای اخیر حضور پررنگی در تلویزیون و سینما داشته است.
امیرفضلی از ابتدای دهه نود برخلاف دهه هشتاد کمی در عرصه بازیگری سینما کم کار شد و تنها در سه فیلم به ایفای نقش پرداخت. وی اما در دهه هشتاد آثار بسیاری را بازی کرد که از جمله آنها میتوان به اخراجی ها، ملک سلیمان، محاکمه در خیابان، دموکراسی در روز روشن و از ما بهترون اشاره کرد.
امیرفضلی این روزها در عرصه سینما اکران فیلم سینمایی "کاتیوشا" به کارگردانی "علی عطشانی" را دارد. وی در این فیلن نقشی کوتاه اما تاثیرگذار را بازی کرده است. امیرفضلی در این فیلم با "هادی حجازی فر" و "احمد مهرانفر" همبازی شده است.
همچنین امیرفضلی به زودی اکران فیلم سینمایی "لازانیا" را نیز در راه دارد. این فیلم به کارگردانی "حسین قناعت" از نیمه دوم مرداد ماه در چرخه اکران قرار خواهد گرفت.