برنامه‌های مخفی سرویس جاسوسی انگلیس در شکنجه زندانیان

11:03 - 22 تير 1401
کد خبر: ۴۳۵۵۹۲۶
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
سرویس جاسوسی انگلیس طی برنامه‌هایی بسیار مخفی در موارد متعدد اقدام به شکنجه زندانیان کرده است.

خبرگزاری میزان – ظاهرا سرویس جاسوسی انگلیس (MI6) مدعی است که افسرانش کسی را نمی‌کشند اما ممکن است شرایطی وجود داشته باشد که در آن افسران MI6 مجوز کشتن یا ارتکاب هر جنایت دیگری را داشته باشند، که در یک قانون عجیب و کم‌شناخته گنجانده شده است.

به گزارش «گاردین»، همدستی احتمالی انگلیس در تحویل و شکنجه گسترده‌تر از آنچه قبلا شناخته شده بود، است؛ یک بررسی داخلی MI6 در اکتبر 2018، حدود 15 پرونده شکنجه یا استرداد را کشف کرد که قبلاً توسط بررسی‌های داخلی یا تحقیقات در سرویس‌های امنیتی انگلیس کشف نشده بود.

هیچ یک از این 15 پرونده یک تعهد تحقیقاتی موجود و انجام نشده را ارائه نمی‌دهد؛ در واقع، «دیوید لیدینگتون»، معاون نخست وزیر وقت انگلیس، در سال 2019 گفت که هیچ الزام قانونی برای انجام تحقیقات بیشتر وجود ندارد.

بسیاری از روزنامه‌نگاران روایت‌هایی داشته‌اند که اساساً همین موضوع را بیان می‌کنند؛ اینکه در سال‌های پس از حملات 11 سپتامبر، کارمندان انگلیس از جمله سربازان، کارمندان دولت و افسران اطلاعاتی MI5 و MI6 نه تنها از موارد نقض حقوق بشر در جریان بازجویی از مظنونان اطلاع داشتند، بلکه در آن مشارکت داشتند.

در 232 مورد، مشخص شد که افسران اطلاعاتی انگلیس بین سال‌های 2001 تا 2010 به ارائه سؤالات به آژانس‌های خارجی ادامه داده‌اند، علی‌رغم اینکه می‌دانستند یا مشکوک بودند که یک زندانی تحت شکنجه یا بدرفتاری قرار گرفته است.

در 198 مورد، افسران اطلاعاتی انگلیس اطلاعاتی را از افراد زندانی دریافت کردند که می‌دانستند این زندانیان هدف بدرفتاری قرار گرفته‌اند؛ در 13 مورد دیگر، افسران اطلاعاتی انگلیس شاهد شکنجه یا بدرفتاری فردی بودند.

افسران اطلاعاتی انگلیس، علیرغم همه انکارها، از بدرفتاری با زندانیان آگاه بودند، از آن بهره بردند و حتی سوالات خود را برای قربانیان بدرفتاری ارائه کردند، علیرغم اینکه می‌دانستند کسانی که بازجویی می‌شوند مورد خشونت قرار می‌گرفتند.

چیزی کمتر از یک پنهان کاری طولانی‌مدت که برای حدود 15 سال ادامه داشت، که باعث شد مقامات انگلیسی در طول سال‌ها دروغ پشت سر هم برای مصرف افکار عمومی انگلیس بگویند؛ برای حفظ این تصور که شکنجه چیزی است که فقط در کشورهای دیگر اتفاق می‌افتد.

در عوض، همانطور که گزارش‌ها به وضوح نشان می‌دهند، مقامات انگلیس از همان ابتدا می‌دانستند که با موارد آلوده به بدرفتاری سر و کار دارند.

طی سال‌های اخیر تحقیقاتی در مورد همدستی احتمالی سرویس جاسوسی انگلیس در تحویل و شکنجه زندانیان انجام شده است؛ یکی از این تحقیقات 200 مورد همدستی انگلیس در بدرفتاری با زندانیان را شناسایی کرده است.

انتهای پیام/


برچسب ها: انگلیس

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *