هدف شب قدر و بیداری فطرت/ لزوم تلاش انسان برای اتصال به حق در شبهای قدر
معاون آموزشی ستاد نماز جمعه غرب تهران با اشاره به اینکه هدف شب قدر بیداری فطرت است، از لزوم تلاش انسان برای اتصال به حق در شبهای قدر سخن گفت.
حجت الاسلام و المسلمین حمید قربانپور معاون آموزشی ستاد نماز جمعه غرب تهران در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: ماه مبارک رمضان ماه نور، نزول کلام الله، ماه بندگان خدا، ماه رحمت و بخشش الله است و در این ماه میتوانیم به مقام خویش بیشتر پی ببریم و از قید و بند دنیا رهایی پیدا کنیم.
وی ادامه داد: در این ماه باید هرچه بیشتر قدر خود و هرآنچه را که درک و هدفمان از خلقت هستی افزایش میدهد را مورد توجه قرار دهیم چرا که در این صورت رسیدن به کمال و ارزشهای الهی آسان خواهد شد.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: شب قدر مانند یک نور در دنیای ما است و کمک میکند در یافتن قدر خویش توانمندتر بشویم. قدر به معنای اندازه و اندازه به معنای میزان است.
وی در ادامه صحبتهای خود توضیح داد: زمانی که از قدر و شب قدر سخن به میان میآید، منظور مقدار و ارزش انسانی است که، چون مروارید در صدف قرار دارد. لازمه درک کردن شب قدر، درک خویشتن است. در این ایام که به شبهای قدر اشاره شده، تنها یک شب را مشخص نکردهاند بلکه ممکن است شب قدر شب اول ماه، شب هفدهم ماه و یا ۱۹ و ۲۱ و ۲۳ و یا شب بیست هفتم ماه مبارک رمضان باشد.
حجت الاسلام و المسلمین قربانپور یادآور شد: در شبهای قدر هدف بیدار شدن است که در این راستا همان بیداری دل یا همان فطرت انسان مورد نظر قرار دارد. دانستن مقام و منزلت انسانی و ناپایدار بودن دنیای فانی همگی از مفاهیمی هستند که انسانها در شبهای قدر بیشتر به آنها توجه میکنند.
وی اظهار کرد: در شبهای قدر انسانی که مشغول عبادت است باید همواره تلاش کند تا به حقیقت حق متصل شود. همان جایی که وجه الله مولا امیرالمومنین بیان داشتهاند و براساس فرموده ایشان "فزت و رب الکعبه"، رهایی، رستگاری و به حق پیوستن پیروزی بزرگی است که حضرت امام علی علیه السلام در محراب پس از ضربه شمشیر زهر آلود توسط ابن ملجم جاهل و مغرور چنین مقامی را به دست آوردند.
معاون آموزشی ستاد نماز جمعه غرب تهران خاطرنشان کرد: امام کلمه "فزت" را به کار بردند یعنی پیروز از دنیا سفر کردند. شبهای لیالی القدر گشودن و سردرآوردن از پرده و حجاب دنیا و قرارگرفتن در روشنی و بصیرت باطنی و راه یافتن و رسیدن و وصل شدن به خداوند قادر و متعال و نجات یافتن از هرآنچه بدون آن است و همچنین گشودن بال به سوی پروردگار است. قدر دانستن این ایام و درس گرفتن از لحظههای ناب صواب و ثواب تنها فرصت ما در دقایقی است که از عمرمان سپری میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *