"امام صادق(ع)" در توسعه علوم اسلامی نقش بسزایی داشتند/ولادت امام ششم(ع) مبارک باد
شمس با تاکید بر ثواب بسیار زیارت حضرت محمد(ص) در روز 17 ربیع الاول، از نقش بسزای امام صادق (ع) در توسعه علوم اسلامی سخن گفت.
خبرگزاری میزان -
سعید شمس کارشناس ارشد علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: با توجه به اهمیت روز 17 ربیع الاول در سال عام الفیل اتفاق، می توان به چند ویژگی مهم پیامبر (ص) اشاره کرد.
وی ادامه داد: حضرت محمد(ص) آخرین و کامل ترین نسخه دین خدا را برای بندگان آورد بنابراین در زمینه وجود پیامبران نیز، کامل ترین پیامبر هم محسوب می شود.
شمس تصریح کرد: پیامبر اکرم(ص) رحمة للعالمین هستند به این معنا که با آمدن ایشان خداوند رحمت را بر بندگان نازل کرد و در این زمینه می توان گفت از بدو خلقت بشر تا زمانی که خداوند پیامبر اکرم(ص) آفرید، هیچ گاه به اندازه روز 17 ربیع الاول بر انسان ها رحمت نازل نکرده بود.
این کارشناس ارشد علوم قرآنی اظهار کرد: ربیع به معنای بهار است و در این راستا می توان به اتفاق های زیادی که همراه با ولادت پیامبر(ص) رخ داد، اشاره کرد.
وی همچنین یادآور شد: از هم پاشیدن حکومت پادشاهی قدمت دار و همچنین اتفاق هایی نظیر ترک برداشتن طاق کسرا از اتفاق های زیبایی است که می توان به آن ها اشاره کرد و همزمان با ولات خاتم پیامبران(ص) به وقوع پیوست چرا که ایشان برای انسان ها مایه رحمت و برکت هستند.
این کارشناس ارشد علوم قرآنی در بخش دیگری از صحبت های خود ضمن تبریک ولادت امام جعفر صادق(ع) در مورد ایشان توضیح داد: شخصیت امام صادق (ع) که تقریبا 83 سال پس از هجرت به دنیا آمدند، ویژگی های مشترکی با پیامبر اکرم(ص) داشتند که بر این اساس می توان به این موضوع اشاره کرد که امام ششم(ع) شاگردان بسیاری را پرورش دادند و مذهب تشییع را نیز گسترش دادند.
وی ادامه داد: امام جعفر صادق (ع) همچنین گستره علوم اسلامی را در همه نقاط دنیا وسیع تر کردند و در این زمینه از تربیت شاگردان بسیاری بهره گرفتند و در همین راستا فرصت مناسبی فراهم شد تا معارف الهی به مردم عرضه شود.
شمس همچنین تصریح کرد: امام رضا(ع) به این موضوع اشاره کردند که اگر ما معارف اسلامی را به گوش همه مردم دنیا برسانیم، تمامی آن ها از ما تبعیت می کنند که در این زمینه می توان گفت امام صادق(ع) با تربیت شاگردان بسیاری، زمینه اصلی را در این راستا فراهم کردند.
وی با اشاره به اعمال روز 17 ربیع الاول گفت: در روز 17 ربیع الاول اعمالی نظیر روزه گرفتن، صدقه دادن، غسل کردن، زیارت مکان های مقدس، خوشحال کردن انسان ها و احسان کردن به مومنان و همچنین خواندن زیارت پیامبر(ص) اشاره شده است.
این کارشناس ارشد علوم قرآنی اظهار کرد: حضرت محمد (ص) در روایتی فرمودند که هر کس در وفاتم مرا زیارت کنند مانند این است که در زنده بودنم مرا زیارت کرده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین زیارت امیر المومنین(ع) نیز در روز 17 ربیع الاول مورد سفارش قرار گرفته است که یکی از دلایل تاکید بر این موضوع این است که پیامبر اکرم(ص) فرموده اند: "من شهر علم هستم و علی به منزله در این شهر است". بنابراین هر فردی که بخواهد به گنجینه علم پیامبر (ص) دست پیدا کند باید از در این شهر که امام علی (ع) محسوب می شوند، عبور کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *