جشنواره آواها و نواهای رضوی برگزیدگانش را معرفی کرد

13:30 - 23 مرداد 1395
کد خبر: ۲۰۹۰۲۱
مراسم اختتامیه نخستین جشنواره آواها و نواهای رضوی روز گذشته با معرفی برگزیدگان و تقدیر از پیشکسوتان این عرصه، برگزار شد.
به گزارش گروه فرهنگی ، مراسم اختتامیه نخستین جشنواره آواها و نواهای رضوی عصر روز گذشته، جمعه 22 مرداد 1395 در مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد.

این مراسم با قرائت قرآن توسط قاری پورزرگری آغاز و در ادامه کلیپ هایی برای معرفی جشنواره پخش شد. همچنین به پیشنهاد سهیل محمودی مجری این برنامه، حاضران در سالن ایستادند و صلوات مخصوص امام رضا علیه سلام را ذکر کردند.

تقدیر از خالق سرودِ «رضا رضا»

بخش بعدی این مراسم به تقدیر از بهنام بیگی اختصاص داشت. بیگی سرپرست گروه سرودی است که سال ها پیش سرود «رضا رضا» را اجرا کردند و بعدها بسیار معروف شد.

سهیل محمودی که شاعر این سرود است،‌ در این باره گفت: این شعر را در یکی از روزهای مرداد ماه 1368 که در حرم امام رضا علیه‌سلام بودم گفتم. چند سالی گذشت تا سال 1375 روزی دیدم در تلویزیون تعدادی نوجوان کنار هم ایستاده اند و با یک ارگ ساده این شعر را می خواند. آقای جوانی هم کنارشان بود که گروه را راهنمایی می کرد.

محمودی ادامه داد:‌ آن جوان که کنار گروه بود و نوجوانان را راهنمایی می‌کرد بهنام بیکی بود. اکنون و پس از چندین سال در نخستین جشنواره آواها و نواهای رضوی می خواهیم از جوان آن روزها قدردانی کنیم، جوانی که امروز موهایش سپید شده است.

سهیل محمودی از علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد، شریفی مدیرعامل برج میلاد، محمد حسین اسماعیلی معاون هنری اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و برزین ضرغامی مدیرکل ارشاد استان تهران دعوت کرد تا به روی صحنه بیایند و از بهنام بیکی تقدیر و قدرانی کنند. در این بخش همچنین از سهیل محمودی شاعر سرود «رضا رضا» هم با اهدای لوح و هدایایی تقدیر شد.

بخش بعدی این برنامه به صحبت های برزین ضرغامی مدیرکل ارشاد استان تهران اختصاص داشت.
 
ضرغامی در صحبت‌هایش ضمن تقدیر از تمام ارگان‌ها و کسانی که در برگزاری جشنواره آواها و نواهای رضوی مشارکت داشتند، پیام وزیر ارشاد به جشنواره آواها و نواهای رضوی را قرائت کرد.

تقدیر از خواننده «ولایت عشق»

هنرمند دیگری که در این برنامه تقدیر شد، محمد اصفهانی خواننده قطعه «ولایت عشق» بود. «ولایت عشق» اثری است در آن به امام رضا علیه سلام پرداخته شده و موسیقی این قطعه را بابک بیات ساخته و شعر آن را اکبر آسا سروده است.

علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد، چاووشی معاون سیاسی انتظامی استاندار تهران، ضرغامی مدیر کل ارشاد تهران، حمید رضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی، بهرام جمالی مدیر انجمن موسیقی و فرزاد طالبی مدیر کل دفتر موسیقی کسانی بودند که برای تقدیر از اصفهانی به روی صحنه آمدند.

اصفهانی: پدرم فقط در حرم امام رضا می‌خواند

محمد اصفهانی که از سوی حاضران در سالن مورد تشویق‌های پیاپی قرار گرفت، در سخنانی کوتاه گفت: پدرم صدای خوبی داشت اما نمی خواند، چون می گفت من دکترم و خواندن کار من نیست. اما تنها جایی که می خواند در حرم امام رضا علیه‌سلام بود که زیارت نامه را می خواند و این تنها جایی بود که من می توانستم صدای زیبای پدرم را بشنوم. هر موقع صدای خوبی می شنوم یادی از پدرم می کنم. برای همه پدرانی که به گردن ما حق دارند صلواتی ختم کنید.

اصفهانی در ادامه بخش هایی از قطعه ولایت عشق را خواند.

نصرت فتح‌علی‌خان تنها درخواستش زیارت امام رضا بود

علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر سخنران این برنامه بود.

مرادخانی در صحبت‌هایش گفت: از همکارانمان در استان تهران تشکر می کنم که این جشنواره را به خوبی و شایستگی برگزار کردند. یادم هست که چند سال‌پیش که با همکاری شهردای تهران جشنواره شمسه را برگزار کردیم فقط در خود تهران 7 هزار جوانِ هنرجو شرکت کرده بودند. این ظرفیت بزرگی است که ما داریم. 

وی ادامه داد:‌ در حوزه موسیقی باید کارهای ارزشمندی انجام دهیم. این انتظار هست که جشنواره آواها و نواهای رضوی بتواند جایگزین کارهای نیمه تمام ما در این حوزه باشد. در گذشته تلاش‌هایی در جهت پربارکردن هنر دینی در عرصه موسیقی و دیگر هنرها شده بود اما معمولا ناتمام باقی می‌ماند.

 امیدوارم این جشنواره رضوی آواها و نواها موفق باشد و بتواند در فراتر از مرزها هم مطرح شود.

مرادخانی با بیان خاطره‌ای از نصرت فتح علی خان قوای خوان بزرگ پاکستان، گفت: خدا رحمت کند نصرت فتح علی خان را که همان قطعه «علی مولا» را می خواند. این قطعه با صدای او در دنیا مطرح شد. او در کارش آنقدر مطرح بود که بلیت کنسرت‌هایش در کشورهای اروپایی و امریکایی نایاب بود.
 
جالب این که فتح علی خان تنها با قطعه‌های مذهبی به چنین شهرتی در جهان رسیده بود.

معاون هنری وزیر ارشاد ادامه داد:‌ وقتی ما استاد فتح‌علی خان را دعوت کرده بودیم تا به ایران بیاید خوب می‌دانستیم که از پسِ هزینه دستمزد او برنمی‌آییم. اما او به ما گفت دستمزد اعضای گروهم را بدهید اما خودم پول نمی خواهم اما به من قول بدهید که مرا به زیارت امام رضا علیه‌سلام ببرید.

مرادخانی در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت‌: هابیل علی اف یکی از بزرگترین کمانچه نوازان جهان بود. وقتی به ایران آمده بود به من می گفت که اگر به مشهد بروم «مشهدی» میشوم و دیگر به من می‌گویند «مشهدی هابیل». این عنوان برایشان مهم بود و برایشان اهمیت داشت که این هویت را جذب کنند. ما چون در درونش هسیتم برایمان عادی شده است.

بخش بعدی مراسم اختتامیه جشنواره آواها و نواهای رضوی به اجرای گروه «شمس» از خراسان رضوی به سرپرستی سیف اله ورزیده رودی اختصاص داشت. این گروه قطعه «یا ضامن آهو» را در مقام بیات اجرا کرد.

گروه «میسان» از خوزستان و گروه «عاشیقلرمیشو» دیگر گروه‌هایی بودند که به ترتیب برای اجرای قطعه‌هایی به روی صحنه آمدند.

در ادامه از شهروز حبیبی خواننده قطعه‌های مذهبی تقدیر شد.

همچنین از محمدعلی کریم خانی خواننده قطعه به یاد ماندنی «آمدم ای شاه پناهم بده» تقدیر شد و هدایای این خواننده را محمد اصفهانی اهدا کرد. آهنگساز قطعه «آمدم ای شاه پناهم بده» آریا عظیمی نژاد است؛ که او هم یکی دیگر از تقدیر شدگان در این بخش بود.

بخش پایانی مراسم اختتامیه جشنواره آواها و نواهای رضوی تقدیر از برگزیدگان بود.

برگزیدگان این بخش به شرح زیر اعلام و تقدیر شدند:

بخش آواهای رضوی (تکنوازی):

غفور محمدزاده از تربت جام، جمشید پورعطایی از تربت جام، سید علی موسوی از ایلام، محمد سالار از تربت جام

بخش آواهای رضوی (گروه نوازی): 

احد ملکی علیشاه از آذربایجان شبستر سرپرست گروه عاشیقلار میشو، باسم حمادی سرپرست گروه «میسان» از اهواز، خلیل شیری سرپرست گروه «صبا» از تایباد، سید امیر حسین سید سرپرست گروه «آریاگان» از بهبهان، سیف اله ورزیده رودی سرپرست گروه «شمس» از خواف، صحرا روشن سرپرست گروه «صحرا روشنپم از بجنورد، علی صدیقی راد سرپرست گروه «چکاوک» از کرج، غفور امانیان سرپرست گروه «مقام چیلر» از بندر ترکمن، مصطفی شاه حسینی سرپرست گروه «ثامن الحجج» از تفرش، سید جلال محمدی سرپرست گروه «تبری» از قائم شهر، سید جواد حسینی سرپرست گروه «آرام یار» از علی آباد کتول، داود رضایی سرپرست گروه «بهارباد» از کوهدشت، کریم منصوری سرپرست گروه «هزارآوا» از دهلران

بخش نواهای رضوی

محمد شمس آبادی سرپرست گروه «رهاوی» از نیشابور، عزیز تنها سرپرست گروه «سروخراسان» از تربت جام، سید علی اسماعیلی سرپرست گروه «قاصدک» از ورامین

بخش مرور آثار

آریا عظیمی نژاد و استاد کریم خوانی برای قطعه «آمدم ای شاه پناهم بده»، محمد اصفهانی برای اثر «ولایت عشق»، شهروز حبیبی برای قطعه «رضا جانم»

بخش نماهنگ

مصطفی مسگری نماهنگ زیارت از مشهد

بخش تجلیل از پیشکسوتان

احد ملکی علیشاه از آذربایجان، نایب علی صحرا روشن از بجنورد، کریم منصوری از دهلران، مرتضی شاه حسینی از تفرش، محمد جعفر سید از بهبهان، حسین تجلی از بهبهان، عبدالکریم گزیکی از تایباد


نخستین جشنواره آواها و نواهای رضوی به میزبانی استان تهران از 19 تا 22 مرداد 1395 و با حضور 80 هنرمند از سراسر کشور برگزار شد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *