«نگین کعبه» درباره اندیشه و شخصیت حضرت علی(ع) منتشر شد
کتاب «نگین کعبه رهیافتی در سیرهشناسی، اندیشهشناسی و شخصیت حضرت علی(ع)» به قلم مرتضی صابری در سالروز شهادت حضرت علی (ع) از سوی اداره کل پژوهشهای اسلامی رسانه منتشر شد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فرهنگی ، کتاب «نگین کعبه رهیافتی در سیرهشناسی، اندیشهشناسی و شخصیت حضرت علی(ع)» تالیف مرتضی صابری در 6 بخش با عنوانهای «شخصیتشناسی»، «سیرهشناسی»، «اندیشهشناسی»، «متون ادبی»، «ایدهها و موضوعات برنامهسازی» و «منبعشناسی در موضوع امام علی (ع)» از سوی اداره کل پژوهشهای اسلامی رسانه روانه بازار نشر شده است.
«زندگانی حضرت علی (ع) در یک نگاه»، «خاندان علی (ع)»، «ولادت حضرت علی (ع)»، «القاب و کنیههای حضرت علی (ع)»، «علی (ع) در آیینه قرآن»، «علی (ع) در زمان پیامبر (ص)»، «علی (ع) در لسان پیامبر(ص)»، «امیرمومنان (ع) از دید معصومان»، «ازدواج علی و فاطمه(س)»، «امیرمومنان (ع) از دید بزرگان» و «شهادت حضرت علی (ع)» فصلهای نخستین بخش کتاب حاضر هستند.
نویسنده در بخش دوم در سه فصل به «سیره فردی و خانوادگی»، «سیره اقتصادی» و «سیره سیاسی» پرداخته و در بخش سوم نیز «سیاستها و اندیشههای اقتصادی امام علی (ع)»، «سیاستها و اندیشههای اجتماعی و فرهنگی امیرالمومنین علی (ع)» و «ویژگیهای حاکم اسلامی از دیدگاه امام علی (ع)» را بررسی کرده است.
در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: «محتوای این مجموعه شامل نوشتارهای کوتاهی است که هرکدام بهصورت مستقل (بدون ارتباط الزامی به قبل و بعد) قابل استفاده میباشد. این مجموعه به دلیل اینکه از مطالب آثار مختلف در این زمینه تجمیع گردیده ممکن است بهصورت طبیعی از لحاظ قلم و نگارش متفاوت باشند. تلاش شده است که این نوشتار به لحاظ منطقی در ذیل بخشهای مختلف و منطقی تدوین گردد که امیدواریم مورد استفاده برنامهسازان محترم قرار گیرد. در بخش محورهای برنامهسازی با هدف استفاده بهینه سعی شده تا براساس گروههای برنامهساز محوریابی انجام شود و در عین حال نسبت به مسائل روز جامعه تناسب بیشتری داشته باشد.»
نویسنده در صفحه 18 کتاب درباره القاب و اوصاف حضرت علی (ع) آورده است: «در کتب سیره و حدیث، نام، لقب و اوصاف حضرت امیر (ع) به حدود دویست و پنجاه مورد میرسد. برخی از این القاب و اوصاف، از طرف رسول خدا (ص) به حضرت علی (ع) اعطا شده است؛ مانند امیرالمؤمنین، وصی، ولی، ابوتراب و ... که ویژه آن حضرت هستند و به دیگری اطلاق نمیشود و هر یک از آنها به بخشی از فضیلتها و بعدی از شخصیت بینظیر آن حضرت دلالت دارند. آن حضرت را ولی المتقین لقب دادهاند، چون مولا و پیشوای پرهیزگاران بود. او را یعسوب الدین گفتهاند، چون شجاعانه در حساسترین روزگار به پاسداری از دین همت گماشت. ابن ابی الحدید که از بزرگان اهل سنت است، در این باره میگوید: این لقب را پیامبر اکرم (ص) به علی بخشید؛ یعنی مالک و رئیس و حاکم دین و همین طور او را مرتضی نامیدهاند، چون رفتار و کردار آن حضرت مورد پسند خدا و رسول بود.»
«قسم خدا» عنوان روایتی در این کتاب است که درباره آن در صفحه 42 میخوانیم: «در سال هشتم هجرت، دوازده هزار نفر از سپاه دشمن با یکدیگر عهد بستند که پیامبر اکرم (ص) و علی (ع) را به قتل رسانند و مسلمانان را نابود سازند. پیغمبر اکرم (ص) جمعی را برای مذاکره فرستاد، ولی نتیجهای نبخشید. از این رو لشکری به سرکردگی علی (ع) به جنگ آنان فرستاد. سپاهیان اسلام به سرعت خود را به آن محل رساندند و دشمن را محاصره کردند. هنوز هوا تاریک بود که حمله کردند و سپاه آنان را در هم شکستند. در آن هنگام سوره والعادیات نازل شد که در آن خداوند با سوگندهای فراوان، از سپاهیان اسلام تمجید کرده است. پیامبر اکرم نماز صبح آن روز را با سوره والعادیات خواندند، اصحاب عرض کردند این سوره را تاکنون نشنیده بودیم. حضرت فرمودند: آری علی (ع) بر دشمنان پیروز شد و جبرئیل با این سوره، پیروزی آنان را به من بشارت داد.»
«سنخیت روحی و اخلاقی» موضوعی در فصل نهم کتاب حاضر است که درباره آن آمده است: «همتایی، هماهنگی و تناسب ایدهال در ازدواج امکان ندارد. زیرا هر انسانی دارای اندیشه، روح، اخلاق، تربیت، محیط و خانواده مخصوص به خود است و با دیگری فرق و فاصله دارد. اما باید کوشش شود هرچه ممکن است این فاصله کمتر و دو همسر به هم نزدیکتر باشند؛ زیرا هرچه بین زن و شوهر، هماهنگی، همفکری، تناسب و سنخیت روحی و اخلاقی بیشتر باشد، پایههای زندگی مشترک استوارتر، و جاودانهتر خواهد بود و هرچه این تناسب و هماهنگی کمتر باشد، زندگی تلختر، کمثمرتر و ناپایدارتر میشود. بر همین اساس است که امام صادق (ع) درباره حضرت فاطمه زهرا (ع) میفرماید: «اگر خداوند امیر مؤمنان علی (ع) را نیافریده بود، در کره زمین همتایی برای حضرت فاطمه (س) وجود نداشت».
نخستین چاپ کتاب «نگین کعبه رهیافتی در سیرهشناسی، اندیشهشناسی و شخصیت حضرت علی(ع)» در 304 صفحه به بهای 12 هزار تومان از سوی اداره کل پژوهشهای اسلامی رسانه، راهی بازار نشر شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *