سوالات زیادی درباره حمله به سفارت عربستان مطرح است که باید پاسخهای آن را پیدا کرد/ تمام ادعاهای زنجانی درباره بازگرداندن پولها بی اساس است
به گزارش ، حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در حاشیه اختتامیه دوره آموزشی کوثر 94 مخصوص پلیس پیشگیری در جمع خبرنگاران ضمن محکومیت اعدام شیخ نمر اظهار کرد: کشتن یک عالم مجاهد که جرمش فقط انتقاد کردن و حق خواهی بود واقعا تاسف برانگیز است.
وی افزود: جای شگفتی و تعجب است که سازمان ملل و شورای امنیت نه در این مورد و نه در ظلمی که آل سعود به یمن مرتکب می شود سکوت کرده اند. قریب به یک سال است که دولت عربستان مردم بی گناه و حق خواه یمن را زیر باران موشک ها و بمباران ها قرار داده و هیچ دمی از ناحیه شورای امنیت بلند نمی شود واقعا جای تاسف است برای مردمی که سازمان های حقوق بشریشان اینگونه با حقوق مردم برخورد می کنند.
وی ضمن محکومیت حمله به سفارت عربستان و کنسولگری سعودی در تهران و مشهد گفت: این موضوع از سوی دادستانی تهران و بخش های امنیتی و انتظامی و اطلاعاتی در دست پیگیری است.
وی ادامه داد: سوالهای زیادی با این موضوع مطرح است که باید پاسخ هایش را پیدا کرد و به همین منظور علاوه بر سیستم قضایی و پلیسی؛ دستگاه اطلاعاتی و امنیتی نیز در حال بررسی ابعاد مختلف این موضوع هستند تا بتوان در رابطه با آن اظهار نظر قطعی کرد.
وی در ارتباط با آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی و اینکه آیا پولها را برگردانده است یا خیر تصریح کرد: تا کنون هر ادعایی که وی در ارتباط با بازگرداندن پولها داشته است بی اساس بوده است علی القاعده اگر پولهایی که برده شده برگردانده شود در تصمیم دادگاه موثر خواهد بود اما تا به امروز غیر از میزان اموالی که در اختیار دادستانی قرار داده شده بوده اموال دیگری ارائه نشده است.
وی در رابطه با سوالی مبنی بر آخرین وضعیت پرونده سوشا مکانی گفت: این موضوع از سوی سخنگوی قوه قضاییه اطلاع رسانی خواهد شد.
دادستان کل کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین وضعیت پیگیری حقوقی فاجعه منا تصریح کرد: در این زمینه جلسات مختلفی با رئیس سازمان حج و زیارت، نماینده مقام معظم رهبری در امور حج و معاونت حقوقی رئیس جمهور داشته ایم.
وی با بیان اینکه وزارت امور خارجه در خط مقدم پیگیری های فاجعه منا قرار دارد تاکید کرد: ما بارها اعلام کرده ایم که باید در این زمینه کمیته حقیقت یاب ایجاد شود چون اگر ابعاد فاجعه منا برای مسلمانان جهان روشن نشود قطعا بر برگزاری حج در سنوات آتی تاثیر خواهد گذاشت.
وی افزود: این موضوع اگر پیگیری نشود سوالات جدی برای حجاج در سالهای آتی ایجاد می کند و ممکن است این حوادث در سنوات بعد نیز مشاهده شود.
رئیسی بیان کرد: بررسی ابعاد این فاجعه و تشکیل کمیته حقیقت یاب موضوع بسیار مهمی است که باید مورد تاکید قرار بگیرد.
وی مسئله پذیرفتن مسئولیت از سوی دولت عربستان را موضوع مورد تاکید دیگر دانست و گفت: آنچه مورد تاکید ما است و قرار است وزارت خارجه با جدیت پیگیری کند این است که خسارت های وارده باید از سوی دولت عربستان تامین شود. وزارت امور خارجه باید این مسئله را به صورت جد پیگیری کند، به ویژه پرداخت دیه به خانواده های آسیب دیده باید حتما اجرایی شود.
دادستان کل کشور تصریح کرد: علاوه بر این باید قاصرین و مقصرین این حادثه هرچه سریعتر شناسایی شوند و حتما با آن ها برخورد شود.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه تاکنون چه تعداد تخلف انتخاباتی به دستگاه قضا گزارش شده است، افزود: بررسی صلاحیت کاندیداها با هیئت های اجرایی و شورای نگهبان است، در انتخابات رعایت اخلاق، قانونمنداری و توجه به مشارکت عمومی و حداکثری مورد توجه باید قرار بگیرد.
رئیسی با اشاره به تشکیل ستادهای پیشگیری از وقوع جرایم انتخاباتی گفت: امیدواریم با تشکیل این ستادها شاهد تخلفات انتخاباتی نباشیم. کشور ما کشور انتخابات است و هم کاندیداها و هم مردم توجه دارند که انتخابات در یک فضای قانونی می تواند انتخاباتی باشد که به عنوان یکی از جلوه های امنیت ملی شناخته شود.
دادستان کل کشو تصریح کرد: هر رایی که در صندوق انداخته می شود در جهت رای دادن به نظام و توجه به امنیت ملی در کشور است و همه دست اندرکاران باید به این موضوع توجه داشته باشند تا شاهد برگزاری یک انتخابات بانشاط و همراه با قانونمداری باشیم.
وی افزود: به جز چند پرونده تخلف که در دادستانی تهران مطرح است، مورد دیگری تاکنون تشکیل و گزارش نشده است.