ممنونم که ایوبی مسئولیت ریاست موسسه رسانه های تصویری را از دوش من برداشت
خبرگزاری میزان -حسین مسافر آستانه گفت: از حجت الله ایوبی که مسئولیت رسانه های تصویری را از دوش من برداشت تشکر می کنم.
خبرگزاری میزان -
به گزارش این مراسم 11 آبانماه برگزار شد که طی آن حسین مسافرآستانه مدیرپیشین موسسه رسانههای تصویری به عنوان مشاور سازمان سینمایی حکم جدیدی را دریافت کرد و مصطفی ابطحی به عنوان مدیر جدید این موسسه، حکم خود را از ریاست سازمان سینمایی دریافت کرد.
در آغاز این برنامه حسین مسافرآستانه گفت: کار خیلی مهمی انجام ندادهام که بخواهم خیلی دربارهاش حرف بزنم و پُز بدهم. موضوع جلسه ما هم برای یک امر طبیعی است که برای من خوشحال کننده است.
وی که در دو سال گذشته این مسوولیت را بر عهده داشته است، اظهار کرد: از آقای ایوبی به دلیل فرصتی که برایم در این موسسه فراهم آورد ممنونم و باز هم ممنونم که این بار سنگین را از دوش من برمیدارند.
این مدیر هنری با اشاره به دوستی طولانی مدتش با حجتالله ایوبی افزود: به وی ارادت دیرینهای دارم که ورای سازمان سینمایی است. آنچه در موسسه انجام شد نتیجه دلگرمیهایی بود که از ایشان میگرفتم و نقاط ضعف را هم به حساب عدم توانایی کافی من بگذارید.
مسافرآستانه اضافه کرد: از همه کسانی که به دلایل مختلف و به حق و ناحق ما را آویختند، سپاسگزارم زیرا ما را متوجه کردند که باید با دقت بیشتری به کارمان ادامه بدهیم.
وی با تأکید بر اینکه همیشه کار برایش مهمتر از روابط دوستی و ارتباطات شخصی بوده است، متذکر شد: شاید این مسئله باعث دلآزردگی بعضی دوستانم شده باشد که از آنان حلالیت میخواهم.
در ادامه حکم مشاوره برای مسافر آستانه توسط حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی به وی اهدا شد.
در ادامه برنامه، رئیس سازمان سینمایی درباره حسین مسافرآستانه و مصطفی ابطحی سخنانی را مطرح کرد اما بیشتر زمان سخنرانی خود را به پاسخگویی به منتقدانش اختصاص داد.
ایوبی با اشاره به دوستی چندین سالهاش با مسافرآستانه، گفت: خاطرات ما همه فرهنگی است. ایشان دوسال بسیار پرتلاش و سخت را گذراند؛ چرا که موسسه رسانههای تصویری یکی از سختترین بخشهای سازمان سینمایی است و به دلیل اهمیتی که دارد، انتظارات فراوانی از آن میرود، ضمن اینکه امور بسیار سختی مانند مبارزه با قاچاق فیلم، توقعات جامعه سینمایی و... روزگار سختی را برای این موسسه رقم زده است که آقای مسافر با همدلی و علاقه آن را سپری کرد.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به گذرا بودن دوره مدیریت خاطرنشان کرد: همه ما روزی مدیر سابق خواهیم شد اما حسین مسافر که هنرمند است، همیشه هنرمند میماند و مهمترین افتخار او این است که هنرمندی دینی و عاشورایی است.
ایوبی سپس اظهار امیدواری کرد که مسافرآستانه از فردا پروژه جدیدی را برای تلفیق تئاتر و سینما آغاز کند.
وی درباره این پروژه توضیح داد: تئاتر در کشورهای پیشرفته به صورت سینمایی ضبط میشود. تئاتر ما هم هنر فرهیختهای است که برخلاف سینما که معمولا مشکل فیلمنامه دارد، در حوزه تئاتر کمتر مشکل متن داریم، بنابراین شاید بتوانیم گروهی را تأسیس کنیم تا تئاترهای خوبی را که قابلیت ضبط سینمایی دارند، بررسی کنند. اگر آقای مسافر بتواند طرحی مشابه «هنر و تجربه» را آماده کند، نتیجه درخشانی خواهد داشت و با این طرح که میتوان آن را طرح "سینمایش" نامید، فیلمهای خوب، اثرگذار و کم هزینه تولید خواهیم کرد.
این مدیر هنری در ادامه با معرفی "سیدمصطفی ابطحی" مدیر جدید موسسه رسانههای تصویری به اهمیت VOD در دنیای امروز اشاره کرد و گفت: تقریبا کارهای VOD را انجام دادهایم و این زمینه بسیار مهم است چرا که کوتاهترین و مطمئنترین راه برای سینمای کشور به شمار میآید و از طریق آن اقتصاد مقاومتی که مد نظر مقام معظم رهبری است، امکانپذیر خواهد شد.
وی با برشمردن مزایای VOD خاطر نشان کرد: با این شیوه تولیدات داخلی با کیفیت بالا و قیمت پایین خواهیم داشت.
ایوبی سپس مبارزه با قاچاق فیلمهای سینمایی و سروسامان گرفتن امور بینالملل را از دیگر فعالیتهای مهم موسسه برشمرد و اظهار امیدواری کرد با همکاری صنوف سینمایی، شبکه نمایش خانگی ارتقاء یابد.
او همچنین آرزو کرد که دبیرخانه خانگی جشنوارهها نیز در موسسه راهاندازی بشود.
رئیس سازمان سینمایی در ادامه سخنانش به بعضی از مطالبی که منتقدان سینما مطرح میکنند اشاره کرد و به آنان پاسخ داد.
وی گفت: همه کسانی که درباره سینما حرف میزنند به ما کمک میکنند. امروزه یکی از مسائلی که مورد توجه جامعه سینمایی قرار گرفته، نامههایی است که درباره سینما منتشر میشود و من هم مانند همیشه از نقدها استقبال می کنم اما نقد باید براساس محور و شاخصه باشد و درست نیست افراد خود را ملاک قرار بدهند و حال خود را حال سینما بدانند.
ایوبی اضافه کرد: منصفانه نیست کسی که پروانه نمایش یا ساخت نگیرد حال خود را به کلیت سینما گره بزند. هر چند او حق اعتراض دارد اما باید منصفانه عمل کند.
وی با بیان اینکه از بررسی تولیدات دو سال گذشته سینما استقبال میکند، یادآور شد: امسال سال درخشان سینماست و بسیاری فیلمهای خوب در حال ساخت است که بنده از طرف آقای حیدری دبیر جشنواره فیلم فجر نوید جشنوارهای درخشان را میدهم.
این مدیر هنری با اشاره به بحران تماشاگر سینما در کل دنیا که از آن به عنوان پدیده مرگ سینما یاد میشود ادامه داد: سال گذشته ما و چین تنها کشورهایی بودیم که افزایش تماشاگر سینما داشتیم اما اینکه در رسانه ملی این آمار را دروغ اعلام میکنند، بیانصافی و خلاف واقعیت است چرا که سیستم فروش فیلمها مکانیزه است و نمیتوان از آن تخطی کرد.
ایوبی افزود: باید دید چرا تماشاگر سینما افزایش پیدا کرده است و این موضوع بیهوده نبوده است؟!
وی با بیان اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه بسیاری به بخش خصوصی دارد، گفت: در هیچ دورهای وزیر فرهنگ این اندازه به بخش خصوصی توجه نداشته است. در حال حاضر نیز به همت همین بخش خصوصی، سیستم فنی تمام سالنهای سینما بهسازی شده است.
ایوبی در عین حال با ابراز تأسف از کمبود سالنهای سینما در سراسر کشور ابراز خرسندی کرد که به برکت نمایش فیلم «محمد رسولالله (ص)» 60 شهر صاحب سینما شدهاند.
وی در ادامه به کمبود بودجه سازمان سینمایی اشاره کرد و یادآور شد: این دوسال، ماه رمضان دولت است که فقط با با سالهای آخر جنگ قابل مقایسه است. با این حال حرکتهای خوبی انجام شده است.
رئیس سازمان سینمایی درباره اظهار نظر برخی از افراد در زمینه حمایت از تولید فیلمهای سینمایی گفت: من هم این شیوه حمایت را نمیپسندم اما باید تا حد امکان، دولت پای خود را کنار بگذارد، هر چند ضروری است از برخی فیلمهای ارزشمند حمایت کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر 90 درصد نامههایی که در کارتابل ما وجود دارد، درباره مطالبات مالی است و اصلا طرح و ایدهای به ما نمیرسد. اتفاق مهم این است که با وجود وضعیت بودجهای که داریم بنیاد سینمایی فارابی از 40 فیلم حمایت کرده است.
ایوبی همچنین با ابراز خرسندی از راهاندازی گروه هنر و تجربه افزود: تأسیس این گروه بهترین نمونه حمایت پس از تولید فیلمهاست. به ویژه اینکه کل هزینه آن برابر با ساخت یک فیلم است اما 40 فیلم به ظرفیت اکران ما اضافه شده است.
این مدیر هنری از حمایت از فیلمسازان جوان به عنوان برنامه آیندهاش خبر داد و افزود: در تلاش هستم، بیشتر حمایتها را از فیلم اولیها انجام بدهم.
رئیس سازمان سینمایی با ارائه توضیحاتی درباره اقتصاد مقاومتی که در چند سال اخیر ایجاد شده است، گفت: باید خدا را شکر کنیم در کشوری زندگی میکنیم که رهبرش تلاش میکند، ایران را به یکی از قدرتمندترین نیروها تبدیل کند و ما هم در سینما مشغول استخراج مولفههای اقتصاد مقاومتی هستیم و میکوشیم سینمای ما نشانگر منویات رهبر معظم انقلاب باشد.
ایوبی با اشاره به برخی از انتقادات درباره تولیدات مشترک سینمایی میان ایران و دیگر کشورها تأکید کرد: آقایانی که معتقدند این پروژه باعث نفوذ فرهنگهای دیگر در فرهنگ ما میشود، متأسفانه نه ایران را میشناسند و نه غرب را. زیرا اگر کسی ظرفیت فرهنگی ایران را بداند هرگز تصور نمیکند در همکاری مشترک، ما زیر نفوذ خواهیم رفت. چرا که ما فروشندهایم نه خریدار، کسی که فکر میکند ما خریداریم خود را حقیر میکند و نمیداند که غرب در برابر فرهنگ ما سراپا نیاز است و برای ادبیات ما بیتاب است، بنابراین ما عقب نیستیم.
وی خطاب به منتقدانش اضافه کرد: ببینید فیلمهای ایرانی چه میکنند! هیچ جشنوارهای بدون حضور فیلمهای ایرانی برگزار نمیشود. بنابراین ما بازنده نیستیم و غرب را به عنوان مشتری میبینیم. همچنان هم امیدوارم بخش بینالمللی سینمای ایران سامان بهتری بگیرد.
رئیس سازمان سینمایی تأکید کرد: نه تنها سینما را در بحران نمیبینم بلکه معتقدم دوران بسیار پربحرانی را پشت سر گذاشتهایم. دو سه سال پیش که سینمای ایران دچار بحران هویت شده بود، مگر عدهای نمیگفتند که سینما فاضلاب شده و هنرمندانش فاسد هستند؟! چطور آن زمان سینما در بحران نبود؟! امروز حرفهای کسانی که آن زمان صحبت نمیکردند، برای من شنیدنی نیست.
ایوبی پس از این سخنان حکم ابطحی را به او ارائه کرد.
ابطحی در سخنان خود چندین قطعه شعر از حافظ و سعدی خواند و با اشاره به جایگاه مهم فرهنگ ایران در جهان گفت: این فرهنگ برای همه بشریت پیامهای درخوری دارد و افتخار داریم سرمان بر پای فرهنگ این دیار است.
وی با بیان اینکه سینما بهترین ابزار برای افزایش محبوبیت ایران در عرصه بینالملل است، سینمای ایران را سینمایی نجیب خواند اما در عین حال از مظلومیت سینمای نمایش خانگی ابراز تأسف کرد و گفت: تاکنون برای این حوزه سیاستگذاری ویژهای نشده است و این شاید به این دلیل است که در سپهر فرهنگی کشور نقطه عزیمت مستقلی برای آن در نظر گرفته نشده است و همه به دنبال کمک به سینمای ملی بودهاند.
ابطحی ادامه داد: اگر به نمایش خانگی استقلال میدادند، در غیاب تلویزیون خصوصی میتوانست برای خودش جایگاه مهمی داشته باشد اما نوع نگاهی که به آن وجود داشته باعث شده سینمای نمایش خانگی مورد غفلت قرار بگیرد.
وی با بیان برنامههایی که برای ارتقاء نمایش خانگی دارد افزود: امروزه بسیاری شهرهای ما سینما ندارند و از سوی دیگر تلویزیون یکسری از مأموریتهایش را فراموش کرده بنابراین خلأیی شکل گرفته که موسسه رسانههای تصویری باید آن را پُر کند.
ابطحی با تأکید بر ضرورت ارتقاء کیفی آثار نمایش خانگی متذکر شد: نباید فیلمهای درجه دو و سه تولید کنیم بلکه باید آثاری با کیفیت و محتوای عالی بسازیم تا توقع مردم از سینمای ملی ارتقاء یابد. مردم برای دیدن تله فیلم به سینما نمیروند و این به نفع سینمای ماست.
مدیر جدید موسسه هنرهای تصویری خواستار قوانین سختگیرانهتری در حوزه تولید سینمای خانگی شد و تأکید کرد: از آنجا که در عرصه رقابت هستیم، اگر تولید را ارتقاء ندهیم، مخاطب را از دست میدهیم که در پی آن هنر صنعت سینما بیمعنی میشود.
ابطحی سیستم VOD را فرصتی استثنایی دانست که میتواند در سینما انقلابی ایجاد کند، مشروط به اینکه این سیستم به درستی درک و اجرا شود.
وی خاطر نشان کرد: در اجرای تصمیمات نباید موسسات نمایش خانگی حذف شوند. در این سالها این موسسات بودند که چراغ نمایش خانگی را روشن نگه داشتند.
این مدیر هنری با تأکید بر اینکه دولت در مقابله با بخش خصوصی نیست، متذکر شد: دولت حامی بخش خصوصی است. ما قلهها را به بخش خصوصی نشان میدهیم اما کسی که به سمت قلهها حرکت میکند خودِ بخش خصوصی است.
ابطحی اضافه کرد: در دوره پساتحریم در حوزه بینالملل به شدت دنبال تقویت حضور بینالمللی ایران هستیم و این حضور تنها به معنای شرکت داشتن در جشنوارهها نیست، بلکه باید به سمت تولید مشترک و بازاریابی برویم و بکوشیم سهم مهمی از بازار سینمای دنیا را به ایران اختصاص بدهیم.
وی در پایان صحبتش گفت: متأسفم که ما مدیران نتوانستیم ایدههای متعالی آقای ایوبی را تحقق ببخشیم.
در پایان جلسه هدایایی از طرف محمد احسانی مدیر شبکه یک، محمد حیدری دبیر جشنواره فیلم فجر، محمدمهدی طباطبایینژاد مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، پرویز بشردوست مدیر حراست وزارت ارشاد، محمدرسول صادقی مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی و مجیدی خزانه دار موسسه رسانههای تصویری به حسین مسافرآستانه اهدا شد.
انتهای پیام
در آغاز این برنامه حسین مسافرآستانه گفت: کار خیلی مهمی انجام ندادهام که بخواهم خیلی دربارهاش حرف بزنم و پُز بدهم. موضوع جلسه ما هم برای یک امر طبیعی است که برای من خوشحال کننده است.
وی که در دو سال گذشته این مسوولیت را بر عهده داشته است، اظهار کرد: از آقای ایوبی به دلیل فرصتی که برایم در این موسسه فراهم آورد ممنونم و باز هم ممنونم که این بار سنگین را از دوش من برمیدارند.
این مدیر هنری با اشاره به دوستی طولانی مدتش با حجتالله ایوبی افزود: به وی ارادت دیرینهای دارم که ورای سازمان سینمایی است. آنچه در موسسه انجام شد نتیجه دلگرمیهایی بود که از ایشان میگرفتم و نقاط ضعف را هم به حساب عدم توانایی کافی من بگذارید.
مسافرآستانه اضافه کرد: از همه کسانی که به دلایل مختلف و به حق و ناحق ما را آویختند، سپاسگزارم زیرا ما را متوجه کردند که باید با دقت بیشتری به کارمان ادامه بدهیم.
وی با تأکید بر اینکه همیشه کار برایش مهمتر از روابط دوستی و ارتباطات شخصی بوده است، متذکر شد: شاید این مسئله باعث دلآزردگی بعضی دوستانم شده باشد که از آنان حلالیت میخواهم.
در ادامه حکم مشاوره برای مسافر آستانه توسط حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی به وی اهدا شد.
در ادامه برنامه، رئیس سازمان سینمایی درباره حسین مسافرآستانه و مصطفی ابطحی سخنانی را مطرح کرد اما بیشتر زمان سخنرانی خود را به پاسخگویی به منتقدانش اختصاص داد.
ایوبی با اشاره به دوستی چندین سالهاش با مسافرآستانه، گفت: خاطرات ما همه فرهنگی است. ایشان دوسال بسیار پرتلاش و سخت را گذراند؛ چرا که موسسه رسانههای تصویری یکی از سختترین بخشهای سازمان سینمایی است و به دلیل اهمیتی که دارد، انتظارات فراوانی از آن میرود، ضمن اینکه امور بسیار سختی مانند مبارزه با قاچاق فیلم، توقعات جامعه سینمایی و... روزگار سختی را برای این موسسه رقم زده است که آقای مسافر با همدلی و علاقه آن را سپری کرد.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به گذرا بودن دوره مدیریت خاطرنشان کرد: همه ما روزی مدیر سابق خواهیم شد اما حسین مسافر که هنرمند است، همیشه هنرمند میماند و مهمترین افتخار او این است که هنرمندی دینی و عاشورایی است.
ایوبی سپس اظهار امیدواری کرد که مسافرآستانه از فردا پروژه جدیدی را برای تلفیق تئاتر و سینما آغاز کند.
وی درباره این پروژه توضیح داد: تئاتر در کشورهای پیشرفته به صورت سینمایی ضبط میشود. تئاتر ما هم هنر فرهیختهای است که برخلاف سینما که معمولا مشکل فیلمنامه دارد، در حوزه تئاتر کمتر مشکل متن داریم، بنابراین شاید بتوانیم گروهی را تأسیس کنیم تا تئاترهای خوبی را که قابلیت ضبط سینمایی دارند، بررسی کنند. اگر آقای مسافر بتواند طرحی مشابه «هنر و تجربه» را آماده کند، نتیجه درخشانی خواهد داشت و با این طرح که میتوان آن را طرح "سینمایش" نامید، فیلمهای خوب، اثرگذار و کم هزینه تولید خواهیم کرد.
این مدیر هنری در ادامه با معرفی "سیدمصطفی ابطحی" مدیر جدید موسسه رسانههای تصویری به اهمیت VOD در دنیای امروز اشاره کرد و گفت: تقریبا کارهای VOD را انجام دادهایم و این زمینه بسیار مهم است چرا که کوتاهترین و مطمئنترین راه برای سینمای کشور به شمار میآید و از طریق آن اقتصاد مقاومتی که مد نظر مقام معظم رهبری است، امکانپذیر خواهد شد.
وی با برشمردن مزایای VOD خاطر نشان کرد: با این شیوه تولیدات داخلی با کیفیت بالا و قیمت پایین خواهیم داشت.
ایوبی سپس مبارزه با قاچاق فیلمهای سینمایی و سروسامان گرفتن امور بینالملل را از دیگر فعالیتهای مهم موسسه برشمرد و اظهار امیدواری کرد با همکاری صنوف سینمایی، شبکه نمایش خانگی ارتقاء یابد.
او همچنین آرزو کرد که دبیرخانه خانگی جشنوارهها نیز در موسسه راهاندازی بشود.
رئیس سازمان سینمایی در ادامه سخنانش به بعضی از مطالبی که منتقدان سینما مطرح میکنند اشاره کرد و به آنان پاسخ داد.
وی گفت: همه کسانی که درباره سینما حرف میزنند به ما کمک میکنند. امروزه یکی از مسائلی که مورد توجه جامعه سینمایی قرار گرفته، نامههایی است که درباره سینما منتشر میشود و من هم مانند همیشه از نقدها استقبال می کنم اما نقد باید براساس محور و شاخصه باشد و درست نیست افراد خود را ملاک قرار بدهند و حال خود را حال سینما بدانند.
ایوبی اضافه کرد: منصفانه نیست کسی که پروانه نمایش یا ساخت نگیرد حال خود را به کلیت سینما گره بزند. هر چند او حق اعتراض دارد اما باید منصفانه عمل کند.
وی با بیان اینکه از بررسی تولیدات دو سال گذشته سینما استقبال میکند، یادآور شد: امسال سال درخشان سینماست و بسیاری فیلمهای خوب در حال ساخت است که بنده از طرف آقای حیدری دبیر جشنواره فیلم فجر نوید جشنوارهای درخشان را میدهم.
این مدیر هنری با اشاره به بحران تماشاگر سینما در کل دنیا که از آن به عنوان پدیده مرگ سینما یاد میشود ادامه داد: سال گذشته ما و چین تنها کشورهایی بودیم که افزایش تماشاگر سینما داشتیم اما اینکه در رسانه ملی این آمار را دروغ اعلام میکنند، بیانصافی و خلاف واقعیت است چرا که سیستم فروش فیلمها مکانیزه است و نمیتوان از آن تخطی کرد.
ایوبی افزود: باید دید چرا تماشاگر سینما افزایش پیدا کرده است و این موضوع بیهوده نبوده است؟!
وی با بیان اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه بسیاری به بخش خصوصی دارد، گفت: در هیچ دورهای وزیر فرهنگ این اندازه به بخش خصوصی توجه نداشته است. در حال حاضر نیز به همت همین بخش خصوصی، سیستم فنی تمام سالنهای سینما بهسازی شده است.
ایوبی در عین حال با ابراز تأسف از کمبود سالنهای سینما در سراسر کشور ابراز خرسندی کرد که به برکت نمایش فیلم «محمد رسولالله (ص)» 60 شهر صاحب سینما شدهاند.
وی در ادامه به کمبود بودجه سازمان سینمایی اشاره کرد و یادآور شد: این دوسال، ماه رمضان دولت است که فقط با با سالهای آخر جنگ قابل مقایسه است. با این حال حرکتهای خوبی انجام شده است.
رئیس سازمان سینمایی درباره اظهار نظر برخی از افراد در زمینه حمایت از تولید فیلمهای سینمایی گفت: من هم این شیوه حمایت را نمیپسندم اما باید تا حد امکان، دولت پای خود را کنار بگذارد، هر چند ضروری است از برخی فیلمهای ارزشمند حمایت کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر 90 درصد نامههایی که در کارتابل ما وجود دارد، درباره مطالبات مالی است و اصلا طرح و ایدهای به ما نمیرسد. اتفاق مهم این است که با وجود وضعیت بودجهای که داریم بنیاد سینمایی فارابی از 40 فیلم حمایت کرده است.
ایوبی همچنین با ابراز خرسندی از راهاندازی گروه هنر و تجربه افزود: تأسیس این گروه بهترین نمونه حمایت پس از تولید فیلمهاست. به ویژه اینکه کل هزینه آن برابر با ساخت یک فیلم است اما 40 فیلم به ظرفیت اکران ما اضافه شده است.
این مدیر هنری از حمایت از فیلمسازان جوان به عنوان برنامه آیندهاش خبر داد و افزود: در تلاش هستم، بیشتر حمایتها را از فیلم اولیها انجام بدهم.
رئیس سازمان سینمایی با ارائه توضیحاتی درباره اقتصاد مقاومتی که در چند سال اخیر ایجاد شده است، گفت: باید خدا را شکر کنیم در کشوری زندگی میکنیم که رهبرش تلاش میکند، ایران را به یکی از قدرتمندترین نیروها تبدیل کند و ما هم در سینما مشغول استخراج مولفههای اقتصاد مقاومتی هستیم و میکوشیم سینمای ما نشانگر منویات رهبر معظم انقلاب باشد.
ایوبی با اشاره به برخی از انتقادات درباره تولیدات مشترک سینمایی میان ایران و دیگر کشورها تأکید کرد: آقایانی که معتقدند این پروژه باعث نفوذ فرهنگهای دیگر در فرهنگ ما میشود، متأسفانه نه ایران را میشناسند و نه غرب را. زیرا اگر کسی ظرفیت فرهنگی ایران را بداند هرگز تصور نمیکند در همکاری مشترک، ما زیر نفوذ خواهیم رفت. چرا که ما فروشندهایم نه خریدار، کسی که فکر میکند ما خریداریم خود را حقیر میکند و نمیداند که غرب در برابر فرهنگ ما سراپا نیاز است و برای ادبیات ما بیتاب است، بنابراین ما عقب نیستیم.
وی خطاب به منتقدانش اضافه کرد: ببینید فیلمهای ایرانی چه میکنند! هیچ جشنوارهای بدون حضور فیلمهای ایرانی برگزار نمیشود. بنابراین ما بازنده نیستیم و غرب را به عنوان مشتری میبینیم. همچنان هم امیدوارم بخش بینالمللی سینمای ایران سامان بهتری بگیرد.
رئیس سازمان سینمایی تأکید کرد: نه تنها سینما را در بحران نمیبینم بلکه معتقدم دوران بسیار پربحرانی را پشت سر گذاشتهایم. دو سه سال پیش که سینمای ایران دچار بحران هویت شده بود، مگر عدهای نمیگفتند که سینما فاضلاب شده و هنرمندانش فاسد هستند؟! چطور آن زمان سینما در بحران نبود؟! امروز حرفهای کسانی که آن زمان صحبت نمیکردند، برای من شنیدنی نیست.
ایوبی پس از این سخنان حکم ابطحی را به او ارائه کرد.
ابطحی در سخنان خود چندین قطعه شعر از حافظ و سعدی خواند و با اشاره به جایگاه مهم فرهنگ ایران در جهان گفت: این فرهنگ برای همه بشریت پیامهای درخوری دارد و افتخار داریم سرمان بر پای فرهنگ این دیار است.
وی با بیان اینکه سینما بهترین ابزار برای افزایش محبوبیت ایران در عرصه بینالملل است، سینمای ایران را سینمایی نجیب خواند اما در عین حال از مظلومیت سینمای نمایش خانگی ابراز تأسف کرد و گفت: تاکنون برای این حوزه سیاستگذاری ویژهای نشده است و این شاید به این دلیل است که در سپهر فرهنگی کشور نقطه عزیمت مستقلی برای آن در نظر گرفته نشده است و همه به دنبال کمک به سینمای ملی بودهاند.
ابطحی ادامه داد: اگر به نمایش خانگی استقلال میدادند، در غیاب تلویزیون خصوصی میتوانست برای خودش جایگاه مهمی داشته باشد اما نوع نگاهی که به آن وجود داشته باعث شده سینمای نمایش خانگی مورد غفلت قرار بگیرد.
وی با بیان برنامههایی که برای ارتقاء نمایش خانگی دارد افزود: امروزه بسیاری شهرهای ما سینما ندارند و از سوی دیگر تلویزیون یکسری از مأموریتهایش را فراموش کرده بنابراین خلأیی شکل گرفته که موسسه رسانههای تصویری باید آن را پُر کند.
ابطحی با تأکید بر ضرورت ارتقاء کیفی آثار نمایش خانگی متذکر شد: نباید فیلمهای درجه دو و سه تولید کنیم بلکه باید آثاری با کیفیت و محتوای عالی بسازیم تا توقع مردم از سینمای ملی ارتقاء یابد. مردم برای دیدن تله فیلم به سینما نمیروند و این به نفع سینمای ماست.
مدیر جدید موسسه هنرهای تصویری خواستار قوانین سختگیرانهتری در حوزه تولید سینمای خانگی شد و تأکید کرد: از آنجا که در عرصه رقابت هستیم، اگر تولید را ارتقاء ندهیم، مخاطب را از دست میدهیم که در پی آن هنر صنعت سینما بیمعنی میشود.
ابطحی سیستم VOD را فرصتی استثنایی دانست که میتواند در سینما انقلابی ایجاد کند، مشروط به اینکه این سیستم به درستی درک و اجرا شود.
وی خاطر نشان کرد: در اجرای تصمیمات نباید موسسات نمایش خانگی حذف شوند. در این سالها این موسسات بودند که چراغ نمایش خانگی را روشن نگه داشتند.
این مدیر هنری با تأکید بر اینکه دولت در مقابله با بخش خصوصی نیست، متذکر شد: دولت حامی بخش خصوصی است. ما قلهها را به بخش خصوصی نشان میدهیم اما کسی که به سمت قلهها حرکت میکند خودِ بخش خصوصی است.
ابطحی اضافه کرد: در دوره پساتحریم در حوزه بینالملل به شدت دنبال تقویت حضور بینالمللی ایران هستیم و این حضور تنها به معنای شرکت داشتن در جشنوارهها نیست، بلکه باید به سمت تولید مشترک و بازاریابی برویم و بکوشیم سهم مهمی از بازار سینمای دنیا را به ایران اختصاص بدهیم.
وی در پایان صحبتش گفت: متأسفم که ما مدیران نتوانستیم ایدههای متعالی آقای ایوبی را تحقق ببخشیم.
در پایان جلسه هدایایی از طرف محمد احسانی مدیر شبکه یک، محمد حیدری دبیر جشنواره فیلم فجر، محمدمهدی طباطبایینژاد مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، پرویز بشردوست مدیر حراست وزارت ارشاد، محمدرسول صادقی مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی و مجیدی خزانه دار موسسه رسانههای تصویری به حسین مسافرآستانه اهدا شد.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *