طرح دوفوریتی مجلس برای غیرسیاسی کردن انتصابات در دانشگاهها / رویه فعلی، غیر کارشناسانه است
قاسم جعفری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی میزان با اشاره به معضلات تصمیمسازی سیاسی در فرایندهای آموزشی کشور اظهار کرد: مادامی که دانشگاههای ما در انتخاب روسا و برنامههای آموزشی خود اسیر تصمیمات سیاسی هستند، نمیتوان در راستای اهدافی که نظام اسلامی از دانشگاه انتظار دارد گام برداریم.
وی افزود: باید سازو کاری اندیشیده شود که روسای دانشگاهها احساس کنند که دارای استقلال هستند نه اینکه حس کنند گرفتار یک تفکر خاص سیاسی هستند و باید در راستا و رضایت این تفکر قدم بردارند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از تدوین طرح دو فوریتی استقلال دانشگاه از تصمیمگیریهای سیاسی خبر داد و افزود: در این طرح به موضوع انتخاب روسای دانشگاه اشاره شده و تاکید شده است که انتخاب روسای دانشگاه از رویه سیاسی فعلی تغییر کند.
این نماینده مردم در مجلس نهم با انتقاد از تفکر مسلط به روسای دانشگاه که خود را مدیرِ اجرای بخشنامههای ابلاغی می دانند و استقلال مدیریتی در فرایدهای آموزسی ندارند، تصریح کرد: مسئولی که براساس بخشنامههای ابلاغی یک فضای آموزشی و پژوهشی را سازماندهی و مدیریت کند و از جایگاه خود به طور کامل مطمئن نباشد تصمیم و برنامه ریزی مطلوبی برای برنامههای میان مدت و دراز مدت خود ندارد و همین موضوع باعث لطمات جدی به مراکز آموزشی شده است.
وی با بیان اینکه ریشه حل این معضل، «غیر سیاسی کردن» انتصاب روسای دانشگاه و مراکز آموزسی در کشور است، خاطر نشان کرد: مدیران و روسای دانشگاهها و مراکز آموزسی در کشور باید به مانند سایر نهادهایی که فارغ از آمد و رفت قوه مجریه، مدیریتی با دوام دارند از ثبات خود مطمئن باشند و با سازو کاری غیر سیاسی انتخاب شوند تا بتوانند با برنامهریزیهای علمی و سازماندهی شده اهداف کلان آموزشی را به پیش ببرند.