تاکید شوراهای آموزش و پرورش بر کیفیت بخشی نظام تعلیم و تربیت/ بیشاز نیمی از مباحث و مشکلات نظام آموزشی مربوط به سخت افزار است
نشست خبری احمد محمودزاده رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی با موضوع هفته شوراهای آموزش و پرورش و همایش ملی تقدیر از شوراهای برتر سراسر کشور صبح امروز سه شنبه ۱۸ دیماه ۱۴۰۳ در ساختمان علاقمندان وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.
محمودزاده در این نشسست رسانهای بیان کرد: نظام آموزش و پرورش رسالت ویژهای در پیشبرد اهداف کشور دارد. پس باید همه ارکان نظام در راستای ارتقای کیفیت نظام آموزشی کشور نقش آفرینی باشند.
وی افزود: در بیانیه گام دوم انقلاب آمده است؛ نیروی انسانی بالاترین سرمایه کشور است و پرورش دهنده این نیروی انسانی آموزش و پرورش است.
محمودزاده با اشاره به قانون شوراهای آموزش و پرورش که ۳۱ سال پیش تدوین شد، گفت: پرداختن به کیفیتبخشی آموزشی، تمرکززدایی و یا کاهش تمرکز و تنفیذ اختیار به استانهای کشور، کاهش شکاف آموزشی و دستیابی به عدالت آموزشی و... از مواردی است که اهمیت شوراهای آموزش و پرورش را افزون میکند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر توجه رئیس جمهور به عدالت آموزشی گفت: متاسفانه اگر موضوع فضای آموزشی، سخت افزار و... در خارج از آموزش و پرورش حل نشود ما نیز در داخل نظام آموزشی از پرداختن به محتوا و نرم افزار با کیفیت آموزش، باز خواهیم ماند.
محمودزاده با اشاره به ۱۷ دستگاه ذینفع در کیفیت بخشی به آموزش و پرورش، اظهار داشت: با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس، بررسی و مطالعاتی انجام شده و ۵۰ تا ۵۵ درصد مباحث و مشکلات نظام آموزشی به سخت افزار اختصاص دارد.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش به زمانبندی همایش شوراهای آموزش و پرورش پرداخت و گفت: هفته گرامیداشت شوراهای آموزش و پرورش از ۲۴ الی ۳۰ دی ماه در مرکز همایشهای وزارت کشور برگزار خواهد شد. این همایش امسال با شعار «شوراهای آموزش و پرورش؛ بستر ایجاد وفاق ملی / تحول مدرسهای» از صبح دوشنبه آغاز به کار خواهد کرد.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی در روزشمار برگزاری هفته شوراهای آموزش و پرورش گفت: دوشنبه ۲۴ دی به شوراهای آموزش و پرورش؛ محور ترویج فرهنگ مشارکت و وفاق در مدیریت محلی. سه شنبه ۲۵ دی، شوراهای آموزش و پرورش؛ شوراهای آموزش و پرورش، افزایش نظارت مردم در نظام تعلیم و تربیت. چهارشنبه ۲۶ دی؛ شوراهای آموزش و پرورش: مدیریت استقرار الگوی مدرسه تراز سند تحول بنیادین. پنجشنبه ۲۷ دی؛ شوراهای آموزش و پرورش، بستر برقراری عدالت آموزشی و تربیتی، جمعه ۲۸ دی؛ شوراهای آموزش و پرورش، جلب و جذب مشارکت خیرین مدرسه ساز مدرسه یار و واقفین. شنبه ۲۹ دی، شوراهای آموزش و پرورش؛ توسعه مهارت آموزی و جلب مشارکت صاحبان حرف و صنایع. یک شنبه ۳۰ دی، شوراهای آموزش و پرورش؛ بستر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اختصاص دارد.
وی در ادامه تاکید کرد: از شوراهای آموزش و پرورش در راستای تعالی و ارتقای کیفیت آموزش و پرورش استفاده خواهیم کرد. این ظرفیت بزرگ که شامل ۶۱۰ شورا با ۱۰ هزار عضو است آییننامه اجرایی قانون شوراهای آموزش و پرورش را پس از اعمال آخرین اصلاحات در تیرماه ۱۴۰۳ به دبیرخانههای دولتی ارسال کرد.
محمودزاده ادامه داد: بخشی از فعالیت آموزش و پروش مشارکتی است و مستلزم همگرایی و هم افزایی ۱۷ دستگاه دیگر است بنابراین در شوراها میتوان به بهترین نتیجه دست یافت.
رئیس مدارس غیر دولتی و مشارکتهای مردمی افزود: برخی دستگاهها مانند سازمان امور استخدامی، وزارت راه و شهرسازی، وزارت علوم و... در مباحثی، چون اعطای بورسیههای تحصیلی، تامین فضای آموزشی در طرحهای مسکن و شهرسازی به دلیل شفاف نبودن قانون، وظایف خود را به درستی اجرا نکردهاند لذا در آیین نامه اجرایی شوراهای آموزش و پرورش سعی کردیم دقیقا وظایف دیگر دستگاهها به درستی مشخص و معین شود.
محمودزاده تاکید کرد: اگر همین آییننامه به درستی در سال ۱۴۰۳ مشخص و اجراشود، ما خیلی از مشکلاتمان را در سال ۱۴۰۴ حل شده خواهیم دید.
معاون آموزش و پرورش گفت: چیزی حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از مباحث ما در شوراهای به کیفیت بخشی در آموزش و پرورش تاکید دارد و ما نیز نگاه اصلی خود را به کیفیت بخشی محتوای آموزشی متمرکز کردهایم.
انتهای پیام/