صحرایی: با افزایش نویسنده مواجهیم/قرار نیست کارخانه‌ نویسنده‌سازی داشته باشیم!

11:00 - 08 فروردين 1401
کد خبر: ۸۰۰۱۹۸
یک نویسندهکتاب گفت: متاسفانه آفت‌ها بسیاری در حوزه نشر وجود دارد یکی از آن‌ها افزایش میزان نویسندگان است ما قرار نیست کارخانه‌ نویسنده سازی داشته باشیم بلکه قرار است کتاب‌هایی با ارزش و با مضامین و الگو‌های قابل توجه را به جامعه خود و حتی جامعه جهانی تقدیم کنیم .

علی اکبر صحرایی در گفت‌وگو با میزان پیرامون چگونگی گذراندن اوقات فراغت گفت: خواندن کتاب هیچگاه مختص زمان خاصی نمی‌شود، ولی برخی موقعیت‌ها همانند ایام نوروز زمانی مناسب برای مطالعه محسوب می‌شود، بهترین روش برای شناخت کتاب خوب توجه به توصیه‌های نویسندگان و منتقدان است، زیرا آنان بهترین منابع برای شناخت کتاب‌ها محسوب می‌شوند این امر قطعا به سرانه مطالعه کتاب کمک خواهد کرد.

صحرایی اهمیت مطالعه کتاب در ایام تعطیلات عید نوروز را بهترین زمان برای افزایش اطلاعات دانست و تاکید کرد: با وجود ایام کرونا و کاهش دید و بازدید‌ها، فرصتی مغتنم برای مطالعه فراهم شده لذا باید از این زمان به بهترین نحو استفاده کرده و با مطالعه زمان را به بهترین شکل مورد بهره برداری قرار داد و از اوقات فراغت استفاده کرد.

وی از سر گیری برخی برنامه‌ها همانند راهیان‌نور را فرصتی ارزشمند و مناسب برای افزایش خرید و مطالعه کتاب‌ها خواند و ابراز کرد: با از سرگیری حرکت راهیان نور موقعیتی مناسب برای معرفی بسیاری از کتاب‌های دفاع مقدس و مقاومت فراهم می‌شود که عموما در غرب و جنوب کشور شکل می‌گیرد، خرید و معرفی کتاب‌ها خصوصاً کتاب‌های دفاع مقدس در این گروه‌ها شکل می‌گیرد و فرصتی مغتنم برای معرفی بسیاری از کتاب‌های حوزه دفاع مقدس محسوب می‌شود.

نویسنده کتاب «کتیبه ژنرال» به مخاطبان توصیه کرد: هر کسی بر اساس علاقه خود به مطالعه کتاب‌های متعدد باید دست به انتخاب بزند برخی افراد به رمان علاقه بیشتری دارند و برخی دیگر به موضوعات اجتماعی و برخی دیگر نیز موضوعات تاریخ شفاهی را در صدر برنامه‌ مطالعه‌ای خود قرار می‌دهند که این رویکرد جذابیت و ارزش خاص خود را دارد، زیرا اطلاعاتی ارزشمند را به مخاطب می‌دهد که می‌تواند در زندگی او تاثیری قابل توجه داشته باشد.

صحرایی پیرامون اهمیت معرفی کتاب‌ تصریح کرد: قطعاً باید برای معرفی کتاب‌ یک استراتژی خاص و ویژه در نظر گرفته شود تا بتواند به جذب مخاطب کمک فراوانی کند بسیاری از بررسی‌ها نشان می‌دهد طی سال‌های اخیر عدم معرفی درست کتاب‌ها به مخاطبان زمینه را برای دل زدگی آنان از کتاب و کتابخوانی فراهم کرده، لذا اکنون شاهد کاهش سرانه مطالعه هستیم.

وی بیان کرد: متاسفانه برخی از کتاب‌ها با تبلیغات خاص و با کمک رسانه‌های متعدد برای مخاطبان معرفی می‌شوند، اما هنگامی که مخاطب به مطالعه آن می‌پردازد اطلاعات مناسبی دستگیرش نمی‌شود و در عین حال انتظاری که از کتاب داشته برآورده نمی‌شود همین امر سبب فاصله گرفتن از کتاب و کتابخوانی خواهد شد.

این نویسنده کتاب بیشترین کتاب‌های مورد توجه مخاطبان را رمان و داستان دانست و افزود: کتاب‌هایی مانند داستان و رمان جذابیت بیشتری برای مخاطبان دارد لذا شاهد هستیم که نسل جوان خصوصاً نوجوانان گرایش ویژه‌ای به این نوع کتاب‌ها دارند.

صحرایی پیرامون شاخص‌های ارزشمند برای شناخت کتاب بیان کرد: کتاب‌ها را به چند طریق می‌توان مورد بررسی قرار داد برخی کتاب‌ها توسط نمایشگاه‌‌ها شناخته می‌شوند این نوع کتاب‌ها عموماً توسط افرادی زبده مورد نقد و بررسی قرار گرفته و پس از بررسی فراوان به افراد معرفی می‌شوند.

***کارخانه نویسنده سازی

وی به آفت‌ها و آسیب‌های حوزه نشر و تولید کتاب اشاره و ابراز کرد: متاسفانه آفت‌ها بسیاری در حوزه نشر وجود دارد یکی از آن‌ها افزایش میزان نویسندگان است ما قرار نیست کارخانه‌ نویسنده سازی داشته باشیم بلکه قرار است کتاب‌هایی با ارزش و با مضامین و الگو‌های قابل توجه را به جامعه خود و حتی جامعه جهانی تقدیم کنیم لذا باید توجه داشته باشیم که پشتیبانی از نویسندگان توانمند یکی از بهترین رویکرد‌هایی است که می‌توان آن را در نظر داشت از سوی دیگر شکل گیری برخی از تشکل‌ها برای ایجاد کتاب سبب شده تا کیفیت را فدای کمیت کنند و این معضلی بزرگ برای جامعه نویسندگی و درعین‌حال حوزه نشر محسوب می‌شود. 

این نویسنده کتاب در همین راستا ابراز کرد: تعداد نویسندگان ما از تعداد مخاطبان فزونی گرفته، این به معنی نوعی کتابسازی است باید راهکار‌های ارزشمندی در این زمینه در پیش گرفته شود راهکار‌هایی که علاوه بر تنظیم بودجه بتواند به کیفیت تولیدات حوزه ادبیات بیانجامد و در عین حال در بودجه نیزصرفه جویی شود.

***بکارگیری الگو‌ها

صحرایی پیرامون الگو سازی برای جامعه خاطرنشان کرد: خوشبختانه ایران الگو‌ها و اسوه‌های متعددی را در جامعه خود دارد و نیاز ندارد همانند فرهنگ جامعه غربی به تولید و الگو‌های تخیلی بپردازد شکل‌گیری مرد عنکبوتی و یا ارباب حلقه‌ها و بسیاری از تولیدات اخیر در جامعه غرب نشان می‌دهد آنان قهرمانان تخیلی را تولید می‌کنند تا از طریق آنان به ایجاد کتاب‌های با کیفیت بپردازند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *