نگارش با کیفیت کتاب مهمترین راهکار در آشتی مخاطب با مطالعه
مجتبی قلی پور در گفتوگو با میزان پیرامون نقش شیوه نگارش نویسنده در جذب مخاطب گفت: کنکاش و فرم دهی به داستانها یکی از اولویتهای مهم و از شرایطی است که میتواند به جذب مخاطب برای محتوا مهم و تاثیرگذار به شمار بیاید.
وی به شیوه نگارش داستانها به عنوان جذابترین نوع کتابها ابراز کرد: زاویه دید و نوع روایتی که نویسنده داستان در قصه بیان میکند میتوان قوه تخیل و ذهنیت مخاطب را برانگیزد این خود شاخصی ارزشمند برای نوع نگارش کتابهای خوب محسوب میشود.
قلیپور به سوژهیابی در مورد نگارش کتابها اشاره و بیان کرد: تکرار مکررات همواره سبب میشود تا مخاطب از مطالعه کتاب کنارهگیری کند، اما ایجاد یک سوژه و نگاه بدیع نو در کنار موضوعاتی که دغدغههای جامعه امروز هستند سبب پیوند مخاطبان با کتاب و کتابخوانی میشوند، زیرا خوانندگان کتاب آن را به خوبی لمس میکنند اما موضوعی دیگر که به عنوان شاخصی ارزشمند برای نوع نگارش کتابها محسوب میشود «نگارش با کیفیت و تحقیقی کتابها» است.
وی به نقش تبلیغات در فروش کتابها اشاره و بیان کرد: کتابهای خوب بسیاری وجود دارند که عموما دیده نشده و به فروش نمیروند این کتابها از روند مهمترین بخش حوزه نشر یعنی تبلیغات باز ماندهاند لذا حتی هر چقدر هم که با محتوا و کیفیت باشند باز هم از دید مخاطبان دور خواهند ماند متاسفانه حتی کارگردانان و نویسندگان با آثار خلاق ارتباط برقرار نمیکنند و همین امر سبب میشود تا آثار ارزشمند از دید عموم دور بماند.
***قیمتهای سرسام آور حوزه نشر
قلی پور قیمتهای سرسام آور حوزه نشر را مورد اشاره قرار داد اظهار کرد: ناشران نیز برای اینکه بتوانند سرمایههای خود باز یابی کنند و آن را بار دیگر در چرخه نشر قرار دهند ترجیح میدهند کتابهای را منتشر کنند که بیشتر مورد توجه مخاطبان است از این رو حضور کتابهای ترجمهای در عرصه بازار با قییمتهای بالا بسیار به چشم میخورد.
***سوژه های شکست خورده
وی پیرامون جذابیت مطالعه کتابها ابراز کرد: کتابهایی مورد توجه جامعه جهانی و حتی داخلی کشور هستند که بتوانند به دور از تقلید از سایر فرهنگها المانهای داخلی را به قلم بکشند و به عبارت دیگر قصه و داستانی جدید، سنتها و آداب منطقهای را بیان کنند در غیر این صورت افراد بسیاری پیرامون المانهای اروپایی سخن به میان آورده و کتابهای متعددی را به چاپ رساندند. توجه به نگارش خوب و توصیف عناصر سنتی در یک منطقه و یا یک کشور جذابیتهایی دارد که میتواند سایر افراد و حتی سایر مخاطبان کشورهای دیگر را نیز به خود جذب کند، متاسفانه بسیاری از نویسندگان جوان ما به دنبال کپی برداری از کتابهای غربی هستند و تلاش دارند تا فرم قصههای خود را باب میل مخاطب خارجی به رشته تحریر درآورند در صورتی که جذابیتهایی که در کتابهایی مانند کتاب مارکز میبینیم بخاطر توصیف یک روستا با ویژگیهای خاص در یک منطقه از این دنیای بزرگ است.
این نویسنده کتاب در مورد فضای مجازی تاکید کرد: ما نمیتوانیم بگوییم فضای مجازی رقیب کتاب است بلکه من معتقد هستم که میتوانیم فضای مجازی را پتانسیلی ارزشمند برای معرفی کتابها به جامعه مورد استفاده قرار دهیم و حتی کتابهای صوتی را بیشتر در بین افراد گسترش دهیم عدم اطلاع لازم و آگاهی نداشتن به ابزار تاثیر گذار تبلیغات در فضای مجازی یک آسیب و عاملی برای انگشت اتهام گرفتن به سوی این فناوری گرفتن است.
***کتاب های اوقات فراغت
قلی پور به گذران اوقات فراغت اشاره و بیان کرد: اوقات فراغت زمانی که در ایام عید نوروز و یا زمانهای دیگر فراهم میشود میتواند به مطالعه کتابهای ارزشمند بگذرد البته من معتقد هستم هر کسی بر اساس علایق و سلایق خود میتواند به خواندن رمان، کتابهای علمی یا کتابهای تاریخی بپردازد امام خود من طی ماههای اخیر کتاب سمفونی مردگان را خواندم.