«سکه تقدیر» به چاپ دوم رسید/ تحلیلی بر سریال «روزی روزگاری»
- چاپ دوم کتاب «سکه تقدیر»؛ تحلیلی بر سریال «روزی روزگاری» براساس مبانی زیباییشناسی سینمای دینی، نوشته نعمتالله سعیدی، توسط انتشارات «راه یار» منتشر و راهی بازار نشر شد.
در بخشی از این کتاب به عنوان اولین جلد از مجموعه کتابهای ناشر در رده «سینماوتلویزیون» چنین آمده است: «آثاری مثل «روزی روزگاری» را میتوان از نظر کارکرد مثل شاهنامه فردوسی یا رباعیات خیام و غزلیات حافظ دانست. مثلاً همانطور که شاهنامه زبان فارسی را حفظ کرد، سریالهایی مثل روزی روزگاری نیز میتوانند فرهنگ ایرانی را حفظ کنند. ضمن اینکه نباید فراموش کنیم، در دوران فردوسی، خطری که فرهنگ ایرانی را تهدید میکرد، عمدتاً فقط متوجه زبان فارسی بود و ا گر امثال فردوسی و حافظ نبودند، شاید زبان ما نیز امروز مثل خیلی از کشورهای منطقه عربی شده بود، اما امروز کل فرهنگ ایرانی و شرقی ماست که از طرف فرهنگ غربی و هالیوودی تهدید میشود. یعنی مشکل این نیست که احتمال دارد ما هم چند سال دیگر انگلیسی حرف بزنیم؛ بلکه خطر اینجاست که انگلیسی هم فکر کنیم!
سریال «روزی روزگاری» پیش از آنکه شاهکاری در سریالسازی ما باشد یا نباشد، یک سریال مهم است. اهمیت این سریال پیش از هر چیز به ایرانی بودن آن بازمیگردد.
«روزی روزگاری» مجموعهای تلویزیونی به کارگردانی و نویسندگی امرالله احمدجو ساخته سال ۱۳۷۰-۱۳۷۱ است که از شبکه اول ایران پخش شده است. داستان این سریال درباره راهزنی معروف به نام مرادبیگ است که مرحوم خسرو شکیبایی نقش آن را ایفا میکند.»
بنابرین گزارش، چاپ دوم کتاب ۱۷۶ صفحهای «سکه تقدیر» با شمارگان ۱۰۰۰ جلد و قیمت ۴۰ هزار تومان توسط انتشارات «راه یار» منتشر شده است و علاقمندان علاوه بر کتابفروشیها میتوانند از طریق صفحات مجازی ناشر به نشانی raheyarpub و یا سایت vaketab.ir نسبت به تهیه کتاب اقدام کنند.
لازم به ذکر است چندی پیش نیز کتاب «دکوپاژهای برزخی»؛ تحلیلی بر سریال وضعیت سفید براساس مبانی معرفتشناسی سینمای دینی به قلم نعمتالله سعیدی، به عنوان دومین جلد از مجموعه «سینماوتلویزیون» توسط انتشارات «راه یار» منتشر شد.