شیوع بیماری در اطراف تهران عامل رسانهای شدن «سالک» بود/ مردم برخی از استانها به این بیماری عادت کردهاند
بهزاد امیری در گفتوگو با میزان در پاسخ به این سوال چرا بیماری سالک در این فصل که چندان خبری از پشهها نیست شیوع پیدا کرده است، گفـت: معمولا حشرات در فصل گرما فعالیت میکنند و افرادی را نیش میزنند و چند ماه بعد زخمش بروز پیدا میکند و همیشه هم همین گونه بوده است. به طور کلی سالک یک بیماری انگلی است و انگل از طریق نیش پشه هنگام خونخواری به انسان منتقل میشود و تا زمانی که این انگل تکثیر پیدا کند، چندین ماه طول میکشد و بنابراین افرادی که در تابستان مورد گزش پشه قرار میگیرند، زخمشان در اواخر پاییز و اوایل زمستان خودش را نشان میدهد.
وی ضمن اشاره به اینکه این بیماری همیشه در کشور بوده است و سال گذشته با ۱۴ هزار و ۱۷۱ مورد ابتلا به سالک مواجه بودیم گفت: حدود ۱۰ سال قبل ۲۵ هزار مورد از این بیماری را در کشور داشتیم.
امیری ادامه داد: از آنجایی که این بیماری در نزدیک تهران و در روستایی در شهرستان ورامین چند مورد بیشتر از سال گذشته شناسایی شده این موضوع تا این حد رسانهای شده است و در استانهای دیگر نظیر اصفهان، فارس، خوزستان، خراسان رضوی و گلستان این موضوع چندان رسانهای نشده و حساسیت ایجاد نکرده چرا که این بیماری همیشه در آنجا بوده و برای مردم این مناطق عادی شده است.
رییس اداره مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در حال حاضر کدام استانها شرایط نامساعدتری در خصوص شیوع سالک دارند، اظهار کرد: استانهای اصفهان، فارس، خراسان رضوی، خوزستان، سمنان و گلستان به نسبت با شیوع بیشتری از این بیماری مواجه هستند، هم اکنون در ۱۸ استان کشور این بیماری مشاهده است.