«وامهای کرونایی» به ناشران در حد وعده باقی ماند
احمد عطایی در گفتوگو با میزان پیرامون برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب بیان کرد: نمایشگاه مجازی کتاب به عنوان رویکردی در جهت ایجاد فضای فرهنگی و گسترش کتاب و کتاب خوانی قدم بر میدارد لذا نیازمند حمایت است.
وی در همین راستا ادامه داد: هدف همه ما ترویج و گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی است امری که میتواند علاوه بر ساختن آیندهای درخشان برای کشور اقدامی تاثیرگذار بر یاد آوری اهمیت مطالعه و بکار گیری تجربههای ارزنده در مسیر زندگی باشد.
عطایی به حضور انتشارات قدر ولایت در دومین نمایشگاه مجازی کتاب شاره و ابراز کرد: انتشارات قدر ولایت با ۳۴۰ عنوان کتاب که ۵۶ عنوان آن در حوزه کتاب بزرگسال است، در دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران حضور دارد، زیرا معتقد هستیم در شرایط کرونایی موجود برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی راه درستی برای ارتباط برقرار کردن با مخاطبان و جامعه است.
وی بیماری کرونا را پایه گذار شکل گیری رویدادهای نو در عرصه تبلیغات و فروش کتاب دانست و ابراز کرد: بیماری کرونا علاوه بر نشان دادن زمینههای جدید در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی نشان داد میتوان حتی تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد در این زمینه شکلگیری نمایشگاه مجازی کتاب پدیدهای نو ظهور و قابل تامل بود که نشان داد تکنولوژی هم میتواند ابزاری در خدمت مطالعه و خرید کتاب باشد.
***بستر ارتباطات در نمایشگاه فیزیکی کتاب
مدیر انتشارات قدر ولایت به فرهنگ مطالعه پرداخت و تاکید کرد: ضرورت جامعه امروز ما افزایش سرانه مطالعه است، اما دلایل متعددی هستند که این مهم را تحت تاثیر قرار داده اند لذا جای بحث بسیاری دارد.
عطایی به اهمیت نمایشگاه فیزیکی اشاره و بیان کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت فیزیکی سبب خواهد شد تا یک کنش بین ناشران و مخاطبان ایجاد شود همین امر اعتبار کتاب را نزد اجتماع افزایش میدهد، ارتباط چهره به چهره علاقمندان کتاب با دست اندرکاران نشر و نویسندگان جذابیت و اطمینان بیشتری را برای مخاطب در بر دارد.
***نمایشگاه فیزیکی کتاب مشوقی تاثیر گذار
وی اظهار کرد: حضور در نمایشگاه فیزیکی کتاب انگیزه فراوانی را در جامعه برای خرید کتاب ایجاد میکند از سوی دیگر نمایشگاه فیزیکی محیط را به شیوهای شکل میدهد که مخاطب علاقه خود را در مورد مطالعه کتاب بروز داده و عاملی برای تشویق جامعه به خرید و مطالعه کتاب است.
مدیر انتشارات قدر ولایت در مورد نمایشگاه مجازی کتاب بیان کرد: نمایشگاه مجازی هم فواید و کارکردهای منفی خاص خود را دارد از جمله شناخته شدهترین رویکرد نمایشگاه مجازی کتاب دسترسی آسان و سراسری مردم به کتابها است بدین ترتیب که درگاههای مشخص برای ناشران در نظر گرفته شده و هرکس با توجه به علاقه خود از طریق این درگاهها وارد شده و کتابهای مورد نظر خود را انتخاب و خریداری میکند.
***تاکید مقام معظم رهبری بر مطالعه
وی به سخنان مقام معظم رهبری پیرامون مطالعه اشاره و تصریح کرد: مقام معظم رهبری همواره تاکید ویژهای به اهمیت مطالعه داشتهاند و این مهم را به همه اقشار گوشزد کردند و افزایش سرانه مطالعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی را امری مهم در راستای توسعه جامعه و شکوفایی آینده کشور دانستهاند، توجه به این امر مهم ضرورت برنامه ریزی و فرهنگ سازی را برای مسئولان و حتی برای تک تک افراد جامعه در بر دارد.
عطایی به وعده وامهای کرونایی به ناشران اشاره و خاطر نشان کرد: پس از مشکلات اقتصادی که با بیماری کرونا برای ناشران ایجاد شده مسئولان وعدههایی مبتنی بر دادن وام جهت رفع مشکلات اقتصادی دادند که هرگز تحقق نیافت یا حداقل در حوزه صنعت نشر به اجرا گذاشته نشد من معتقدم برای ایجاد فضا در جهت رشد و بالندگی در صنعت نشر باید سیاستهایی اثر گذار کارشناسی شده و اجرایی در پیش گرفته شود و دستگاههای مسئول این مهم را در دستور کار خود قرار دهند.