بی‌توجهی دولت و مجلس، مشکلات تهران را جدی‌تر می‌کند

13:17 - 18 دی 1400
کد خبر: ۷۸۷۵۸۶
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه‌ی شورای شهر تهران گفت: ما الان مشکلات زیادی برای اداره‌ی شهر تهران داریم. من تاکید می‌کنم که بدون کمک دولت و نهاد‌های حاکمیتی این مشکلات قابل حل نیست.
محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه‌ی شورای اسلامی شهر تهران درخصوص نتایج جلسه‌ی مشترک با نمایندگان مجلس بر سر بودجه ۱۴۰۱ پایتخت به میزان گفت: برگزاری این جلسات در کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی بسیار مطلوب بوده است. هم در کمیسیون عمران و هم در کمیسیون انرژی و هم در فراکسیون مدیریت شهری این نشست‌ها به انجام رسیده است. برگزاری این جلسات بسیار مطلوب بوده و خوشبختانه نمایندگان مجلس دیدگاه‌های ما را پذیرفته اند. اما انشاالله این بحث‌ها در کمیسیون تلفیق هم مطرح خواهد شد. البته برای اینکه اهمیت موضوع تشریح بشود رایزنی‌های مختلفی با اعضای کمیسیون تلفیق هم صورت گرفته است. در این رایزنی‌ها تلاش شده تا توضیح داده شود که تغییراتی که در موضوع مالیات بر ارزش افزوده و همینطور در مورد اوراق مشارکت و نیز بحث تهاتر سه جانبه با بانک‌ها و دولت اتفاق افتاده نیازمند اصلاح است.
 
وی ادامه داد: درواقع باید این تغییرات اصلاح بشود تا ما بتوانیم در سال آینده بخشی از مشکلات شهر تهران را حل کنیم. چون متاسفانه در دوره‌ی قبلی مدیریت شهری بسیاری از کار‌ها بر زمین ماند و نسبت به اقدامات اساسی مثل ساخت و ساز در مترو، افزایش واگن‌ها یا نوسازی و توسعه‌ی اتوبوسرانی بی توجهی شده بود. به خاطر همین بی توجهی‌ها و بر زمین ماندن توسعه‌ی حمل و نقل عمومی امروز شاهد مشکلات پرشماری هستیم که اگر این روند ادامه پیدا کند تهران حتما دچار مشکلات جدی تری در این زمینه خواهد شد. امیدواریم در کمیسیون تلفیق و نیز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به این مسائل توجه بشود و رای لازم داده شود تا در سال آینده شاهد افزایش مشکلات تهران نباشیم.
 
بیشتر بخوانید:

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه‌ی شورای شهر تهران درباره‌ی احتمال ایجاد تمهیدات و سازوکار‌های جدید برای جلوگیری از تکرار تجربه‌ی دوره‌ی گذشته در زمینه‌ی تامین نشدن بودجه‌ی پایتخت از سوی دولت گفت: من درباره‌ی مناسباتی که در دوره‌ی گذشته میان مدیریت شهری تهران و دولت حاکم بوده نمی‌توانم قضاوتی بکنم. چون اطلاعاتی درباره‌ی شرایط آن دوره در اختیار ندارم. اما نکته اینجاست که به هرحال مدیریت شهری در دوره‌ی گذشته از طریق همین بودجه‌ها و منابع مالی و بودجه‌هایی که در اختیار داشت هم هیچ کاری برای توسعه‌ی مترو و اتوبوسرانی انجام نداد. درباره آن بخش از منابع مالی که پرداختش بر عهده دولت بوده و مسوولان سابق مدیریت شهری تهران مدعی هستند پرداخت نمی‌شده من اطلاعی ندارم. اما درمورد درآمد‌های متعلق به خود شهرداری امکان به کارگیری برای توسعه‌ی حمل و نقل وجود داشته است. با این حال این مورد هم از سوی مسوولان شهری وقت به انجام نرسیده است. حالا ما باید تلاش کنیم در تعامل بیشتر با دولت و مجلس آن مواردی که درباره‌ی بودجه‌ی پایتخت به تصویب می‌رسد تحقق پیدا کند تا بتوانیم انشاالله مسائل تهران را حل کنیم.

آخوندی درواکنش به اینکه برای الزام آور شدن پرداخت سهمی که دولت از بودجه‌ی شهرداری تهران برعهده دارد چه اقداماتی صورت خواهد گرفت گفت: وقتی بودجه‌ای به تصویب می‌رسد الزام را هم با خود به همراه دارد. درواقع اجرای آنچه که در قانون بودجه به تصویب می‌رسد الزام آور است. در این زمینه ما باید بتوانیم رایزنی‌ها و پیگیری‌های مناسبی داشته باشیم. دولت هم باید انشاالله به اهمیت موضوع توجه کند و به موقع این تخصیص منابع مالی انجام بشود تا مسائل بیشتری برای شهر تهران پیش نیاید. چون ما همین الان هم مشکلات زیادی برای اداره‌ی شهر تهران داریم. من تاکید می‌کنم که بدون کمک دولت و نهاد‌های حاکمیتی این مشکلات قابل حل نیست.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *