زاکانی: پیشنهاد تخفیف عوارض برای ساختمانهای دارای پنل خورشیدی به شورای شهر تهران داده شده است
بنابر گزارش شهر، عصر امروز- ۱۲ دی ماه ۱۴۰۳- نشست اندیشه ورزی علیرضا زاکانی، شهردار تهران با اعضای هیئت علمی دانشگاههای پایتخت پیرامون معضل آلودگی هوا برگزار شد. در این نشست زاکانی پس از شنیدن نظرات کارشناسی حاضران با اشاره به چالشهای کنونی پایتخت گفت: بزرگترین مشکل تهران امروز مسئله آلودگی هواست، که طی سه سال گذشته در مواجهه با چالش آلودگی هوا تلاش کردیم قابلیتهای حمل و نقل عمومی تهران را بالا ببریم تا از این طریق قدرالسهم آن در جابجاییهای درون شهری افزایش پیدا میکند. بنابر آمار ۳۴ درصد از جابجایی درون شهری توسط حمل و نقل عمومی انجام میشود و ۶۴ درصد به وسیله خودروهای شخصی که این آمار باید تغییر کند.
زاکانی تاکید کرد: روزی که مدیریت شهری تهران تحویل گرفتیم پایتخت ۲۵۴ کیلومتر مترو داشت و این عدد امروز به ۳۰۸ کیلومتر رسیده است، در این سه سال علاوه بر تلاش به تکمیل خطوط ۲،۴، ۶ و ۷ تهران، فرایند ساخت و قرارداد خطوط ۸،۹ و ۱۰ را نیز دنبال کردیم و به زودی قرارداد ساخت خط ۱۱ نیز بسته میشود.
شهردار تهران در رابطه با استفاده از خطوط تراموا در تهران هم گفت: تراموا هزینهای معادل یک دهم مترو دارد و دو سوم آن مسافر جابجا میکند؛ برای استقرار در تهران دو رام تراموا به کشور وارد شده است که اکنون در گمرک بندرعباس میباشد. اگر بازخورد مثبتی پیرامون تراموا بگیریم، در آینده نزدیک دو خط تراموا در تهران احداث خواهد شد.
وی افزود: سال ۱۴۰۰ و در آغاز این دوره از مدیریت شهری اتوبوسهای در گردش تهران ۸۸۰ دستگاه بود، اما امروز این رقم به ۲۳۰۰ دستگاه رسیده است؛ قرارداد خرید ۵۲۵۵ اتوبوس دیگر را نیز منعقد کردهایم که بخش عمدهای از آن تا خرداد سال آینده وارد ناوگان حمل و نقل عمومی تهران میشود.
شهردار تهران تاکید کرد: علاوه بر توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی در بخش اتوبوس، قرارداد خرید ۲۷۶۵۰ تاکسی برقی را نیز منعقد کردهایم که وارادات آن به کشور از دو هفته آینده آغاز میشود. همچنین ۱۵۰ هزار موتور برقی نیز به زودی وارد ناوگان حمل و نقل تهران خواهد شد.
زاکانی در بخش دیگر از سخنان خود گفت: یکی از ابتکارات شکل گرفته در دوره جدید مدیریتی شهری احداث مسیر طبیعت بوده است، در این مسیرها وسائط نقلیه پاک مانند دوچرخه و اسکوتر تردد میکند که ۴۷ کیلومتر آن به زودی افتتاح خواهد شد. طول مسیر طبیعت در مناطق ۲۲ گانه تهران به زودی باید به ۱۳۷۰ کیلومتر برسد.
وی ادامه داد: در مجموع مدیریت شهری به دنبال کاهش ترددهای زائد در شهر است. وجود پایانههای مسافربری و باراندازها یکی از عوامل ایجاد ترددهای اضافی در تهران است. بر همین اساس به دنبال انتقال پایانهها و باراندازها به خارج از تهران هستیم. اخیراً پایانه مسافربری شرق به بیرون منتقل شد و به زودی پایانههای غرب و جنوب نیز به خارج از شهر میروند. برای این انتقال دو لکه ۲۶۰ و ۷۰ هکتاری در جنوب تهران در نظر گرفته شده است.
زاکانی پیرامون توسعه فضای سبز در تهران نیز گفت: پیش از این در ادوار قبلی مدیریت شهری به طور میانگین سالانه ۹۳۰ هکتار به مساحت فضای سبز تهران افزوده میشد. اما در این دوره طی سه سال گذشته ۴۷۵۰ هکتار به فضای سبز تهران افزوده شده است و به این آمار امسال ۳۰۰۰ هکتار دیگر نیز افزوده خواهد شد.
وی افزود: بنابر اسناد بالادستی تا سال ۱۴۱۰، ۱۴۵ میلیون مترمکعب از آب تهران باید از طریق بازچرخانی تامین شود. اکنون ۲۳ میلیون مترمکعب تامین آب از این طریق صورت میپذیرد و تا پایان سال این رقم به ۵۶ میلیون مترمکعب میرسد و با این روند زودتر از سال ۱۴۱۰ به پیش بینی اسناد بالادستی خواهیم رسید.
زاکانی گفت: تهران ۲۳۰ هزار شعله برق خیابانی دارد که هر کدام به طور میانگین ۱۴۰ وات انرژی مصرف میکنند، با تبدیل این شعلهها به برق الای دی در هر دستگاه شاهد صرفهجویی ۵۸ واتی خواهیم بود که رقم قابل توجهی است.
شهردار تهران ادامه داد: در بخش انرژی به دنبال خالی کردن تهران از انرژی گازی و جایگزین کردن آن با برق مانند بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا هستیم. این امر علاوه بر مزایایی که در حوزه سنجش پذیری مصرف انرژی دارد در بخش پدافند غیرعامل نیز موثر است. زیرا یکی از عوامل خطرآفرین تهران در هنگام وقوع زلزله وجود شبکه گازی است.
زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به واسطه گرانی در سالهای گذشته شهر تهران رشته جمعیت چشمگیری نداشته است، اما سرعت رشد جمعیت در استان تهران افزایش پیدا کرده است به نحوی که روزانه سه و نیم میلیون نفر از اطراف وارد تهران میشوند. شهرداری تهران درصدد است با توسعه زیرساختهای حمل و نقل به اطراف شهر تهران مانند توسعه مترو به پرند علاوه بر خدمترسانی به مردم باعث کاهش آلودگی هوا شود.
وی افزود: در تهران به دنبال بهرهگیری حداکثری از انرژی پاک هستیم، در همین رابطه تفاهمی با استانداری کرمان نیز به عنوان استانی که بیشترین بهرهبرداری از انرژی پاک را دارد، داشتیم.
زاکانی در پایان گفت: در رابطه با بهرهبرداری از انرژی پاک اخیرا لایحهای به شورای ششم شهر تهران ارائه دادهایم که مبتنی بر آن در عوارض ساختمانهایی که پنل خورشیدی نصب میکنند، تخفیف در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/