درباره روز جهانی غذا چه می‎دانیم؟

15:47 - 24 مهر 1400
کد خبر: ۷۶۶۴۸۱
نگاهی به آمار منتشر شده همزمان با روز جهانی غذا، حقایق شوک برانگیزی را درباره تعداد افرادی که دسترسی مناسب و مداومی به غذا ندارند، بیان می‌کند.

روز ۱۶ اکتبر به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری شده است؛ ابتکاری از سوی سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل که خواستار آگاهی جهانی و اقدام دسته جمعی برای مبارزه با مسئله گرسنگی در جهان و اطمینان حاصل کردن از رژیم‌های غذایی سالم برای تمان انسان‎هاست.

به گزارش «هندوستان تایمز»، جشن‌های روز جهانی غذا در سال ۲۰۲۱ از سوی سازمان غذا و کشاورزی (فائو)، کمیسیاریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل، آژانس امور پناهندگان سازمان ملل و برنامه جهانی غذا مدیریت می‌شود.

مراسم‌هایی در ۱۵۰ کشور جهان برنامه ریزی شده و شعار امسال روز جهانی غذا «اقدامات ما آینده ما هستند؛ تولید بهتر تغذیه بهتر، محیط بهتر و زندگی بهتر»، هستند.

روز جهانی غذا در ماه نوامبر سال ۱۹۷۹ از سوی «پال رومانی»، وزیر کشاورزی و غذای مجارستان، تعیین شد؛ این امر به تدریج به راهی برای افزایش آگاهی درباره گرسنگی، سوء تغذیه، پایداری و تولید غذا تبدیل شد.

روز جهانی غذا هر سال به مناسبت سالروز تاسیس فائو در سازمان ملل جشن گرفته می‌شود و هدف این روز مبارزه با گرسنگی جهانی و تلاش برای از بین بردن گرسنگی در سراسر جهان است.

فائو می‌گوید که سیستم‌های غذا و کشاورزی در حال آشکار کردن نابرابری‌ها و بی عدالتی‌های عمیق هستند؛ دست‎کم ۲ میلیارد نفر در جهان به مقدار کافی از غذای سالم و مغذی دسترسی ندارند و ۳ میلیارد نفر نیز نمی‌توانند از رژیم غذایی سالم استفاده کنند و این در حالی است که چاقی در سطح جهان همچنان رو به افزایش است.

در حالی که میلیون‌ها نفر از گرسنگی رنج می‌برند، اما مقادیر زیادی غذا از بین می‌رود؛ غذا یا در هنگام تولید و یا حمل و نقل از بین می‌رود و در سطل زباله خانوارها، خرده فروشان و رستوران‌ها ریخته می‌شود.

علاوه بر این بخش‌های عمده‌ای از نگرانی درباره تولید گاز‌های گلخانه‌ای مانند متان مربوط به ضایعات مواد غذایی است که محل‌های دفن زباله را در سراسر جهان پر کرده است.

فائو می‌گوید که برای رفع این مشکل باید اقدام جمعی صورت بگیرد تا همه افراد در جهان به غذای سالم و مغذی کای دسترسی داشته باشند و کل زنجیره تامین مواد غذایی، پایدارتر، انعطاف پذیرتر و فراگیرتر شود.

مقام‎های سازمان ملل می‌گویند که ویروس کووید ۱۹ هدف گذاری‌ها برای پایان دادن به گرسنگی در جهان تا سال ۲۰۳۰ را به چالش کشیده است.

به گفته این مقام سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل، برای از میان بردن این چالش‎ها، رویکردی نظام‌مند برای تولید بیشتر غذا و منافع اجتماعی و اقتصادی و همچنین آسیب‌های کمتر به محیط زیست نیاز است.

آمار‌های منتشر شده نشان می‌دهند که در حال حاضر آسیا با بیش از ۴۸.۸ میلیون فرد گرسنه، بیش از نیمی از گرسنگان جهان را به خود اختصاص داده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *