«باز نخچیر»؛ روایت زندگی سرهنگ غلامعلی شیرازی یکی از ستارگان نبرد هوایی

15:00 - 17 تير 1400
کد خبر: ۷۳۸۴۰۷
یک نویسنده کتاب گفت: سرهنگ غلامعلی شیرازی یکی از ستارگان نبرد هوایی در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بوده است. کتاب «باز نخچیر» خاطرات خلبان آذربایجانی سرهنگ غلامعلی شیرازی را ازکودکی تا پایان جنگ تحمیلی از زبان وی روایت می‌کند.

موسی غیور در گفت‌وگو با پیرامون مضمون کتاب «باز نخچیر» گفت: سرهنگ غلامعلی شیرازی یکی از ستارگان نبرد هوایی در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بوده است. کتاب «باز نخچیر» خاطرات خلبان آذربایجانی سرهنگ غلامعلی شیرازی  را ازکودکی تا پایان جنگ تحمیلی از زبان وی روایت می‌کند.

وی پیرامون دلیل نگارش کتاب «باز نخچیر» اظهار کرد: من از نوجوانی یعنی بیش از ۳۰ سال است که کم و بیش در حوزه تاریخ و ادبیات کار می‌کنم. انگیزه نوشتن از جنگ تحمیلی با نخستین حضورم در جبهه ایجاد شد. فضای حاکم بر جبهه و آدم‌هایش به نوعی مجبورم کرد که از آن‌ها بنویسم؛ انگار به دنیای شگفت انگیزی پاگذاشته بودم که نمی‌توانستم آن را برای دیگرانی که در آن نبودند نقل و روایت نکنم.

«باز نخچیر»؛ روایت زندگی سرهنگ غلامعلی شیرازی یکی از ستارگان نبرد هوایی

وی در مورد نوع نگارش کتاب «باز نخچیر» اظهار کرد: من وقتی موضوعی را به دست می‌گیرم که قرار است در نهایت تبدیل به کتاب شود، یکی از دغدغه‌های ذهنی‌ام در زمان نوشتن، عنوانی است که باید روی جلد کتاب بنشیند شاید هم برای همه همین طور است در فراز و فرود نوشتن فصل‌های مختلف کتاب، عناوین متعددی به ذهنم خطور می‌کند در نهایت یکی از این عناوین بالاتر از دیگر عنوان‌ها می‌ایستد و خود را به رخ می‌کشد. کتاب باز نخچیر در ۱۶ فصل تدوین شده است.

این نویسنده کتاب در مورد کتاب «باز نخچیر» تصریح کرد: به نظر من کتابی که بر مبنای خاطره‌نگاری نوشته شده است باید قبل از هر چیز باید کتاب خاطره باشد و سهم خود را به تاریخ بپردازد، در کنار آن اگر از نثر و تدوین خوبی هم برخوردار باشد چه بهتر، اما توجه داشته باشیم که جذابییت‌های داستانی نباید مستند بودن کتاب را تحت تاثیر قرار بدهد و در ذهن خواننده شائبه خیال پردازی و داستان سازی توسط نویسنده ایجاد کند، از سوی دیگر به نظر من آن چیزی که بیشترین لطمه را به جذابییت یک کتاب خاطره می‌زند خودسانسوری و دیگر سانسوری غیر ضروری است. من در «باز نخچیر» تلاشم این بوده که کار مستند در الویت باشد. البته دوستان صاحب نظر که کتاب را خوانده‌اند از نثر آن نیز تعریف می‌کنند.

غیور پیرامون جذابترین بخش کتاب «باز نخچیر» ابراز کرد: نگاه نویسنده به نوشته‌اش، نگاه پدر یا مادر به فرزندش است، آن چیزی که برای دیگران جذاب یا هیجان انگیز یا بلعکس باشد شاید در نگاه نویسنده دقیقا به این شکل نباشد با این حال به نظر من هیجان انگیزترین بخش‌ کتاب «باز نخچیر» آن جایی است که خلبان در پرواز یا نبرد هوایی دچار هیجان یا نگرانی شده است.

وی در مورد پیام کتاب «باز نخچیر» خاطرنشان کرد: اهمیت خاطره نگاری در پروژه‌های تاریخ شفاهی، بیشتر کمک به دیده شدن حقایق تاریخی در یک موضوع و مقطع تاریخی خاص است. بیرون از آن چون موضوع، موضوع انسانی است خیلی چیز‌های دیگر شاید بتوان در آن یافت، البته به خواننده کتاب نیز هم بستگی دارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *