صالحى: شفاگری قرآن در کلام «امام علی (ع)» به شکل خاصی بیان شده است

12:42 - 11 ارديبهشت 1400
کد خبر: ۷۲۱۲۰۴
نمایشگاه قرآن کریم پس یک سال وقفه‌ای که به دلیل شیوع ویروس کرونا در برگزاری‌اش بوجود امد سر انجام امسال به شمل مجازی برگزار خواهد شد.

- نمایشگاه قرآن کریم پس یک سال وقفه‌ای که به دلیل شیوع ویروس کرونا در برگزاری‌اش بوجود امد سر انجام امسال به شمل مجازی برگزار خواهد شد.

این نمایشگاه امروز ۱۱ اردیبهشت ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن جلسات وزارت فرهنگ برگزار شد.

در این مراسم صالحی طی سخنانی با اشاره به اینکه امام علی علیه‌السلام در همه لحظات نزول از ابتدای بعثت تا رحلت پیامبر (ص) حضور داشت گفت: امشب شب قدر و شب نزول قرآن است و امام علی علیه‌السلام جواهر کرامت در این شب است. این امام عزیز فرزانه‌ای است که پا به پای قرآن حرکت کرد و با قرآن لحظه به لحظه بود و با قرآن زندگی کرد.

وی با اشاره به فرمایش حضرت علی علیه‌السلام درباره قرآن کریم گفت: امام علی علیه‌السلام می‌فرمایند وقتی نور رسالت جهان را نورافشانی کرد من بودم و می‌دیدم و وقتی نسیم وحی می‌وزید من استشمام می‌کردم، وقتی بر پیامبر نازل می‌شد من می‌شنیدم و تا آخرین لحظات وحی وقتی پیامبر رحلت کرد سرش سر را بر روی سینه من گذاشت.

صالحی امام علی علیه‌السلام را آینه‌ای برای انعکاس انوار قرآن دانست و ابراز كرد: تصویری که امام علی (ع) از قرآن دارد به ما کمک می‌کند که چگونه به قرآن نگاه کنیم، چگونه با قرآن تعامل داشته باشیم و در واقع نهج‌البلاغه تصویر خاصی از قرآن است.

وى بيان كرد: اینکه قرآن شفا دارو و درمان است در قرآن آمده است این شفاگری قرآن در کلام امام علی (ع) به شکل خاصی بیان شده است زیرا داروها معمولاً عوارض دارند اما درمانگری قرآن بی عارضه و پیامد است، داروها معمولاً مکملی دارند و باید با هم مصرف شوند اما قرآن دارویی کامل است و در واقع قرآن دارو و درمان است که بعد از آن دیگر نیازی به دارو درمان نیست.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامى در همين راستا بيان كرد: کفر، نفرت، انحراف و گمراهی دردهایی است که با درمانگری قرآن رفع می‌شود. در واقع دامنه شفاف‌گری قرآن در حوزه وسیعی از سوی امام علی علیه‌السلام بیان می‌شود.

صالحى افزود: با اشاره به اینکه قرآن کتابی است که با همه ابعاد جسمی و روحی بشر سر و کار دارد گفت: برخی کتاب‌ها حکمت هستند و با روح و جان ارتباط برقرار می‌کنند اما برخی علمی هستند و با ذهن ارتباط برقرار می‌کنند اما قرآن کتابی است که هم با روح و جان انسان ارتباط برقرار می‌کند و هم با ذهن ارتباط برقرار می‌کند. حال اگر می‌خواهید به خدا برسید و توجه به خدا پیدا کنید باید محبت به قرآن داشته باشید.

وی توجه به تلاوت احسن را از دیگر نکاتی بیان کرد که امام علی علیه‌السلام به آن تأکید دارند و در این خصوص اظهار كرد: تلاوت احسن دامنه‌های جذابی دارد. افراد با تقوا هستند که قرآن را این‌گونه می‌خوانند. وقتی به آیات رحمت می‌رسند به نوعی برخورد می‌کنند و هنگامی که به آیات عذاب می‌رسند برخوردشان به گونه‌ای دیگر است.

صالحی بيان كرد: تفقه و تفکر این است که ذهن انسان به سمت فضای معرفتی قرآن برود و هم درسطح و هم درعمق با قرآن ارتباط برقرار کند. همچنین نکته دیگر که امام علی علیه‌السلام بیان می‌کند این است که مشکلات مختلف از جمله مشکلات روحی، اخلاقی، اجتماعی و... را به قرآن عرضه کنیم و از قرآن برای آن پاسخ بگیریم و در نهایت موضوع عمل به قرآن موضوعی است که امام به آن تأکید می‌کنند و می‌فرمایند: مبادا مفاهیم و معارف قرآن را دیگران زودتر برداشت کنند و به آن عمل کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص برگزاری نمایشگاه مجازی قرآن کریم گفت: نمایشگاه قرآن سنت سالانه‌ای بود که هر سال برگزار می‌شد اما سال گذشته این توفیق حاصل نشد و امسال در فضای جدیدی در حال برگزاری است. به نظر می‌رسد اتفاقی که دوستان فراهم کردند این بستر را فراهم کند برای اینکه نگاهی که امام علی (ع) درباره قرآن به ما آموخت را درک کنیم و از این فضا برای تفقه و گسترش محبت و عمل به قرآن استفاده کنیم.

وی با اشاره به مزایای نمایشگاه مجازی قرآن گفت: اگر نمایشگاه حضوری قرآن در هشت ساعت برگزار می‌شد الان نمایشگاه مجازی ۲۴ ساعته است و اگر فقط اهالی تهران به نمایشگاه دسترسی داشتند الان در همه شهرها و حتی دیگر کشورها می‌توانند از فرصت نمایشگاه قرآن استفاده کنند. امیدوارم این نمایشگاه فرصتی برای تعالی جامعه و نزدیک شدن مردم به قرآن را فراهم کند.

در پایان با دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاه مجازی قرآن کریم به صورت رسمی آغاز به کار کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *