ناگفته از زندگى شهيد مرتضى آوينى بسيار است/خاطرات نادر طالب زاده با اين شهيد خواندنى است
محمد علی صمدی در گفتوگو با پیرامون مضمون کتاب «تکرار یک تنهایی» گفت: کتاب «تکرار یک تنهایی» در برگیرنده ۲۶ یادداشت از دوستان و نزدیکان شهیدآوینی است که آشنایی بسیاری با این شهید بزرگوار داشته و خاطرات خود با شهید آوینی را بیان کرده اند.
وی در همین راستا ادامه داد: تلاش من تنها حول محور بیان بخشی از زندگی شهیدمرتضی آوینی در تنگناها و غربت سالهای پس از هشت سال دفاع مقدس است لذا کتاب را به شیوهای نوشته و خاطرات را کنار هم چیدم که بتوانیم درک بهتری از ژرف اندیشی و در عین حال احوالات روزهای آخر زندگی شهید مرتضی آوینی را به مخاطب انتقال دهم.
صمدی پيرامون علت نگارش کتاب «تکرار یک تنهایی» بیان کرد: علاقه فراوان من به شهید مرتضی آوینی زمینه را برای نگارش کتاب «تکرار یک تنهای» فراهم کرد لذا کتاب به تنهاییهای این شهید بزرگوار از سالهای ۶۷ تا ۷۲ پرداخته و ریشه این تنهایی را مورد بررسی قرار داده است.
وی علت نامگذاری کتاب «تکرار یک تنهایی» را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: نام کتاب «تکرار یک تنهایی» را از یکی از اشعار شهید مرتضی آوينى که در سالهای پیش از انقلاب سروده بود برگزیدم این بیت همخوانی فراوانی با سوژه کتاب داشت و به تنهاییهای شهید به خوبی اشاره داشت لذا نام کتاب را «تکرار یک تنهایی» گذاشتم.
این نویسنده کتاب اظهار کرد: برخی از خاطرات از منابعی مستند گزینش یا تلخیص شده البته در مقدمه نیز بیان کرده ام که، چون قصد زندگی نگاری و سرگذشت نویسی نداشتم لذا در گزینش مطالب تنها بریدههایی را که یادآور تنگناها و غربت شهید آوینی بوده مطرح و گزینش کردم تا بتوانم احساس تنهای شهید مرتضی آوینی را بیان کنم.
وی پیرامون کتاب «تکرار یک تنهایی» بیان کرد: بخشی از کتاب «تکرار یک تنهایی» به خاطرات دوستان شهید مرتضی آوینی تعلق دارد و بخش دیگر از عکس است که به این شهید تعلق دارد و به گونهای آلبوم تصویری به شمار میآید. بخشی از عکسها را آرشیو نشر یا زهرا ارائه نموده است.
صمدی پيرامون ویژگی کتاب «تکرار یک تنهایی» تاکید کرد: تا کنون کتابهای زیادی در مورد شخصیت شهید سید مرتضی آوینی نوشته شده و همه آنها به نحوی سعی کرده اند یا زندگی وی را مورد بررسی قرار دهند و یا خاطرات یاران و همراهانش را ثبت و ضبط کنند، اما کتاب «تکرار یک تنهایی» فرقی اساسی با سایر کتابها دارد و برای اولین بار از منظری متفاوت به زندگی شهید آوینی نگاه میکند.
این نویسنده پیرامون شيوه خاطره نگارى در کتاب «تکرار یک تنهایی» بیان کرد: کتاب «تکرار یک تنهایی» به شیوه خاطره نگاری نوشته شده است و کاملا بر اساس مستندات جمع آوری شده در عین حال عکسهایی زیبا و دیدنی از آرشیو خودم بیرون کشیدم و در اختیار ناشر قرار دادم تا در کنار مطالب این کتاب قرار بگیرد، نکته قابل توجه دیگر که میتوان آن را در رده ویژگیهای کتاب «تکرار یک تنهایی» دسته بندی کرد، کم بودن صفحات کتاب و روان بودن نگارش آن است این امر کمک میکند تا مخاطب به سرعت پیام کتاب را دریافت کند.
وی به جذابترین بخش کتاب «تکرار یک تنهایی» اشاره و بیان کرد: به نظر من جذابترین بخش کتاب خاطراتی است که از سوى نادر طالب زاده بیان شده و در کتاب آمده است او در این بخش به دغدغههای شهید آوینی اشاره کرده و میگوید: «مرتضی همیشه نگران این بود که گوشهای بماند و از جهاد فاصله بگیرد. سال قبل از شهادتش خیلی خسته شده بود و مدام نگران بود. یکی از روزهای قبل از شهادتش به من گفت: خیلی نگرانم، چون حس میکنم مانند یک کرم شده ام و در لجن مانده و دائم چاقتر میشوم» این تنها گوشههایی از خاطرات تلخ و غمبار شهید آوینی است که با گزینشی هدفمند در کتاب به رشته تحرير آورده ام تا مخاطب بهتر بتواند دوران زندگی و احوال این شهید را پس از جدایی از یاران و دوستان شهیدش درک کند.
صمدی پیرامون کتاب «تکرار یک تنهایی» اشاره و خاطرنشان کرد: در کتاب «تکرار یک تنهایی» بیشتر به خاطراتی از سالیان جنگ و جوانی شهید مرتضی آوینی پرداخته شده خاطراتی که در خود پیامهای نا گفته فراوانی دارد و به نوعی علت تنهایی او را پس از هشت سال دفاع مقدس بیان میکند، به علاقه شهید مرتضی آوینی برای شهادت و پیوستن به یاران شهیدش که همواره بوی آنان را در مناطق جنگ و عملیاتی جستجو میکرد و در عین حال مستنداتی که از روزهای خاطره انگیزش میساخت اشاره دارد.