چند نکته مهم پیرامون سبک زندگی و بصيرت حضرت «علی اکبر (ع)»

7:00 - 05 فروردين 1400
کد خبر: ۷۰۵۷۲۲
یک کارشناس علوم قرآنی گفت: مطالعه در شخصیت و رویکرد حضرت «علی اکبر (ع)» ابعاد گسترده‌ای از ویژگی‌ها ایشان را بیان می‌کند و به ما نشان می‌دهد چگونه باید راه و مسیر زندگی را درست انتخاب کرده و بر اساس آن اعتقادات خود را پایه ریزی کنیم.

حسن حسن زاده کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با پیرامون سبک زندگی حضرت «علی اکبر (ع)» گفت: حضرت «علی اکبر (ع)»یکی از فرزندان «امام حسین (ع)» هستند، اگرچه اطلاعات زیادی در مورد زندگی ایشان وجود ندارد، اما آنچه در تاریخ روایت شده نشان می‌دهد ایشان چه شخصیت والای داشتند.

وی در همین راستا ادامه داد: مکتب «اهل بيت (ع)» همواره مکتب علم و تربیت بوده فرزندان ایشان نیز كه در این مکتب رشد کرده‌اند الگوهایى ارزنده برای جامعه است، زندگی سراسر نورانی حضرت «علی اکبر (ع)» الگوی سبک زندگی دینی و ایمانی به خصوص در براى نسل جوان است، این حضرت در عین حال که از منظر درآمد خانوادگی، وضعیت خوبی داشتند، اما همچون پدر و عموی بزرگوار خویش، زندگی ساده‌ای داشتند ایشان از حیث ویژگی‌ها و سجایای اخلاقی نیز فرد بزرگى بودند و در برخورد با دیگران بسیار ملایم و متواضعانه رفتار می‌کردند.

حسن زاده به ولایتمداری حضرت «علی اکبر (ع)» اشاره و ابراز کرد: حضرت «علی اکبر (ع)» جوانی ولایتمدار بودند ایشان تا پای جان از امام زمان خود حمایت کرده و گوش به فرمان ایشان بودند تا جایی که در حادثه کربلا به شهادت رسیدند، حضرت «علی اکبر (ع)» شبیه‌ترین فرد به «پیامبراکرم (ص)» بودند.

فلسفه ولادت حضرت «علی اکبر(ع)» و روز جوان چیست؟

***مدافع حقیقت

وی دیدگاه و بصیرت حضرت «علی اکبر (ع)» را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: هنگامی که «امام حسین (ع)» در مسیر حرکت به سوی کربلا بودند در طول راه چند لحظه‌ای بر روی اسب خوابشان می‌برد در روایتى آمده كه ايشان در خواب می‌بیند که به اين امام بزرگوار می‌گویند به سوی قتلگاهش می‌رود و با تعجب از خواب بیدار می‌شود. حضرت «علی اکبر (ع)» که کنار پدر بودند از ایشان دلیل آشفتگیشان را می‌پرسند و «سیدالشهدا (ع)» خواب خود را بیان می‌کنند، حضرت «علی اکبر (ع)» از پدر بزرگوارشان می‌پرسد: «پدر جان آیا ما بر حق نیستیم؟ «امام حسين (ع)» فرمودند: آرى، فرزندم سوگند به خدایى که بازگشت همه بندگان به سوى او است، بر حقّیم، حضرت «علی اکبر (ع)» بیان کردند: پس، از مردن باکى نداریم «سیدالشهدا (ع)» فرمودند: خداوند به تو بهترین پاداشى که از ناحیه پدرى به فرزندش داده مى‏‌شود، عطا فرماید. دقت در سخنانی که بین حضرت «علی اکبر (ع)» و پدر بزرگوارشان صورت گرفته است، این مطلب را اثبات می‌کند که این جوان در مسیر حق، از هیچ چیز باک ندارد، و از خبر شهادتی که در راه حق و حقیقت ترسی به دل راه ندادند و با آغوش باز از آن استقبال مى‏‌کنند.

***جهان بينى و بصیرت

حسن زاده جهان بینی حضرت «علی اکبر (ع)» را مورد بررسی قرار داد و اظهارکرد: جمله حضرت «علی اکبر (ع)» در مورد شهادت با پدر اگر چه جمله‌ای کوتاه بود، اما یک دنیا جهان بینی در پس خود داشت، فانی دیدن دنیا، دل نبستن به جذابیت‌هاى دنیا، دفاع از حق و حقیقت حتی تا پای مرگ نکاتی است که خود دریایی از معرفت و بصیرت را به دنبال دارد، اما اینکه حضرت «علی اکبر (ع)» هدف را در حقیقت می‌بیند و ابراز حقیقت را در زندگی بکار می‌بندد همچنین مسیر حقیقت را در زندگی بر می‌گزیند نکاتی ارزنده است که باید به آن توجه کرد.

***اولین مرد میدان

اين كارشناس علوم قرآنى پیرامون حضور حضرت «علی اکبر (ع)» در ميدان نبرد واقعه كربلا ابراز کرد: حضرت «علی اکبر (ع)» اولین فردی از بنی هاشم بودند که به میدان نبرد در واقعه کربلا رفتند، ایشان دلیرانه جنگیدند و در این راه به شهادت رسیدند ایشان به درخواست خود و به اصرار از پدر بزرگوارشان اولین نفر بودند که به میدان رفته این امر حقیقت جویی و ولایتمداری حضرت «علی اکبر (ع)» را نشان می‌دهد.

وی در همين راستا تصریح کرد: روز ولادت حضرت «علی اکبر (ع)» را روز جوان نامیدند تا جوانان کشورمان بدانند جوانی موهبتی از نعمت‌های خداوند است و باید در بهار زندگی قدم‌ها را درست برداریم، زیرا دشمن اصلی انسان شیطان همواره در تلاش است تا انسان را به سوی نابودی راهنمایی کند اگر بتوانی در جوانی مسیر را درست انتخاب کرده و در آن قدم برداریم قطعا ادامه مسیر را نیز به درستی خواهیم پیمود.

*** اسوه‌ای به نام حضرت «علی اکبر (ع)»

حسن زاده پيرامون الگوبرداری از حضرت «علی اکبر (ع)» اظهار کرد: حضرت «علی اکبر (ع)» الگویی ارزنده برای جوانان هستند ایشان شخصیتی استثنایی بودند كه سبک زندگى، رویکرد و اهدافشان تنها حقیقت جویی و رستگاری را نشان می‌دهد لذا بهترین الگو و اسوه برای جوانان و نسل جوان محسوب می‌شوند.

***مطالعه و اندیشه پیرامون حضرت «علی اکبر (ع)»

وی به سیره رفتاری حضرت «علی اکبر (ع)» اشاره و خاطر نشان کرد: مطالعه در شخصیت و رویکرد حضرت «علی اکبر (ع)» ابعاد گسترده‌ای از ویژگی‌ها ایشان را بیان می‌کند و به ما نشان می‌دهد چگونه باید راه و مسیر زندگی را درست انتخاب کرده و بر اساس آن اعتقادات خود را پایه ریزی کنیم. الگو برداری از حضرت «علی اکبر (ع)» قطعا مسیر تعالی انسالی را پیش پای ما خواهد گذاشت و راه جوان امروز باز خواهد کرد.

یدالله بهتاش در گفت‌وگو با پیرامون سیره اخلاقی حضرت «علی اکبر (ع)» گفت: حضرت «علی اکبر (ع)» فردی دلیر و شجاع بودند، ایشان در صحنه قیام عاشورا از خود دلاوری را به نمایش گذاشتند و به عنوان اولین شهید از بنی هاشم محسوب می‌شوند.

***سخاوت و مروت حضرت «علی اکبر (ع)»

وی به سخاوت حضرت «علی اکبر (ع)» اشاره و ابراز کرد: حضرت «علی اکبر (ع)» در سخاوت و مروت شناخته شده بودند و روایت‌های متعددی مبنی بر سخاوت این امام بزرگوار بیان شده است همچنین ایثار و از خود گذشتگی از جمله خصیصه‌های بارز زندگی ایشان محسوب می‌شود، زمانی که برای اولین بار آب را بر حضرت «سید الشهداء(ع)» بستند ایشان به همراهی تعدادی از یاران «امام حسین (ع)» به دشمن تاختند و برای کاروان کربلا آب تهیه کردند.

 وی به توصیف حضرت «علی اکبر (ع)» از نگاه «امام حسین (ع)» اشاره و بیان کرد: حضرت «علی اکبر (ع)» شبیه‌ترین مردم به «پیامبراکرم (ص)» بودند، حتی گفته «سید الشهداء (ع)» دلیلی محکم بر این امر محسوب می‌شود، «امام حسین (ع)» در روز عاشورا هنگامی که حضرت «علی اکبر (ع)» به میدان عازم بودند فرمودند: خدایا من کسی را به میدان فرستادم که هم خُلق و هم منطقش همانند جدش «رسول خدا(ص)»است، به این معنا که حضرت «علی اکبر (ع)» چه از لحاظ اخلاقی و چه به لحاظ چهره و بیان شبیه‌ترین انسان‌ها به «پیامبراکرم (ص)» بودند.

فلسفه ولادت حضرت «علی اکبر(ع)» و روز جوان چیست؟

***فلسفه نامگذاری روز ولادت حضرت «علی اکبر (ع)» به روز جوان

بهتاش به نامگذاری یازدهم ماه شعبان، به عنوان روز جوان اشاره و ابراز کرد: یازدهم ماه شعبان سالروز خجسته میلاد حضرت «علی اکبر (ع)» و روز جوان نامگذاری شده است، روزی که خداوند جوانی را همانند «پیامبر اکرم (ص)» با ضمیر پاک و به دور از گناه و پلیدی ها و همچنین شجاع به «امام حسین (ع)» عنایت می‌کند.

وی به برخی گقت‌وگو‌ها پیرامون ازدواج حضرت «علی اکبر (ع)» اشاره و بیان کرد: بر خلاف برخی گفته‌ها حضرت «علی اکبر (ع)» هم فرزند داشتند و هم ازدواج کردند، این مهم در زیارتنامه ایشان بیان شده است و به عنوان دلیلی مستند که از زبان یک «امام معصوم(ع)» مطرح شده قابل توجه است.

***حضرت «علی اکبر (ع)» الگویی ارزشمند برای جوانان

بهتاش حضرت «علی اکبر (ع)» را الگویی مناسب برای جامعه جوانان دانست و تاکید کرد: وجود حضرت «علی اکبر (ع)» به عنوان الگویی ارزشمند برای جوانان محسوب می‌شود، زیرا فرزند بزرگ «امام حسین (ع)» دارای صفات نیک و رویکردی ارزشمند در طول زندگی خود بودند و چنانچه ایشان الگو قرار بگیرند می‌توانند راهنمای جوانان برای رسیدن به سر منزل سعادت باشند.

وی پیرامون عبادت در جوانی که یکی از رویکرد‌های ارزشمند حضرت «علی اکبر (ع)» بوده است، بیان کرد: عبادت در جوانی کاری ارزشمند است که تمام بزرگان دین بر آن تاکید داشته‌اند عملی که در زندگی افرادی بزرگ همانند حضرت «علی اکبر (ع)» نیز به خوبی دیده می‌شودف ثواب عبادت جوانان به درگاه خداوند نیز بیشتر مورد توجه است لذا عبادت در جوانی فضیلت بیشتری دارد، در روایتی پیرامون توبه نیز نکاتی بیان شده و چنانچه این توبه در زمان جوانی باشد قطعا ارزشمند‌تر است.

***حدیثی از «پیامبر اکرم (ص)» پیرامون عبادت جوانان

بهتاش به حدیثی از «پیامبر اکرم (ص)» پیرامون عبادت جوانان اشاره و اظهار کرد: «پیامبراکرم(ص)» همواره بر ارزش و عبادت جوانان تاکید داشتند در حدیثی از «رسول خدا (ص)» بیان شده است: «فَضلُ الشّابِّ العابِدِ الذی تَعَبَّدَ فی صِباهُ علی الشیخِ الذی تَعَبَّدَ بعدَ ما کَبِرَت سِنُّهُ کَفَضلِ المُرسَلِینَ علی سائرِ الناسِ، برتری جوان عابدی که در جوانی خود ره بندگی پیش گرفته، بر پیری که در بزرگسالی به عبادت روی آورده؛ همچون برتری فرستادگان الهی بر دیگر مردمان است».

این کارشناس علوم قرآنی پیرامون ارزش عبادت در ماه رجب و شعبان بیان کرد: ماه‌های رجب و شعبان از جمله ماه‌های برتر هستند و عبادت همچنین توبه اعمالی پرفضیلت در این دو ماه محسوب می‌شود. پیرامون توبه نیز آیات و روایت فراوانی برای مردم خصوصا برای نسل جوان بیان شده است، در آیه ۵۰ سوره ذاریات پروردگار متعال فرموده‌اند: «فَفِرُّوا إِلَى اللَّهِ ۖ إِنِّی لَکُمْ مِنْهُ نَذِیرٌ مُبِینٌ باری، به درگاه خدا گریزید، که من از جانب او با بیانی روشن شما را می‌ترسانم»، در حقیقت این آیه بیانگر این مفهوم ارزشمند است که از خدا فرار نکیند بلکه به سوی خدا بشتابید.

***حضرت «علی اکبر (ع)» الگو و سرمشق جوانان 

وی بر ارزش خواندن قرآن به عنوان یک فضیلت اشاره و ابراز کرد: خواندن قرآن یکی از اعمال ارزشمندی است که حضرت «علی اکبر (ع)» نیز بر آن توجه داشتند لذا جوانان با الگوبرداری از ایشان با خواندن و توسل به آن حضرت می‌توانند از خطا، تباهی و ضلالت دور شوند، همچنین توجه به دوست و همنشین خوب که امروز به‌عنوان دغدغه والدین مطرح است و جوانان باید به آن توجه داشته باشند امری مهم است، زیرا دوست و همراه خوب انسان را به تعالی نزدیک‌تر می‌کند و در عین حال دوست بد نیز افراد را به تباهی می‌کشاند هرچند هم که انسان سالم و درست کار باشد.

بهتاش پیرامون فرمول سعادت جوانان خاطرنشان کرد: روایتی در در صفحه ۱۸۱ کتاب بحارالانوار آمده است: اگر می‌خواهید به خدا نزدیک شوید باید از گنه‌کاران فاصله بگیرد و در عین حال تلاش کنید تا به خداوند نزدیک شوید. در صحنه عاشورا دو نوع جوان حضور داشتند، جوانانی خطا کار و فرومایه همانند پسر عمر سعد که مایه عبرت شدند و جوانی دیگر به نام حضرت «علی اکبر (ع)» که به عنوان الگو و سرمشق از ایشان یاد می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *