غائله کردستان در اوایل انقلاب به روایت سریال «روزهای ابدی»
- بعد از پهلوی دوم جریانات چپ مارکسیستی در جریان روشنفکری به اوج خود میرسد و بسیاری از مبارزین به جریانات چپ ملحق میشوند و بعد از سال ۱۳۴۲ و قیام امام (ره) طرفدارانی به سمت امام و اسلام میآیند و برخی دستگیر و تبعید میشوند، اما آنچه مهم است این است که اکثر جریانات داعیهدار چپ کُردی که بعد از انقلاب داعیهداران دفاع از خلق کُرد شده بودند، کسانیاند که پیش از انقلاب به ساواک تعهد فعالیت داده بودند و برخی جریانات مذهبی مثل امام جمعه مهاباد نیز همکاری با ساواک را ادامه دادند و در جهت کُند کردن روند حرکتهای اسلامی فعالیت میکردند. البته قبل از انقلاب انتصاب ائمه جمعه توسط ساواک انجام میشد.
در سریال «روزهای ابدی» به کارگردانی جواد شمقدری که محصول جدید مرکز سیمافیلم است و از شبکه یک سیما پخش میشود، به علل و عوامل گروهکهای قدرتطلب توجه شده است. این گروهکها با حمایت اجانب از جمله رژیم بعث عراق با هدف تجزیه مناطقی از کشور، جنگ داخلی به راه انداختند و با غارت پادگانها دست به شورش و ایجاد جو ترور و ناامنی در استانهای مرزی زدند. شهرها و روستاهای بسیاری یکی پس از دیگری به اشغال عوامل بیگانه درآمد و مردم بیپناه مورد آزار و اذیت قرار گرفتند.
گروهکهای آشوبطلب بعد از غارت پادگان مهاباد توانستند حضور خود را به زور اسلحه در شهرهای مهمی همچون سنندج، سقز، بانه، بوکان، مریوان و در استانهای آذربایجان غربی و کردستان تحمیل کنند و آنگاه هجمه حملات خود را متوجه شهرهای استان کرمانشاه کرده و به سوی شهرهایی همچون پاوه نیز نیرو گسیل کردند تا با حمایت رژیم بعث عراق ضمن اشغال این شهر، از آنجا به عنوان پایگاه مهمی علیه منافع ملی بهره ببرند.
خیزش عمومی مردم در نقاط مختلف کشور از بدنه اجتماعی مردم شروع شد. در کردستان تا چهار ماه قبل از پیروزی انقلاب چنین جریاناتی نداشتم. هیچگونه سندی در دسترس نیست که جریانات کُردی که بعد از انقلاب داعیهدار خودمختاری شدند، قبل از انقلاب یک بیانیه داده باشند. تنها گروههای قدرتطلب و تجزیهطلب تلاش داشتند جنگ داخلی به راه بیاندازند. در سریال «روزهای ابدی» با توجه به اسناد به دست آمده به این مهم و فعالیت گروهکهای تجزیهطلب پرداخته میشود.