لولهگذاری ۶۰۰ کیلومتری طرح نفتی گوره - جاسک/ خنثیسازی تحریمها با پروژه کاملاً ایرانی
معاون امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: طرح گوره - جاسک یکی از پرسرعتترین طرحهای صنعت نفت بوده و بومیسازی این پروژه تأثیرات منفی تحریمهای بینالمللی بر عملکرد آن را به حداقل رساند.
به گفته وی؛ در ساخت تلمبه خانههای اصلی بیش از ۶۰ درصد پیشرفت داشته ایم.
دهقان بیان کرد: با تلاشهای صورت گرفته به دنبال اتمام عملیاتی اجرایی در پایان سال هستیم تا صادرات نفت نیز از طریق این خط لوله اجرایی شود.
رییس جمهور ۵ تیر ۹۹ دستور آغاز رسمی عملیات احداث خط لوله انتقال نفت گوره - جاسک و پایانه صادراتی سواحل مکران به منظور انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت خام به پایانه جاسک و احداث مخازن ذخیره سازی برای ۱۰ میلیون بشکه نفت خام را که باعث توسعه سواحل مکران و صادرات نفت خام از طریق لوله گذاری و ایجاد پایانه دوم صادرات در جاسک میشود، صادر کرد.
این خط لوله از منطقه گوره در استان بوشهر در ارتفاع ۵ متر از سطح دریا شروع شده و پس از گذر از ارتفاعات جنوبی استان فارس از شمال استان هرمزگان و بندرعباس پس از عبور از شهرستانهای میناب و سیریک در نهایت به محدوده کوه مبارک در شرق تنگه هرمز در ارتفاع ۴ متر از دریا منتهی میشود.
به گفته وزیر نفت برای اجرای این طرح اولین بار شرکتهای تولیدی داخلی ورقهای فولادی خاص، پمپهای عظیم و پیشرفته مورد نیاز پنج تلمبهخانه این خط که پیش از این در داخل کشور توان ساخت آنها وجود نداشت و مخازن ذخیره سازی و تجهیزات بندرگاهی آن را طرحی و ساختهاند.
برای اجرای این طرح ۲ میلیون دلار اعتبار در نظر گرفته شده است و با آغاز اجرای این طرح و بهره برداری از پتروشیمی میاندوآب جمعا برای چهار هزار و ۴۶۰ نفر اشتغال پایدار ایجاد خواهد شد.
وزیر نفت نیز ۲۵ شهریور ۹۹ در بخشی از گزارش به مجلس شورای اسلامی درباره عملکرد وزارت نفت و برنامههای توسعهای، گفت: خط لوله گوره جاسک یکی از راهکارها برای نجات از تحریم هاست، این خط لوله برای تنوع مبادی صادرات تا پایان سال به اتمام میرسد تا از طریق آن حدود یک میلیون بشکه نفت خام از گوره جاسک منتقل و سپس صادر میشود.