برای ایجاد انگیزه و شفافیت در پرداخت مالیات چه باید کرد؟
خبرگزاری میزان - مالیات جزو مهمترین منابع درآمدی دولتها به شمار میرود که از آن برای اداره کشور و انجام پروژههای مختلف زیرساختی استفاده میشود.
طی سالهای اخیر تلاشهایی در راستای برداشتن تمرکز از درآمدهای نفتی در بودجه در دستور کار قرار گرفت و به منظور کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی در بودجه، گامهایی برای اصلاح نظام مالیاتی برداشته شد.
در راستای مردمیسازی نظام مالیاتی کشور، طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان به اجرا گذاشته شده است. در این چارچوب، مودیان میتوانند محل هزینهکرد مالیات پرداختی خود را مشخص کنند.
در همین راستا فریدون عباسی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با میزان، درباره طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان، تصریح کرد: وقتی مردم بدانند مالیاتی که پرداخت میکنند کجا هزینه میشود، قطعاً با اشتیاق و رضایت بیشتری نسبت به پرداخت مالیات اقدام میکنند. به این ترتیب، مودیان به موقع مالیاتی را که برایشان تعیین شده است، میپردازند.
وی ادامه داد: افراد معمولاً علاقه دارند جایی که در آن زندگی میکنند آباد شود و به همین دلیل تمایل دارند مالیاتشان در همان منطقه به کار بیفتد. طبیعی است که درآمد افراد از همان منطقه است و با مردم آنجا ارتباط دارند و میخواهند پروژههای آن بخش تأمین مالی شود. با توجه به این علایق افراد میتوانند نسبت به تعیین محل هزینهکرد مالیات پرداختیشان تصمیمگیری کنند.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: بالا رفتن سطح رفاه، بهداشت و اقتصاد منطقه میتواند به بالا رفتن درآمد افراد کمک کند، به همین دلیل مودیان تمایل دارند مالیاتشان در همان منطقهای که زندگی میکنند، به کار گرفته شود.
وی ادامه داد: اگر مالیات پرداختی افراد در جایی که مدنظر مودیان است استفاده شود، این امر در افزایش انگیزههای پرداخت مالیات بسیار کمککننده خواهد بود.
این نماینده مجلس در مورد تأمین مالی کامل بیش از یک هزار و ۳۰۰ پروژه از محل درآمدهای مالیاتی و اثری که این امر در ارتباطگیری دولت و مالیاتدهندگان دارد، اظهار کرد: بسیاری از پروژهها با سرمایه کلانی شروع شدهاند و نیمهکاره باقی ماندهاند. در ادامه طرح نشاندار کردن مالیاتها لازم است تکمیل پروژههایی در اولویت باشد که تکمیل آنها نفع بیشتری برای کشور دارد.
انتهای پیام/