فاز نخست تلویزیون تئاتر ایران افتتاح شد/نمایش «یاماها» ۲ اجرایی شد
- سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، اتفاقی که در دو ماه پایانی سال شاید تفاوتی برای اهالی هنر نمایش نداشته باشد اما می توان به آینده این بازگشایی در سال آتی امیدوار بود.
بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد.
نمایش «یاماها» روزهای پایانی هفته ۲ اجرایی شد
نمایش «یاماها» که از روز چهارشنبه اول بهمن ماه اجرای خود را در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر آغاز کرده، به دلیل استقبال تماشاگران روزهای پنجشنبه دوم و جمعه سوم بهمن ماه طی ۲ نوبت ساعت های ۱۷ و ۱۸:۴۵ روی صحنه می رود.
نمایش «یاماها» به نویسندگی و کارگردانی کهبد تاراج و بازی مرجان قمری، لبخند بدیعی و مازیار سیدی داستان سه آدم است که به هم ربط دارند؛ برادر و خواهری به همراه یک دختر. برادر در دهه هشتاد و پس از سالها داستان چند سال پیش خواهر خود در دهههای ۴۰ و ۵۰ را روایت میکند. همچنین داستان دختر دیگری که مکمل این ۲ شخصیت است.»
دیگر عوامل اجرایی نمایش «یاماها» عبارتند از مدیرتولید: رضا بهرامی، طراح گریم: ماریا حاجیها، طراح نور: رضا خضرایی، طراح لباس: پگاه ترکی، طراح پوستر: شایان جعفرپور، طراح صحنه: کهبد تاراج، عکاس: رضا جاویدی، مواد تبلیغاتی: امید علیزاده، دستیار کارگردان: مینا ترکمن، دستیار تولید: مریم نورالدینی، روابط عمومی و تبلیغات: امیر قالیچی (تئاتربازها).
اجرای نمایش «یاماها» در حالی است که نحوه فروش بلیت و حضور تماشاگران در تالارهای نمایشی با در نظر گرفتن ظرفیت ۵۰ درصدی تالارها و موارد مربوط به فاصله گذاری بر اساس شیوه نامه های بهداشتی صورت می گیرد.
میزبانی تماشاخانه ایرانشهر از ۱۲ نمایش در جشنواره تئاتر فجر
همزمان با اعلام جدول نهایی نمایشهای حاضر در سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، این مجموعه تئاتری میزبان ۱۲ اثر نمایشی شد.
این آثار از روز شنبه ۱۱ بهمن تا روز یکشنبه ۱۹ بهمن در ۲ سالن ناظر زاده کرمانی در ساعت ۱۷ و سمندریان در ساعت ۱۹ به شرح ذیل به صحنه میروند.
سالن سمندریان
نمایش «اسموکینگ روم» به کارگردانی سعید زارعی از تهران در روزهای شنبه و یکشنبه ۱۱ و ۱۲ بهمنماه به مدت ۶۰ دقیقه
نمایش «نگاهم به دریاست تا کسی آب را نبرد» به کارگردانی حسن سبحانی از میناب در روز دوشنبه ۱۳ بهمنماه به مدت ۶۰ دقیقه
نمایش «اتول سورون» به کارگردانی شهروز دل افکار از تهران در روزهای سهشنبه و چهارشنبه ۱۴ و ۱۵ بهمن به مدت ۱۰۰ دقیقه
نمایش «یک کاست لته روی c» به کارگردانی محمد اکبری از سبزوار در روز پنجشنبه ۱۶ بهمن به مدت ۷۵ دقیقه
نمایش «آژدهاک» به کارگردانی کیومرث مرادی از تهران در روز جمعه ۱۷ بهمن به مدت ۶۰ دقیقه
نمایش «هار یا مردی که به هنگام تولد هر دو دستش پر از خون بود» به کارگردانی افشین زمانی از تهران در روزهای شنبه و یکشنبه ۱۸ و ۱۹ بهمن به مدت ۹۰ دقیقه
سالن ناظر زاده کرمانی:
نمایش «خواهرم منم ایسمنه» به کارگردانی مشترک سعید یوسفی و علیرضا زارع از یزد در روز شنبه ۱۱ بهمن به مدت ۴۵ دقیقه
نمایش «کمدی زا» به کارگردانی کاوه مهدوی از شهریار در روزهای یکشنبه و دوشنبه ۱۲ و ۱۳ بهمن به مدت ۶۰ دقیقه
نمایش «آپ، آرت، مان» به کارگردانی امیر شاه علی از تهران در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۱۵ و ۱۶ بهمن به مدت ۷۵ دقیقه
نمایش «کاتالپسی» به کارگردانی وحید نفر از تهران در روز جمعه ۱۷ بهمن به مدت ۷۰ دقیقه
نمایش «تترا کرومات» به کارگردانی محمدجواد صرامی از خمینیشهر در روز شنبه ۱۸ بهمن به مدت ۶۰ دقیقه
نمایش «ته بلیط» به کارگردانی علیرضا حمیدین از تهران در روز یکشنبه ۱۹ بهمن به مدت ۱۲۰ دقیقه
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافر آستانه از ۱۱ بهمن لغات ۲۰ بهمن در تهران برگزار میشود.
آغاز اجرای نمایش «لبخند با شکوه آقای گیل» در تماشاخانه سنگلج
نمایش «لبخند باشکوه آقای گیل» شامگاه سه شنبه ۳۰ بهمن با رعایت پروتکل های بهداشتی شامل تبسنجی از تماشاگران، ضدعفونی کردن تمام بخش های تماشاخانه پیش و پس از اجرا، حفظ فاصلهگذاری اجتماعی و با نصف ظرفیت تالار نمایشی به صحنه رفت.
این نمایش به نویسندگی اکبر رادی و کارگردانی میکائیل شهرستانی تا ۲۷ بهمن هر شب ساعت ۱۸ در تماشاخانه سنگلج میزبان تماشاگران خواهد بود.
آغاز اکران اینترنتی فیلم تئاتر «لافکادیو»
در گام دوم اکران مجازی فیلمتئاترهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روز چهارشنبه اول بهمن ۱۳۹۹ تئاتر «لافکادیو» در پایگاه اینترنتی کانون نمایش داده میشود.
این نمایش داستان شیر جوانی است که عاشق باران میشود. این شیر جوان در جنگل زندگی میکند، روزی شکارچی وارد جنگل میشود و شیر جوان او را میبلعد و تفنگش را صاحب میشود. او با تمرین زیاد تبدیل به تیرانداز ماهری میشود و مورد توجه رییس سیرک قرار میگیرد و به شهر نقل مکان میکند. ابتدا اسم لافکادیو را برایش انتخاب میکنند و کم کم به عادات انسانی رو میآورد تا اینکه ...
نمایش «لافکادیو» از تولیدات سال ۱۳۸۰ مرکز تولید تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نویسندگی، طراحی و کارگردانی امیر مشهدیعباس است. در این نمایش ابوالفضل نجاری، حامد زحمتکش، علی نجفی، عمار پیران، یاسر نیکصفت و مجید مولایی به عنوان بازیگر ایفای نقش میکنند.
طراحی و ساخت ماسک نمایش «لافکادیو» را فایزه فیضشیخ الاسلام، طراحی لباس را سمیه همایی، طراحی پوستر و بروشور را ابوالفضل همتیآهویی، طراحی نور را حسن دادشکر و طراحی و ساخت دکور را علیرضا حسینپور برعهده داشتهاند.
شعرهای این نمایش را امیر مشهدیعباس سروده و محمد فرشتهنژاد در ساخت موسیقی و اجرا با او همکاری داشته است.
همچنین در نمایش «لافکادیو» داوود کیانیان به عنوان مشاور هنری، علیرضا خطیبی اپراتور نور و صدا، مجید مولایی مدیر صحنه، حسین خوشچشمان منشی صحنه و دستیار کارگردان، سیدرضا کمالعلوی مدیر تولید و هماهنگی و مجتبی شمس در کار گریم همکاری داشتهاند.
در گام دوم طرح «نمایشنما» قرار است تا پایان سال جاری روزهای چهارشنبه هر هفته، یک فیلمتئاتر در پایگاه اینترنتی کانون به نشانی th.kpf.ir بارگذاری و در اختیار علاقهمندان قرار گیرد.
فاز نخست تلویزیون تئاتر ایران افتتاح شد
فاز نخست تلویزیون تئاتر ایران با حضور سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی، حسین مسافر آستانه دبیر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، مجید فروغی مدیر روابط عمومی معاونت هنری، رضا بصیرت مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی و جمعی از مدیران اداره کل هنرهای نمایشی به بهره برداری رسید.
سید مجتبی حسینی در این مراسم گفت: باید قدردان تمام کسانی بود که در ۶ ماه اخیر تمام وقت خود را صرف راه اندازی تلویزیون تئاتر ایران کرده اند. راه اندازی این تلویزیون ارمغان ارزشمندی برای فرهنگ و هنر این مرز و بوم به شمار میرود.
وی افزود: پس از شیوع بیماری کرونا، در تمام شئون زندگی مان تجربههای متعددی کردیم و تلاش کردیم با وجود محدودیتها از فرصتهای موجود بهترین استفاده را بکنیم و راه اندازی تلویزیون تئاتر ایران حاصل نگاه فرصت طلب به هنر است. با حمایت از راه اندازی تلویزیون تئاتر ایران تلاش کرده ایم تا فرصت وبستر جدیدی را برای نمایش ایران فراهم آوریم تا ضمن گسترش مخاطبان تئاتر، ظرفیتهای ناشناخته تئاتر را نیز در کشور شناسایی و در صدد شکوفایی آنها باشیم و در راستای توسعه هنر تئاتر در ایران تلاش کنیم.
حسینی در ادامه سخنانش با اشاره به اهمیت و ضرورت مستند نگاری گفت: یکی از دستاوردهای راه اندازی تلویزیون تئاتر ایران، توجه به مستند نگاری و جلوگیری از نابودی گنجینه هنری کشور است. با راه اندازی این تلویزیون گامهای بلندی در جهت توسعه مطالعه و پژوهش در حوزه هنرهای نمایشی کشور برداشته ایم.
قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی نیز گفت: شیوع کروناموجب شد تا در تدارک گسترش امکانات تئاتر باشیم و تلویزیون تئاتر ایران نیز در همین راستا راه اندازی شد. همچنین برای فازهای بعدی این پروژه از جمله سازوکارهای قانونی مربوط به عرضه آثار و استانداردهای ضبط با کیفیت فیلم نمایشها با همکارانمان در سازمان سینمایی وارد تعامل و گفت وگو شدیم و تا این لحظه از حمایتهای همکاران مان دراین سازمان بهره برده ایم.
به گفته آشنا همزمان با برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر؛ فاز دیگری از تلویزیون تئاتر ایران به بهره برداری خواهد رسید و در ایام جشنواره تئاتر فجر و جشنواره تئاتر عروسکی، به مخاطبان خدمات ارائه خواهد کرد.
او افزود: همچنین با هدف بهره مندی از ظرفیتهای فضای مجازی برای ارائه آثار، «پروژه حمایت از تولید آثار برای عرضه در فضای مجازی» در دستور کار قرار گرفت که پس از انتشار فراخوان، گروههای نمایشی از این پروژه استقبال خوبی کردند و در حال حاضر ۵۶ اثر در مرحله ارزیابی است که بخش عمده این تقاضاها از استانها به دبیرخانه پروژه رسیده است. برای حمایت از این گروهها نیز بودجه حمایتی تا سقف ۳۰ میلیون در نظر گرفته شده است. در حوزه مستندسازی فعالیتهای پیشین نیز تاکنون بخش عمدهای از اطلاعات و اسناد نمایشهای اجرا شده تالارهای سنگلج، هنر و تئاتر شهر گردآوری شده و به زودی خروجی این فعالیت در دسترس قرار میگیرد تا علاقه مندان بتوانند از این منابع استفاده کنند.
رضا بصیرت رییس انجمن هنرهای نمایشی گفت: پس از شیوع بیماری کرونا و تعطیلی فعالیتها، یکی از مهمترین راهکارهای حمایتی، راه اندازی سامانه تلویزیون تئاتر ایران است. برای راه اندازی این سامانه به کمک همکارانمان، امکانات سایر کشورها را در این حوزه بررسی کرده ایم و از تیرماه سال جاری فرایندهای اجرایی آغاز شد.
وی افزود: همان گونه که سایت ایران تئاتر، مرجع مناسبی برای دنبال کردن تمام رویدادها و اتفاقات تئاتری ایران است، این ضرورت وجود داشت که مرجع کاملی نیز برای ارائه مستندات تصویری تئاتر کشور وجود داشته باشد و این سامانه با هدف حمایت از تولیدات نمایشی کشور راه اندازی شد. برای راه اندازی این سامانه تلاش کرده ایم تا با مدیریت درست هزینه این پروژه بزرگ را به مرحله اجرا برسانیم.
وی در ادامه با قدردانی از تیم راه اندازی سامانه تلویزیون تئاتر ایران گفت: امیدوارم تلویزیون تئاتر ایران در آینده بتواند با افزایش ظرفیتهای خود به بالندگی و شکوفایی برسد و سهم مهمی در ارتقاء هنرهای نمایشی ایران داشته باشد.
آدرس سامانه «تلویزیون تئاتر ایران» https://tv.theater.ir/ است.