دست نوشتههای شهید احمدرضا احدی در کتاب «حرمان هور»
- طبق اعلام علیرضا کمری در کتاب «حرمان هور» دست نوشتههای شهید احمدرضا احدی، خاطرات و دست نوشتههای شهید احدی که یکی از سرداران دفاع مقدس در دوران جنگ ایران و عراق بود را به رشتهی تحریر در آورده است.
یادداشتهای این شهید رخدادها و وقایعی در جبهههای جنگ ایران و عراق را منعکس میکند که در نوع خود دست نخورده باقی ماندهاند. او عملیاتهای گوناگون، خاطرات شخصی، شهادت همرزمان و... را در این یادداشتها آورده است.
دربارۀ احمدرضا احدی از دو نظر میتوان سخن گفت، یکی توجه بر زندگانی کوتاه و آنچه که شناسای ظاهر اعمال و رفتار اوست از هنگام ولادت تا شهادت و دیگر بررسی و دقت در اندیشه و منش وی که بعدِ حقیقی او را معلوم میدارد. جست و جو در ظاهر زندگی احمدرضا علیالرسم از قرائن و شواهد آشکار و رؤیت دیگران روایت میشود و شناخت منش و اندیشه و شخصیت حقیقی و تا حدودی مستور او را تنها در تحلیل آثار مکتوب وی میتوان به دست آورد.
احمدرضا احدی آبان سال چهل و پنج در اهواز و در خانوادهای مذهبی دیده به جهان گشود. او با آغاز جنگ تحمیلی همراه با خانواده به زادگاه پدر و مادرش یعنی شهرستان ملایر سفر کرد. سال 64 برای تحصیل در رشته پزشکی وارد دانشگاه شد و همزمان در جبهههای جنگ نیز شرکت داشت.
او در همهی جنگها از نفرات فعال گردانها و دستهها محسوب میشد و همیشه در صف اول حضور داشت. در مدت 4 سال حضور در جبهه چندین بار مجروح شد و در نهایت اسفند ماه سال 65 در عملیات کربلای 5 به مقام شهادت نائل گردید.
آنچه این اثر را از دیگر آثار حوزه ادبیات دفاع مقدس متمایز میکند، تحصیلات آکادمیک شهید احدی و همچنین تسلط وی به ادبیات ایران و جهان است. او در دست نوشتههایش رنگ و بویی شاعرانه به جنگ بخشیده و با به کارگیری اشعار کلاسیک و مدرن فارسی، غنای ادبی این دست نوشتهها را دو چندان کرده است.
افتخارات کتاب حرمان هور:
رتبه اول کتاب دفاع مقدس سال هفتاد و دو
رتبه اول جشنواره ربع قرن کتاب دفاع مقدس
در بخشی از کتاب حرمان هور میخوانیم:
امروز وقتی میخواستیم نماز صبح را اقامه کنیم، متوجه شدیم درگیری نسبتاً شدیدی در قلّههای روبهرویی شاخ، بین نیروهای خودی و بعثیان مزدور رخ داده است.
صدای رگبار دوشکا به گوش میرسید. چند دقیقهای بعد که هوا خوب روشن شد، نیروهای دشمن با آتش خمپاره و کاتیوشا برای نیروهای اسلام ایجاد مزاحمت کردند. کمکم فهمیدیم که از جانب دشمن تک بزرگی صورت گرفته و هدف این تک، گرفتن قلّههای «بردتکان» و شاخ شمیران بود. ضمناً در این حمله پنج فروند هلیکوپتر و هواپیمای دشمن دستاندرکار بودند.