اکبر صحرایی: جایزه ها و جشنوارهها نقشه راهی برای معرفی کتابهای برتر هستند
اکبر صحرایی در گفتوگو با پیرامون اهمیت برگزاری جایزه جلال آل احمد در عرصه ادبیات گفت: برگزاری جوایزی همچون جایزه جلال آل احمد و جشنوارههای متعدد برای معرفی آثار برتر در عرصه ادبیات خصوصاً ادبیات دفاع مقدس قطعاً اثرگذار و مفید است.
وی در همین راستا ادامه داد: برگزاری جشنوارههای ادبی که منجر به معرفی آثار برتر شود در حقیقت نقشه راهی است که می تواند کتابهای موفق و تاثیرگذار را برای مخاطبان معرفی کند.
صحرایی تاثیر جشنوارهها بر روند رشد و تعالی نویسندگان مورد بررسی قرارداد و افزود: جشنوارهها سبب کشف نویسندگان موفق میشوند، این جشنوارهها استعدادهای ارزنده حوزه ادبیات را به جامعه معرفی می کنند و در عین حال عاملی برای تلاش بیشتر آنان در جهت تولید آثار ارزنده ادبی خواهند بود.
وی به نقش جشنواره ها و جوایز برتر ادبی در معرفی کتاب به مخاطبان اشاره و بیان کرد: جشنوارهها و جوایز برتر ادبی عموماً دو کارکرد مهم در پیش رو میگیرند، ابتدا اینکه پتانسیل های موجود در نویسندگان توانمند را معرفی می کنند و در ادامه نیز می توانند کتابهای ارزنده با شاخصهای متون ادبی را به مخاطبین معرفی کنند.
نویسنده کتاب «کتیبه ژنرال» و یکی از چهرههای برتر بخش ویژه جایزه جلال آل احمد ابراز کرد: برخی از کتابها در جشنواره ها و یا جوایزی مانند جوایز جلال به عنوان کتاب برتر شناخته می شوند اما تنها به یک چاپ میرسند و تأثیر منفی بر روی نویسنده میگذارد.
صحرایی پیرامون کتابهایی که در جشنواره ها به عنوان کتاب های مطرح و برتر معرفی میشوند اظهارکرد: من همانند سایر نویسندگان از اینکه به عنوان چهره برتر در ادبیات داستانی دفاع مقدس جایزه جلال آل احمد شناخته شدهام خوشحالم، این اولین باری نیست که در جشنوارههایی همانند جلال عنوان کسب میکنم اما باید تاکید کنم که تجربه نشان میدهد که کتاب هایی که به عنوان کتاب های مطرح و برتر در جشنواره ها و جوایز مطرح می شوند پس از مدتی از نام و یادها محو می شوند، این یک دغدغه برای نویسندگان است زیرا کتاب های ارزشمند بدون آنکه به جامعه و مخاطبان معرفی شود و نویسنده به ناشران معتبر معرفی شود و یا پیرامون ترجمه کتاب ها به زبانهای دیگر تلاشی انجام بگیرد متاسفانه آثار برگزیده عموما به فراموشی سپرده میشوند.
وی به ادبیات دفاع مقدس در جشنوارههای متعدد اشاره و ابراز کرد: ژانر دفاع مقدس یکی از بخش های مهم ادبی و اثرگذار در حوزه ادبیات ایران محسوب میشود زیرا چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی تحولی غیرقابل انکار را در عرصه ادبیات ایجاد کرده است.
صحرایی پیرامون ادبیات دفاع مقدس خاطرنشان کرد: ادبیات دفاع مقدس توانسته همچون یک نفس عمیق در ادبیات ایران جانی تازه به رگهای آن دهد همچنین در حاشیه آن نویسندگان جوان و پتانسیل های خوبی به عرصه ادبیات معرفی شدند من به شخصه معتقدم برای رشد، توسعه و گسترش این ادبیات نیازمند یک برنامه ریزی منسجم و عملیاتی هستیم تا بتوانیم در کنار مشکلات متعدد که سایه سنگینش در ادبیات به خوبی احساس میشود رکود ناشی از کرونا را بی اثر کنیم و گام های مهم و اثر گذاری برداریم.