عاشورا صحنه بزرگی برای بشریت است

10:29 - 11 مهر 1399
کد خبر: ۶۶۱۲۸۲
مدرس حوزه علمیه گفت: بقای نهضت حسینی زینبی است یعنی متمم و مکمل نهضت در قیام عاشورا حضرت زینب (س) است. اگر ایشان نبودند خبری از اسلام نبود.

- حجت الاسلام شیخ رضا اصلانی، مدرس حوزه علمیه در برنامه «رو به راه» شبکه قرآن گفت: حدیث مبارکی است که بالای ورودی درب حرم امام حسین (ع) نصب شده است. حسین از من است و من از حسین هستم. جمله دوم مهم است. به وسیه حسین دین احیا می‌شود؛ بنابراین داریم که اسلام حدوثش نبوی است و بقایش حسینی است. بقای نهضت حسینی زینبی است یعنی متمم و مکمل نهضت در قیام عاشورا حضرت زینب (س) است. اگر ایشان نبودند خبری از اسلام نبود. حدیث داریم که بعد از حسین همه مردم مرتد شده اند. امام سجاد و حضرت زینب توانستند معارف و فقهی که تعریف شده بود را دوباره به اسلام برگردانند. توانستند پیام عاشورا را برای همه ملت‌ها ارسال کنند. امروز اگر همه ما در دنیا اینهمه مسلمان و شیعه داریم و طرفدار تفکر حسین (ع) هستند از لطف خداوند است. حسین شناسی مقوله مهمی است. نزدیک به هزار جلد کتاب درباره امام حسین دارم. مطالعات مختلف درباره امام حسین (ع) می‌کنم. امام حسین شهید محبت و عشق به خداوند است. یعنی او غیر از خدا را مشاهده نمی‌کند. شمشیر زدن او هم عارفانه و عاشقانه است. عاشورا صحنه بزرگی برای بشریت است. الگویی است که بشریت می‌تواند از هر کدام از این‌ها الگوگیری کند.

او افزود: حسین چراغ هدایت بشریت است و کشتی نجات است. همه بشریت می‌توانند از این خورشید تابان استفاده کنند. حدیثی از حضرت مسیح شنیدم. خوشم آمد. حضرت مسیح می‌فرماید مانند خورشید باشید. به خوب و بد بتابید. حسین هم اینگونه است. هر مذهب و مسلکی در کنار این سفره عام حسین بن علی می‌آید بی بهره نمی‌ماند. مسیحی و کلیمی و اهل سنت بیایند امام حسین (ع) دستشان را خالی نمی‌گذارد. کسی که برای حسین به اندازه بال پشه برای حسین اشک بریزد بهشت بر او واجب می‌شود. او برای حسین اشک ریخته و خودش را در لشگر حسین برده است. انشالا در سال‌های آینده باز هم بتوانیم به ثواب زیارت اربعین که از علائم خاص شیعه است برسیم. گفتمان چهل در ادبیات اهل بیت خیلی مقدس است. استاد ما آیت الله پهلوانی که بعد از مرحوم علامه طباطبایی استاد عرفان حوزه بودند می‌فرمودند از روز عاشورا تا اربعین یک اربعین عاشورا را بخوانید. مثل میوه‌ای که می‌کاری و می‌گویند باید چهل روز بگذرد. شهید سلیمانی اخلاص داشت. برای خدا شده بود. کسی که برای خداوند شود خدا برای او می‌شود. باید برای این تلاش کنیم.

این استاد اخلاق حوزه در ادامه بیان کرد: امام حسین (ع) شناسی مهم است. حسین چراغ هدایت و کشتی نجات بشریت است. هر کس سوار این کشتی شود این کشتی او را نجات خواهد داد. هر کسی در این هستی چیزی شده است، در تیب طیب‌ها و رسول ترک‌ها و امثال این‌ها نگاه حسینی است. یک نگاه می‌کند و این‌ها تغییرپیدا می‌کنند. آیت الله قاضی چهل سال ریاضت کشیده است و چشم دلش باز نمی‌شده است. می‌رود بین الحرمین و می‌گوید نمی‌دانم چه کسی بود من را صدا زد که می‌خواهی چشم برزخی ات باز شود. گفت برو تو حرم حضرت عباس. ایشان می‌گوید همینکه وارد حرم شدم تمام حجاب‌های من برطرف شد. چشم برزخی باز شده است و جمال معشوق را با حرم و حریم و همه موجودات دیده است. از حرم عباس به حرم حسین رفتم همه چیز به همان شکل بود. همه چیز خدا و حسین بود. هر کس معنویت و معراف اهل بیت را می‌خواهد از مجرای عباس (ع) و حسین (ع) برود. انسان هرچه آنجا می‌خواهد از معارف بخواهد. خانه و ماشین و مسائل دنیوی را نخواهید بهتراست.

او تاکید کرد: معارف قرآن و نهج الابلاغه را بخواهد تا به این‌ها برسد. معارفی که از لسان مبارک خود اهل بیت است. کنار حرم امام حسین می‌رود و بگوید خدایا من را به نوری که اگر به آن برسم بهجت پیدا می‌کنم برسان. ملاقات خداوند شادی می‌آورد. میرزا ملک تبریزی سوال می‌کنند تا ظهر عاشورا مردم گریه می‌کنند وبعدازظهر که می‌شود جلسات تشکیل می‌دهند و می‌نشینند و می‌خندند. علتش چیست. او می‌فرماید علتش این است که شهدا با خدا ملاقات می‌کنند. شادی دارند و این شادی در مجموعه عزاداران پخش می‌شود.

حجت الاسلام اصلانی اظهارکرد: توصیه من این است که بین زیارات با حضرت صحبت کنیم. این دیدگاه مرحوم علامه امینی صاحب الغدیراست. یکی از معتبرترین زیاراتی که داریم که در دیدگاهش خدشه‌ای نیست زیارت امین الله است. خواسته‌هایی که داریم در این زیارت آمده است. بعید می‌دانم بتوانیم از خواسته‌هایی که امام سجاد (ع) در این زیارت مطرح کرده است بالاتر چیزی بگوییم. ۱۳ خواسته اول این خواسته است. از خداوند تقاضا می‌کنیم نفس مطمئنه به ما بدهد. این خیلی دعای بالایی است. بعد از سلام وارد خواسته‌های معنوی و توحیدی می‌شوی. نفسی که به قضای الهی راضی باشد. در دوران کرونا هستیم و همه هم ناراحت هستیم. کار هر کسی نیست بگوید خدای به حکم تو راضی هستم. یکی از قضا‌های الهی کرونا است. الان با کرونا به میدان آمده است و خداوند می‌گوید این باید بیاید. تمام دعا‌های مفاتیح را هم بخوانی فایده ندارد. این باید بیاید. تقاضای نفس مطمئنه داریم. نفسی که خداوند انتخاب کرده است. گاهی از خدا خوشت می‌آید خداوند از تو خوشش نمی‌آید. راضیه مرضیه محبت دو طرفه است. یعنی اگر خداوند بلایی سرمان آورد ناراحت نشویم. آیت الله قاضی اینگونه بود. بچه هایش زیر آوار ماندند و مردند. همه گریه می‌کردند او می‌خندید. این راضی بودن است. مرگ و حیات برایش یکی است. بلا و شادی برایش یکی است. آقای قاضی می‌گفت این حرف که پسندم آنچه را جانان پسندد را نباید هر کسی بزند. خدا بیماری و فقر و مشکلات می‌پسندد و ما باید بپسندیم. هرچه خدا برای ما بریده است خوب است. اما باید در اثر سیر وسلوک و اخلاق به مرحله‌ای برسیم که برای ما فرق نکند. نفس مطمئنه یعنی هر دو طرف از هم راضی باشند.

او توضیح داد: ببینید افق رسیدن به کمال انسان تا چه حدی است. قرآن می‌گوید مخلصین یعنی کسانی که از خود هیچ استقلالی ندارند. هرچه در خودشان می‌بینند خدایی است. این را امام تفسیر فرموده اند. در جنت سفره الهی پهن است. همه چیز ما حسین است. اینکه تاکید شده است با تربت امام حسین (ع) نماز بخوانید برای چه است. نماز با تربت حسین حجاب‌های هفت گانه ما را می‌درد. شما می‌مانی و خداوند بی حجاب. هیچ حجاب ظلمانی و نورانی نداری. این تربت چطور شفای مریض است. کسانی که می‌خواهند ذکر بگویند علامه فرموده اند با تبیح پلاستیکی ذکر نگویید. تسبیح پلاستیکی ذکر را رد می‌کند. تسبیحی که چوب باشد یا تربت امام حسین (ع) ذکر موثر است. شیخ عباس قمی می‌گوید اگر با تربت امام حسین (ع) ذکر بگویید یک ذکر شما ۶ هزار مرتبه محسوب می‌شود. خداوند همه چیز را به حسین می‌دهد. در محشر هم به حضرت عباس قسم فقط کشتی حسین وسط است. شفاعت و آمرزش حسین می‌خواهی حسین همه چیز خداوند است. با حاج حسین دولابی در سفر و حذر بسیار با هم بوده ایم. او می‌فرمود همه جا فیض از عالم بالا به پایین می‌آید. در کربلا فیض از پایین به بالا می‌رود و همه هستی را روشن می‌کند. آیه نورالسماوات و الارض مرکزش کربلا و نجف و مدینه است.

حجت الاسلام اصلانی ضمن اشاره به اینکه این آیه مرکزش اهل بیت است، افزود: نور حسین و پیغمبر است. هر کس اراده کند نور حسین و اهل بیت را خاموش کند خداوند هر روز آن نور را کامل‌تر می‌کند. نه استکبار جهانی و نه اروپا و صهیونیست، نه داعش و طالبان و نه هیچ قدرت دیگری زورش نمی‌رسد. این نویدی است برای همه بشریت و مستضعفین عالم که‌ای پیغمبر این دین تو حق است. برهمه ادیان و مکاتب عالم حکومت حضرت مهدی (عج) جهان شمول خواهد شد و همه این مستکبرین به زباله دان تاریخ و جهنم خواهد رفت. این دین در سرتاسر کره زمین تسری خواهد یافت. خروجی کربلا و شهدای تاریخ قیام و نهضت امام حسین (ع) است. کرونا مقدمه حکومت عدل جهانی است. در روایات هم آمده است در آخرالزمان مرگ سفیدی یقه شما را خواهد گرفت. بعد از آن آماده باشید برای منادی آسمانی که صدا بزند که امام حسین ظهور خواهد کرد. در گرفتاری ها، تحریم ها، بیماری نگران نباشید. خداوند مارا دوست دارد و رها نمی‌کند. ما بعد از مرگ به دامان خدا پرت می‌شویم. به قول خوجه عبدالله انصاری وارد که می‌شوی ظهور جزخداوند چیزی نیست را می‌بینی. علی (ع) به مرگ اینقدر علاقه دارد که نوزاد به شیرمادرش. باید راه ائمه را انتخاب کنیم. از بیماری نترسیم. خواندن ۵ بار یا ۷ بار آیت الکرسی را برای دفع کرونا توصیه می‌کنم. چهارقل آخر قرآن را همین عدد بخوانید. کرونا وارد منزل شما نخواهد شد. به برکت این آیات که اکبر آیات قرآن است دفع می‌شود. کرونا چیزی نیست ما بزرگش کرده ایم. یک عالم یک دعای عاشقانه بکند کرونا رفته و تمام شده است.

او افزود:، اما سجاد (ع) فرمودند ما را زمان ورود به شام دم دروازه ساعات نگه داشتند. دستور دادند شهر را آذین بندی کنند. رقاصه‌ها و اراذل و اوباش را برای دیدن ما آوردند. دم در ورودی شام ما را نگه داشتند و ما را معرفی می‌کردند. سر مبارک امام حسین (ع) را نشان می‌دادند و می‌گفتند این سر کسی است که از دین خارج شده است. سعد ساعدی می‌گوید از مکه آمدم و به این‌ها برخورد کردم. امام سجاد من را خواست و دیدم چه اوضاعی برای اهل بیت پیش آمده است. امام گفت جلو بیا. ما هیچ پولی همراهمان نیست. اگر پولی به همراه داری به نیزه دار‌ها بده تا این سر‌های بریده را از جلوی کجاوه‌های زن‌ها ما کنار ببرند تا اینقدر اجنبی‌ها به این‌ها نگاه نکنند. امام سجاد فرمودند او رفت و پول را داد. اما آن‌ها بدترکردند. سر‌ها را وارد کجاوه‌ها کردند.

وی در ادامه توضیح داد: یک سر طناب را به من بستند و بچه‌ها را ما بین طناب بستند و من را آخر بستند. وقتی ما را وارد کردند شلاق می‌زدند و جلوی یزید بردند. او بر تخت نشسته بود و شراب می‌نوشید. سرحسین بن علی روی تشت بود. خیزران در دست بود. صحنه که آماده شد. حسین بن علی قرآن خواند و تا آیه‌ای خواند یزید گفت سرت را بریدم من را تهدید می‌کنی. خیزران را بر لب و دندان حسین زد.

همچنین در ادامه برنامه حاج داوود علیزاده، مداح و ذاکر اهل بیت مهمان «رو به راه» بود. او گفت: در تهران یکی از استان‌هایی که به نام دارالمومنین و داورالولایه گذاشته شده است شهر اردبیل است. از بنیان گذاران به نام و اثرگذاری در این شهر وجود داشته و دارد. آقای موذن زاده اردبیلی از خانواده‌های بسیار ولایی و حسینی که پدرشان از بنیان گذاران اذان در صدا وسیمای کشور بوده است و در طول زندگی اش از مفاخر بوده است. یکی از نوا‌های ماندگار او نوای زینب زینب بود.

اوافزود: در کنار او بودم. صحبتی از دنیای دیگر و رحلت بود. گفت شما دوست دارید در مراسم ختمتان چه نواری بگذارند. گفتم یکی از آرزو‌های من این است که این نوار یتیم با من دفن شود. چون اشک‌های زیادی از این نوار گرفته ام و خاطره‌ای هم دارم. شبی که می‌خواستم این را بخوانم فردایش در دانشگاه امتحان آناتومی داشتم. ایشون گفت داوود من هم دوست دارم بعد از مردنم در تشییع جنازه ام نوار زینب زینب من را بگذارند. بعد از انقلاب ستایش گران زیادی داریم، اما من کمتر کسی را دیده ام که این معنویت و عشق و علاقه را به ارباب به صورت ذاتی داشته باشد. یکی از جوان‌های مستعد و با معنویت بود که عشق و علاقه را به صورت ذاتی به ابی عبدالله داشته است.

این ذاکر اهل بیت در ادامه بیان کرد: آقای آهی یکی از شخصیت‌های بارز بود که به جامعه مداح هویت و شناسنامه داد. از اوایل تشکیل خانه مداحان من در خدمت او بودم. از روز‌های اول تا روز‌های اخر حیات پربار حرکت‌های جامع و زیربنایی بسیار ارزنده‌ای ارائه دادند. عاشق بود و تنها ویژگی که این شخص بزرگوار داشت همه کار را برای خدا می‌کرد و برای ارباب خدمت می‌کرد. یکبار در او منیت نمی‌دیدم. گام‌هایی که برمی داشت با مشورت و برای الله بود. مشورت می‌کرد وبهترین نظر را انتخاب می‌کرد. بیمه مداحان از اثرات اوست. یک قطعه‌ای زحمت کشیدند و تهیه کردند. امیدوارم در این شب‌های عزیز در سفره ارباب میهمان باشد. شاعر و ستایشگر اهل بیت ابوشهید کربلایی بود. وقتی شعر می‌خواند اشکش جاری می‌شد. در جلساتی در خدمت او بودم. یکی از کتاب هایش را دست نویس کرد وبه من داد و جلساتی تشکیل می‌دادند و آخر هر جلسه با نوای گرمش مجلس را محتول می‌کرد. او با سوز درون و با آن عشق و علاقه‌ای که به اهل بیت داشتند مجلس را دگرگون می‌کردند. ابوشهید بود و عشق به اهل بیت داشت. یکبار شاد بود و می‌گفت مقام معظم رهبری به خانه من آمده است. او استاد مسلم بود.

او گفت: دوست داشتم در بین تصاویر چهره‌هایی که در دکور برنامه قرار داده اید تصاویری از مداحان آذری زبان هم بود. اگر شعرا هم باشند خوب است. از شعرای اردبیل مرحوم تاج الشعرا یحیوی که حضرت آقا به اردبیل مشرف شده بودند از شعر این شاعر برایشان خواندم. یکی از شعرای به نام و از مفاخر ما بودند. استاد منزوی اردبیلی و استاد انور از شعرایی بودند که جلسات ما با شعر‌های این‌ها منور شده است. سال‌های درازی در خدمت آقای منزوی بودم و اکثر شعرهایش را دست اول به من و آقای موذن زاده می‌داد. مردی بود که عشق و علاقه به این کار داشت. روزی در تبریز به همراه یکی از سرداران در خدمت شهریار بودم. گفت حاج داوود رحیم منزوی یک شعری نوشته است من غزلش را نوشته ام، اما از من بهتر نوشته است. گفتم کدام شعر. آن شعر را خواند و من هم شعر منزوی را خواندم. او گریه کرد و به ترکی گفت ادامه بده. یک بندش را خواندم. منزوی یکی از شاعران به نام بود.

«رو به راه» با تهیه کنندگی و اجرای مهیار عبدالهی کاری از گروه علوم قرآنی شبکه قرآن و معارف سیما است که تا اربعین هر شب ساعت ۲۴ تقدیم ارادتمندان به ساحت اهل بیت (علیهم السلام) می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *