دولت ترامپ بهدنبال بهرهبرداری انتخاباتی از مذاکرات صلح افغانستان است
– «لئونید ایواشف» رئیس آکادمی مطالعات ژئوپلیتیک روسیه گفت: دولت ترامپ در عرصه داخلی این کشور با مشکلات بسیار بزرگ مواجه شده که شانس برای پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری را کاهش داده است.
وی با اشاره به نتایج آخرین نظرسنجی ها در آمریکا خاطرنشان کرد:جو بایدن نامزد از حزب دمکرات آمریکا با ۴۹ درصد پیشتاز است و دونالد ترامپ از ۴۱ درصد حمایت عمومی در آمریکا برخوردار است.
به گفته این کارشناس روس، مردم آمریکا از سیاست های دولت ترامپ ناخشنود هستند و بویژه سهل انگاری دولت وی در مبارزه با ویروس کرونا نارضایتی عمومی در آمریکا را برانگیخته است.
وی افزود: تاکنون بر اثر اقدامات اشتباه دولت ترامپ در مبارزه با کرونا بیش از ۱۹۴ هزار نفر در این کشور جان خود را ازدست داده و حدود ۶.۵ میلیون نفر نیز آلوده به این ویروس شده که در سطح جهانی رکورد زده است.
کارشناس روس خاطرنشان کرد که رقیب ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری از این مساله علیه وی استفاده می کند که عامل اصلی کاهش محبوبیت عمومی ترامپ شده است.
رئیس آکادمی مطالعات ژئوپلیتیک روسیه در ادامه سخنان خود به بدهی دولتی امریکا که به بیش از ۲۲ هزار میلیارد دلار رسیده است و کسری بودجه ۳ هزار میلیارد دلاری دولت آمریکا را مساله دیگری برای این کشور خواند که بر نتایج انتخابات ریاست جمهوری این کشور تاثیر می گذارد.
کارشناس روس علاوه بر آن به شکست دیپلماتیک آمریکا در شورای امنیت برای اعمال تحریم های بین المللی علیه ایران و بکار انداختن مکانیسم ماشه اشاره کرد که باعث انزوای بین المللی و سرخوردگی آمریکا شد.
وی معتقد است که در این شرایط شانس برای پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کاهش می یابد.
استفاده از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان برای اهداف انتخاباتی
ایواشف گفت: دولت ترامپ سعی دارد از مذاکرات بین افغان و خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان برای اهداف انتخاباتی استفاده کند.
این کارشناس روس با اشاره به سخنان زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در افغانستان گفت: آمریکا حضور نظامی در افغانستان را کاهش می دهد و انتظار می رود تا ۴.۵ هزار نیروی نظامی این کشور تا دو ماه دیگر خاک افغانستان را ترک کنند.
وی افزود: هیچ بعید نیست که آمریکا پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور، به وعده خود در مورد خروج نیروهای نظامی از افغانستان عمل نکند یا شماری از نیروهای خود را کمتر از تعداد وعده داده شده از این کشور خارج کند.
ایواشف ادامه داد: آمریکا سعی می کند قبل از خروج نیروهای خود از افغانستان، موقعیت خود را در این کشور تحکیم بخشد و حمایت نیروهای سیاسی افغانستان را جلب کند.
کارشناس روس مذاکرات آمریکا با گروه طالبان را در همین راستا خواند و گفت: واشنگتن می خواهدذ از این گروه برای اهداف خود استفاده کند و هیچ بعید نیست که کمک مالی به آن را برای جلب حمایت پیشنهاد کند.
وی خاطرنشان کرد: آمریکا سعی می کند در مذاکرات دوحه که از روز گذشته آغاز شده است، شرایط برای آشتی بین دولت افغانستان و گروه طالبان را فراهم کند.
ایواشف گفت: اما این هدف باتوجه به تشدید درگیریهای مسلحانه در افغانستان در روزهای اخیر در شرایط کنونی دست نیافتنی است.
وی معتقد است که آمریکا به هیچ وجه به بهبودی وضع افغانستان توجه نمی کند و هدف کمک به مردم افغانستان در دستور کار دولت ترامپ قرار ندارد و فقط از این وضعیت و بیانیه های در مورد خروج نیروهای امریکایی از افغانستان برای اهداف انتخاباتی و نیز کمک به موضوع دادن جایزه صلح نوبل به ترامپ استفاده کند.
کارشناس روس گفت: در زمان حاضر برای همین اهداف، خروج نیروهای آمریکایی از عراق بررسی می شود و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ممکن است شماری از نیروهای آمریکایی از این کشور خارج شود تا ترامپ به مردم آمریکا بگوید به تمام وعده هایی که در سال ۲۰۱۶ داده عمل کرده است.
روز شنبه دور جدید نشست مذاکرات موسوم به صلح افغانستان با حضور هیأتی از گروه های مختلف از جمله ۲۱ نفر از مقامهای دولتی افغانستان و هیأت ۲۱ نفره طالبان به ریاست «شیخ مولوی عبدالحکیم» در قطر برگزار شد. این نشست به دلایلی چندین بار به تاخیر افتاد. پیش شرط طالبان برای این دوره که گفته می شود قرار است سرنوشت جنگ و صلح در افغانستان را تعیین کند، آزادی پنج هزار زندانی طالبان از زندانهای دولت افغانستان بود که این شرط به تازگی انجام شد. این دور از مذاکرات در حالی با بیم و امیدهای فراوان آغاز شده که دستیابی به آتشبس و توافقنامه سیاسی دو چالش بزرگ آن به شمار می رود.
/انتهای پیام/
ایرنا