نشست «فرایندهای تاریخ‌زدایی و زمینه‌زدایی درساخت یک اسطوره: داعش»

10:29 - 17 مرداد 1394
کد خبر: ۶۵۳۱۱
خبرگزاری میزان: به همت پژوهشکده مطالعات فرهنگی روایت، نشست فرایندهای تاریخ‌زدایی و زمینه‌زدایی در ساخت یک اسطوره: داعش با سخنرانی محمدرضا کلاهی برگزار می‌شود.
به گزارش ، بیست و ششمین نشست از سلسله نشست‌های پژوهشکده با موضوع «فرایندهای تاریخ‌زدایی و زمینه‌زدایی در ساخت یک اسطوره: داعش» با سخنرانی دکتر محمدرضا کلاهی عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی یکشنبه ۱۸ مردادماه ساعت ۱۷ در محل پژوهشکده مطالعات فرهنگی روایت برگزار می شود.

این پژوهشکده که در مرحله اخذ مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارد، با چند گروه پژوهشی و با رویکرد مطالعات فرهنگی فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده است. این جلسه به همت گروه پژوهشی تاریخ فرهنگی برگزار می‌گردد.

داعش

دکتر محمدرضا کلاهی در این جلسه، مطالعات اخیر خود درباره «اسطوره‌سازی از داعش» را با رویکرد مطالعات فرهنگی ارائه خواهد کرد. وی تلاش می‌کند تا نشان دهد اسطوره‌ی مدرن – به معنای مدنظر رولان بارت – چه‌گونه ساخته می‌شود؟ چه‌گونه یک تصویر/روایت از زمینه‌های تاریخی-اجتماعی‌اش کنده می‌شود تا به سطح اسطوره ارتقاء/تنزل یابد؟ افسانه‌های شاه و پریانِ مدرن، چه‌گونه قهرمان‌ها و هیولاهای خود را می‌سازند؟ و مردم چه‌گونه وحشت درونیِ این داستان‌ها را باور می‌کنند، از آن‌ها می‌ترسند و هم‌زمان لذت می‌برند؟ داعش به عنوان نمونه‌ی موردیِ یک «اسطوره‌ی» مدرن، برای پاسخ‌گویی به این پرسش‌ها برگزیده شده است. کندن یک دال از بافت اجتماعیِ خود، فقیر کردنِ آن از تاریخی درونی‌اش و پر کردنِ آن از یک «تاریخِ بیرونی»، مهم‌ترین تکنیک‌هایی است که در فرآیندِ آن‌ها یک دال زبان‌شناختی به یک مفهومِ اسطوره‌ای تبدیل می‌شود. این فرایندِ تبدیل و تبدل، درباره‌ی دالِ «داعش» بررسیِ موردی خواهد شد.

علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن‌ ۶۶۱۷۶۱۲۳ تماس حاصل فرمایند.

پژوهشکده روایت در میدان انقلاب اسلامی، ابتدای خیابان کارگر شمالی، کوچه ادوارد براون، پلاک ۱۲ واقع است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *