وزیر ارشاد: آذربایجان غربی نمایه روشنی از حضور اقوام و ادیان مختلف در دفاع مقدس است

21:23 - 11 شهريور 1399
کد خبر: ۶۵۲۱۲۷
صالحی در جریان دیدار مجازی با خانواده شهیدان «ابراهیمی کارگران» و «قراگوز» از استان آذربایجان غربی، با بیان اینکه خانواده شهدا حجت الهی برای نسل‌ها هستند، گفت: این استان با حضور رزمندگانی از ادیان و اقوام مختلف، نمایه‌ای از ایران اسلامی در دوران دفاع مقدس بود.

- طبق اعلام ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، دهمین هفته از اجرای طرح ملی سه‌شنبه‌های تکریم، با تجلیل از خانواده شهیدان «حمید ابراهیمی کارگران» و «رضا و اکبر یوسفی قراگوز»، در آذربایجان غربی برگزار شد.

در این آیین که سه شنبه ۱۱ شهریور برگزار شد، «سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام و المسلمین «حبیب‌رضا ارزانی» مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، «محمدرضا سوقندی» مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران در قالب ارتباط زنده تصویری حضور داشتند.

سید عباس صالحی در این آیین، طی سخنانی اظهار کرد: آذربایجان غربی از استان‌های موثر در هشت سال دفاع مقدس بود، این استان به اعتبار شرایطی که داشت به نحوی می‌توان گفت از همان ابتدای انقلاب اسلامی درگیر مسایل مختلف بود و شهداییرا تقدیم انقلاب اسلامی کرد، جنگ درآذربایجان غربی با توجه به دویست کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق زودتر از شرایط رسمی آغاز شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: آذربایجان غربی در طول هشت سال جنگ تحمیلی، ۱۲ هزار شهید، ۱۹ هزار جانباز، بیش از دو هزار آزاده را تقدیم انقلاب اسلامی کرد و سهم قابل توجهی را در دفاع از امنیت، خاک این مرز و بوم و کیان اسلام داشت. شاید یکی از نکات قابل توجه در مورد استان آذربایجان غربی آن است که اگر دفاع مقدس را نماد حضور ادیان، مذاهب و اقوام در طول هشت سال دفاع مقدس بدانیم، این استان، استانی است که نماد حضور مجموعه‌های حوزه ادیان است، با توجه به شرایطی که آذربایجان غربی دارد، مسیحیان مختلف از مجموعه ارمنی، آشوری و ... در دوره دفاع مقدس از این استان در آن هشت سال حضور داشتند و در کنار مسلمین می‌جنگیدند.​

صالحی گفت: همچنین از زاویه مذاهب شیعه و سنی، اقوام مختلف ترک، کرد، فارس، عشایر و غیر عشایر، رزمندگان فراوانی از استان آذربایجان غربی در طول هشت سال دفاع مقدس حضور داشتند، اگر می‌گوییم ایران اسلامی در طول هشت سال دفاع مقدس با تمام وجود و تمام هویت در فضای دفاع مقدس بود، از سوی دیگر استان آذربایجان غربی نمایه روشن این اتفاق است که مسلمان و غیر مسلمان، شیعه و سنی، اقوام مختلف از یک استان در جنگ حضور داشتند و سهم خود را در دفاع از انقلاب و ایران این چنین نشان دادند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در این هشت سال جنگ تحمیلی، منطقه آذربایجان غربی، از مناطق مهم عملیات بوده است، ۳۰ عملیات در آذربایجان غربی به وقوع پیوست، بسیاری از رزمندگان در این منطقه به شهادت رسیدند، چه بسیار جانباز و ایثارگرانی شدند که برگشتند و خاطرات خود را نقل کردند، در نتیجه آذربایجان غربی، به عنوان استانی شناخته می‌شود که یادآور حماسه دفاع مقدس برای کل ایران بوده و هست.

​وی افزود: اتفاقاتی که در طول دفاع مقدس در آذربایجان غربی به وقوع پیوست از جمله بمباران شیمیایی سردشت از تلخ‌ترین وقایع بود و به عنوان لکه ننگ بر مجموعه لشکر بعث و حامیان آن‌ها در طول هشت سال جنگ بود، هست و خواهد بود، در جریان این فاجعه استان آذربایجان غربی نمایه مظلومیت ایران شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به از جان گذشتگی خانواده معظم شهدا گفت: بیش از هشت هزار خانواده دو شهید، بیش از ۶۰۰ خانواده سه شهید، ۱۰۴ خانواده چهار شهیدی و ۵۶ خانواده پنج شهیدی در کشور داریم، خانواده شهدا حجت‌های الهی برای نسل ما و نسل‌های پسین هستند.

صالحی ادامه داد: امروز در خدمت خانواده «قراگوز» با دو شهید و خانواده شهید ابراهیمی کارگران هستیم، از هر دو خانواده یک شهید مفقودالاثر است؛ شهادت و از دست دادن عزیزان سختی خودش را دارد، اما در کنار این سختی وقتی گمگشتگی و جست وجو نیز علاوه بر مصیبت از دست دادن، وجود داشته باشد یک مصیبت و درد مضاعف است.

​وی گفت: ما بعد از هشت سال دفاع مقدس حدود ۴۰ هزار مفقودالاثر داشتیم که با زحمات گروه تحقیق و تفحص بعد از جنگ، تعدادشان کمتر و کمتر شد و اکنون سه هزار شهید مفقودالاثر داریم، اینکه خانواده‌ای نقطه ارتباط اش با پیکر شهیدش که می‌تواند حلقه اتصال و اندکی تسکین دهنده باشد را از دست بدهد عملا شرایط سختی را ایجاد می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: خانواده شهدا برای ما از چند جهت الگو و قبله حاجات و از سوی دیگر، ولی نعمت ما هستند، این سخن یک تعارف برای تسکین قلب خانواده شهدا نیست بلکه واقعیت قضیه است چراکه اگر شهدای آن‌ها نبودند، ایران، اسلام و انقلاب در اختیار ما نبود، اتفاقات دیگری در این مرز و بوم می‌افتاد، اتفاقات تلخ و سختی که در برخی کشور‌های همسایه‌مان شاهد بودیم و و البته برای ما سخت‌تر از آن را فکر کرده بودند؛ بنابراین تک تک خانواده‌های شهدا به راستی، ولی نعمت ما هستند و با تمام وجود مدیون آن‌ها هستیم.

صالحی تصریح کرد: خانواده شهدا ما را به پیام شهدا رهنمون می‌شوند، یک پیام حسی، ما می‌توانیم کتاب‌هایی را در مورد شهدا بخوانیم، اما آن قالب حسی مهم است که از طریق خانواده آن دلاوران به ما منتقل می‌شود.

همچنین در ادامه حجت الاسلام و المسلمین «حبیب رضا ارزانی» در جریان دهمین هفته از اجرای طرح ملی سه‌شنبه‌های تکریم، با اشاره به فرارسیدن ایام محرم گفت: امسال چهلمین سالگرد دفاع مقدس بوده و جا دارد درود بی کران خود را به این مناسبت به همه شهدای اسلام و به ویژه خانواده شهدایی که زینت بخش این محفل هستند نثار کنیم.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: تکریم خانواده شهدا یک وظیفه است، این تکریم نَه فقط به معنای تکریم که یک مدل و سبک زندگی است، اگر بخواهیم به سوی تمدن نوین اسلامی حرکت کنیم طبیعتا یکی از راه‌های تحقق آن الگوگیری از خانواده معظم شهدا است.

در ادامه این آیین، حجت‌الاسلام و المسلمین «ناصر خدایاری» طی سخنانی اظهار کرد: به استناد آیات قرآنی؛ دفع شر از جوامع به واسطه شهامت و برکت خون شهیدان است، امروز تکلیف ما پاسداشت خون شهدا و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی، با تأکید بر این‌که رشد و بالندگی جامعه تنها در سایه توجه به آرمان، اهداف و مسیر شهدا محقق می‌شود، خاطرنشان کرد: شهدا متعلق به همه اقشار جامعه بوده و همه مردم بهره‌مند از انوار وجودی آن بزرگمردان تاریخ هستند.

وی با بیان این‌که استان آذربایجان غربی ۱۲ هزار شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرده است، گفت: راه شهدا باید استمرار پیدا کند، چراکه شهدا به حق و حقیقت واصل شدند و امروز چراغ سعادت جامعه شناخته می‌شوند.

​مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی افزود: وظیفه امروز همه ملت ایران، کار زینبی برای ترویج و تبیین آرمان و هدف متعالی شهدا است. فکر و اندیشه ما باید در راستای گسترش مفاهیم عالی انسانی، ارزشی و الهی شهدای گرانقدر دوران دفاع مقدس باشد.

همچنین در بخش دیگر از این آیین حجت الاسلام والمسلمین «سید مهدی قریشی»، امام جمعه و نماینده، ولی فقیه در آذربایجان غربی طی سخنانی با بیان اینکه طرح ملی سه‌شنبه‌های تکریم اقدامی ارزشمند در راستای تجلیل از مقام شامخ شهدا و خانواده‌های آنان است، اظهار کرد: عزت، اقتدار، استقلال و آزادی ملت ایران مرهون خون پاک شهدا است.

امام جمعه ارومیه افزود: تکریم خانواده‌های شهدا کمترین کاری است که بر عهده همه اقشار جامعه است و به یقین ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بدون عمل به آرمان و مرام شهدا ممکن نخواهد بود.

وی با بیان این‌که تداوم مسیر راه و آرمان شهدا با تأسی به مکتب حضرت سیدالشهدا (ع) ممکن است، خاطرنشان کرد: خانواده‌های شهدا اگر بدانند خدای تبارک و تعالی برای فرزندان شهید و والدین آن‌ها در قیامت چه ثواب و پاداشی را آماده کرده، به یقین نه تنها غمی نداشتند؛ بلکه از شفاعت فرزند شهید خود بیش از پیش احساس مسرت می‌کردند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *