ورود مجلس به روند مطالعاتی فرصتها و تهدیدهای فضای مجازی
سخنگوی فراکسیون رسانه و فضای مجازی مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر این فراکسیون، مطالعاتی پیرامون فرصتها و تهدیدهای فضای مجازی دارد که پس از جمعبندی جزئیات آن اعلام خواهد شد.
خبرگزاری میزان -
احمد امیرآبادیفراهانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز اخیراً در حساب توئتیری خود نوشت: طرح «صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی و ساماندهی شبکههای اجتماعی» در ۲۰ ماده ارائه شده است. آنهایی که مجلس را تخریب میکنند طرح را مطالعه کردهاند؟ طرح بعد از کارشناسی در کمیسیون و مرکز پژوهشها باید کلیات و جزئیات آن در مجلس تصویب، بعد از تایید شورای نگهبان قانون میشود.
همچنین حساب توئیتری محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز روز گذشته نوشت: باید از تمامی ظرفیتهای قانونگذاری و اجرائی کشور برای توانمندکردن مردم در فضای مجازی با تاکید بر اقتصاد دیجیتال و ارائۀ خدمات نوین استفاده کرد. رویکرد مجلس یازدهم در مواجهه با فضای مجازی، تأکید بر فرصتمحوری در این فضا به جای تهدیدانگاری است. فرصتها را بدون سیاسیکاری دریابیم.
محمد سرگزی در گفتوگو با میزان، پیرامون تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص ساماندهی فضای مجازی و برنامههای مجلس حول این امر گفت: باید خود را به گونهای مجهز کنیم تا بتوانیم از فرصتهایی که این فضا در اختیار ما قرار میدهد به بهترین نحو استفاده کنیم ضمن آن که این توانایی را نیز در از بین بردن تهدیدها و یا کنترل آن پیدا کنیم.
سخنگوی فراکسیون رسانه و فضای مجازی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در دنیای امروز نمیتوان از این فضا جدا شد بلکه باید دسترسیها به این فضا را تعریف کرد اظهار داشت: در حال حاضر این فراکسیون٬ مطالعاتی پیرامون فرصتها و تهدیدهای فضای مجازی دارد که پس از جمعبندی جزئیات آن اعلام خواهد شد.
سخنگوی فراکسیون رسانه و فضای مجازی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در دنیای امروز نمیتوان از این فضا جدا شد بلکه باید دسترسیها به این فضا را تعریف کرد اظهار داشت: در حال حاضر این فراکسیون٬ مطالعاتی پیرامون فرصتها و تهدیدهای فضای مجازی دارد که پس از جمعبندی جزئیات آن اعلام خواهد شد.
طرح «صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی و ساماندهی شبکههای اجتماعی» در ۲۰ ماده ارائه شده است
رویکرد مجلس یازدهم در مواجهه با فضای مجازی، تأکید بر فرصتمحوری در این فضا به جای تهدیدانگاری است
اهمّیّت فضای مجازی و لزوم راهاندازی شبکهی ملّی اطّلاعات
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار تصویری اخیر با اعضای هیئت دولت، در بخشی از بیاناتشان فرمودند: یک مسئله که من اصرار دارم روی آن تکیه بکنم، مسئله فضای مجازی است؛ خب فضای مجازی خیلی مهم است. آقایانی که در زمینه فضای مجازی نظراتی دارند و ابراز میکنند و گاهی میگویند که این جزو زندگی اصلی مردم است -که ما هم قبول داریم؛ الان واقعاً فضای مجازی، یک بخش حقیقی از زندگی مردم شده؛ حالا دولت الکترونیک و از این قبیل که به جای خود محفوظ است- شکّی نیست [امّا]آنچه عرضِ من است و من روی آن تکیه میکنم این است که فضای مجازی بدون اختیار ما، از بیرون از اختیارِ ما دارد مدیریّت میشود؛ بحث این است. فضای مجازی یک چیزی نیست که آدم بتواند مثل یک آب روانی هر جور که میخواهد از آن استفاده بکند؛ دیگران دارند این آب را به یک سمتی که خودشان میخواهند هدایت میکنند؛ آنها دارند مدیریّت میکنند این فضا را. خب وقتی که ما میدانیم کسانی از بیرون دارند فضای مجازی را -که ما هم دستاندرکارش هستیم و مبتلابهِ ما است- هدایت میکنند و مدیریّت میکنند، ما نمیتوانیم بیکار بنشینیم در مقابل او؛ ما نمیتوانیم مردممان را که با فضای مجازی ارتباط دارند، بیپناه رها کنیم در اختیار آن مدیری که دارد پشت پرده، فضای مجازی را اداره میکند. عوامل مسلّط بینالمللی در این زمینهها بشدّت فعّالند: از لحاظ خبردهی، خبررسانی، تحلیل دادهها و امثال گوناگون؛ هزاران کار دارد انجام میگیرد روی فضای مجازی. برای خاطر این است که بنده روی مسئله شبکه ملّی اطّلاعات این همه تأکید میکنم. این شورایعالی فضای مجازی و مرکز ملّی فضای مجازی که تشکیل دادهایم و بنده اصرار داشتم و دارم که این [شورا]تشکیل بشود و رؤسای محترم در آن شرکت کنند و تصمیمگیری کنند و اجرا کنند، به خاطر اهمّیّت این مسئله است؛ نمیشود این مسئله را رها کرد؛ و من میبینم که آن اهتمام لازم به خرج داده نمیشود. خب الان شبکه ملّی اطّلاعات اجزائی دارد، این اجزا باید در زمانبندیهای مشخّص تحقّق پیدا کند؛ آدم میبیند که تحقّق پیدا نمیکند، از زمانبندیها عقبند؛ یا سیاستهای اصولیای در زمینه پهنای باند وجود دارد که مکرّر ابلاغ شده، خب این سیاستها باید رعایت بشود و اینها مورد درخواست و تأکید مؤکّد اینجانب است.
فضای مجازی بدون اختیار ما، از بیرون از اختیارِ ما دارد مدیریّت میشود
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *