مهمترین اعمال ماه ذیالحجه
سید ابراهیم قائمی در گفتوگو با ، درباره جایگاه ماه ذیالحجه گفت: «ماه ذیالحجه» ماهی ارزشمند بوده و جایگاه خاصی از نظر عبادات و معرفت شناسی برای آن بیان شده است.
وی درباره جایگاه این ماه قمری افزود: ماه ذی الحجه جزو چهار ماه حرام محرم، صفر و ذی القعده است، ماههایی که در زمان گذشته نیز از جایگاه خاصی برخوردار بودند و جنگ در آنها حرام اعلام شده بود، ماه ذی الحجه ماهی ارزشمند برای دعا و رحمت خدواند است.
این کارشناس علوم قرآنی بیان کرد: در ماه ذی الحجه عبادت خصوصا روزه و نماز بسیار مورد تاکید و ثواب بسیاری را برای بجا آورندگان این اعمال پر اهمیت به همراه دارد.
قائمی به نمازهای وارد شده در ماه ذی الحجه اشاره و افزود: نمازی که در دهه اول ماه ذی الحجه وارد شده است نمازی دورکعتی است که بین نماز مغرب و عشا خوانده میشود و پس از سوره حمد و توحید آیه ۱۴۲ سوره اعراف خوانده میشود و سپس نماز با سلام پایان مییابد.
این کارشناس علوم قرآنی تصریح کرد: خواندن نماز حضرت «فاطمه (س)» مورد تاکید بسیار در این ماه پر فضیلت قرار گرفته است، نماز «حضرت زهرا (س)» که تقوا را به همراه دارد چهار رکعت است و جزو نمازهای مجرب قرار دارد، این نماز دو رکعتی بوده و در هر رکعت، یک مرتبه سوره حمد و پنجاه مرتبه سوره توحید را بخوانید و بعد از سلام تسبیح «حضرت فاطمه (س)» ذکر میشود.
وی به دعاهایی که از جایگاه خاصی در این ماه برخوردار است اشاره کرد و خاطرنشان کرد: در این ماه دعاهایی ویژهای نیز وارد شده است که یکی از این ادعیه از زبان «امام باقر (ع)» نقل شده و میتوان هر روز بر آن استمرار کرد.
آیت الله یعقوب جعفری در گفتوگو با درخصوص اعمالی که در ماه ذی الحجه بر مسلمانان توصیه شده است، گفت: مهمترین اعمال در ماه ذی الحجه،«حج» است که البته برای کسانی است که بتوانند در مکه مکرمه حاضر شوند، برای کسانی که تا امروز به مکه مکرمه سفر نکردهاند نیز اعمالی وجود دارد. که در مفاتیح آمده است که مهمترین آن خواندن دعای عرفه است که در عصر روز عرفه خوانده میشود.
این کارشناس علوم قرآنی ادامه داد: دعای عرفه دعای بسیار با ارزشی است و مضمون فاخری در آن نهفته است. جملاتی که در دعای عرفه خوانده میشود آنقدر شفاف و دلنشین است که به راحتی می توان تشخیص داد که اینها از زبان امام معصوم «امام حسین (ع)» بیان شده است.
این کارشناس علوم قرآنی بیان کرد: در بخشی از دعای عرفه «امام حسین (ع)» میفرماید: خدایا کسی که تو را دارد چه ندارد و کسی که تو را گم کرده و ندارد چه دارد.
آیت الله یعقوبی خاطرنشان کرد: از دیگر اعمال مهم درماه ذی الحجه قربانی کردن همزمان با روز عید قربان است که هر انسانی در این روز مستحب است که قربانی کند و یک دوم آن قربانی را به فقرا بدهد.